L'EUROPA CONSUMA EL DESCENS

El descens matemàtic arrossega l'equip "B"

LleidaL'Europa no ha pogut aspirar a arribar a la darrera jornada i esperar un nou miracle per matenir la categoria. El conjunt escapulat, que havia de fer "6 de 6", ha perdut a casa contra el Lleida, certificant un doble descens: el seu de Divisió d'Honor i el del Juvenil B de la Lliga Nacional. La darrera jornada del campionat, a casa del cuer, serà del tot intrascendent.

.

Una segona temporada amb salvació miraculosa no serà possible. L'Europa arribarà a la darrera jornada matemàticament descendit en no haver pogut superar al Lleida al partit disputat avui al Nou Sardenya. El conjunt escapulat, tot i donar-ho tot com és costum en els jugadors graciencs, no ha pogut sumar el suficient nombre de triomfs al llarg del campionat per tal d'aspirar a la permanència.

El partit ha començat amb la desafortunada lesió de Denis, als cinc minuts de joc. Vallejo ha hagut d'entrar al seu lloc al camp. No obstant, al minut 17, una pilota centrada al punt de penal ha estat rematada per Drogba amb el cap al fons de la xarxa, estrenant el marcador del partit i dibuixant un somriure d'esperança a l'afició escapulada. L'Europa es posava per davant al marcador i allargava les seves possibilitats de permanència de forma temporal durant l'encontre. El Lleida, tot i no marxar del partit en cap moment, era dominat inicialment per l'impuls d'un Europa amb el "turbo" posat.

No obstant, dos cops molt durs han donat la volta al marcador en un tres i no res. Al minut 37, Óscar Imaz ha aprofitat un rebot per enviar la pilota al fons de la xarxa. L'assistent ha anul·lat el gol, però l'àrbitre, que ha decidit no consultar la jugada amb el seu ajudant, ha desestimat la senyalització de l'assistent i ha concedit el gol. Sense temps per recuperar-se de l'empat, el mateix Óscar Imaz, pentinant una pilota bombejada des de la frontal, amb el cap i en vaselina, ha fet el segon gol dels de la Terra Ferma, deixant un complicat 1-2 al descans del partit.

A la segona part, el Lleida ha tingut noves ocasions per ampliar el marcador, cosa que ha fet al minut 66, amb un xut en rosca de Bagué, des de mitja distància i en semi-vaselina, que tot i tocar Siset ha acabat al fons de la xarxa. El cop del 1-3 feia gairebé impossible la reacció, donat que l'empat no servia per a res. La opció més clara de gol pel bàndol local l'ha tingut David, en xutar a boca de canó sobre el cos del porter Sergi Palau al minut 77. No obstant, un minut després el capità Josu ha vist la segona cartulina groga, quedant-se l'Europa amb deu efectius i deixant definitivament per impossible l'intent de miracle. Tocarà doncs començar a pensar en l'any vinent des d'ara mateix i treballar per tornar l'equip entre els més grans del futbol espanyol.

Fitxa

05/04/09 · Nou Sardenya
29a jornada Lliga · Divisió d'Honor

EUROPA: Siset, Ciurana (David, 61'), Denis (Vallejo, 5'), Aleix, Uri, Carlos, Blas (Toni, 61'), Raúl (Salla, 80'), Drogba, Arnau i Josu.

LLEIDA: Sergi Palau, Viladegut (Roca, 79'), Petreñas, Domingo, Ramírez, Bagué, Óscar Imaz, Hortal, Jofre, De Mesa (Dani Pujol, 53') i Enric Palau.

ÀRBITRE: Rebollo López

TARGETES: Grogues a Arnau, Vallejo, Josu -dues i expulsió minut 78- i a l'entrenador Ángel Gómez (Europa) i a Bagué, Hortal, Enric Palau i Roca (Lleida)

GOLS: 1-0 (Drogba, 17'); 1-1 (Óscar Imaz, 37'); 1-2 (Óscar Imaz, 39'); 1-3 (Bagué, 66')