QUE PASSI EL SEGÜENT!

Cau el líder. L'Europa, intractable a casa

Un gran gol des de fora l'àrea del capità Delmàs, als cinc minuts de partit, ha provocat la segona derrota en tota la lliga del fins ara intractable líder, L'Hospitalet. L'Europa, en un enorme partit, ha ofegat l'arribada ofensiva dels visitants i es manté intocable al Nou Sardenya. L'equip aprofita l'ensopegada del Santboià, rival directe.

El somni s'ha fet realitat. Durant aquesta setmana, un cartell especial del partit convidava a l'aficionat gracienc a "deixar de somiar" amb que es pot guanyar un líder gairebé inderrotable. El cartell animava la gent a no somiar, sinó a venir a l'estadi a fer-ho realitat. Doncs dit i fet. L'Europa, intocable a casa seva, ha guanyat al líder i recupera d'aquesta manera totes les opcions encara força vives d'escalar fins a la zona més noble de la lliga.

Primera part:  Pressió asfixiant i gol

L'Europa, extremadament motivat per aquest partit, ha realitzat una pressió asfixiant a L'Hospitalet als primers minuts. Fruit d'això ha arribat l'únic gol del partit, un bon xut de Delmàs des de la frontal de l'àrea que s'ha colat per l'esquerra de la porteria de Craviotto. Amb el Nou Sardenya eufòric, l'equip ha seguit atacant, semblant que el líder de la lliga fos un altre. Al minut 8, Nefta ha tingut una bona ocasió amb un xut creuat que ha sortit per poc.

A mesura que els minuts han anat passant, L'Hospitalet ha anat desplegant el seu joc i s'ha fet amb un lògic control de la pilota. L'Europa, sense tampoc tancar-se a l'àrea, ha anat tallant tots els intents d'aproximació d'un líder superior en percentatge de pilota als peus però no pas en aproximació amb perill. De fet, el primer xut entre els tres pals dels de Jordi Vinyals ha arribat al minut 41, amb un fluix remat de Cristian Alfonso a les mans de Cañadas. Abans d'arribar-se al descans, jugada polèmica a l'àrea gracienca. Àlex Isern ha estat objecte de planxa però el col·legiat ha assenyalat la falta en l'altre sentit, concedint un lliure indirecte dins l'àrea als visitants. El capità Toni Velamazán ha enviat el seu xut fora.

Segona part: Ressistència gracienca

Com si es tractés d'una repetició de la primera part, l'Europa ha tornat a sortir fort a l'inici del segon temps. Una jugada personal de Nefta, al minut 49, ha acabat amb un xut ajustat però fluix al pal curt de Craviotto. El porter l'ha blocat sense problemes. La més clara ocasió visitant ha arribat en el segon xut a porta dels riberencs. Al minut 55, Eloi Fontanella s'ha regatejat al porter Cañadas sobre la seva sortida i quan l'afició visitant ja cantava l'empat, el xut del punta de L'Hospitalet l'ha tret Ramon Suàrez sobre la mateixa línia de gol. La segona jugada d'aquesta acció ha estat rematada pel "cueta" Jordi Martínez des de la frontal, marxant la pilota fora.

De mica en mica L'Hospitalet anava ofegant l'Europa a la seva àrea i gaudia dels seus millors minuts. La pressió visitant, si bé no s'ha traduït en un nombre elevat de xuts entre els tres pals, si que s'ha convertit en constants internades i arribades amb perill. Passats els primers vint minuts, l'Europa ha avançat línies i tot i plantejar la resta de l'encontre al contraatac, s'ha tret la pressió de sobre i ha començat a generar arribades i perill per bandes i pilota aturada. L'enorme pressió de L'Hospitalet s'anava difumimant, tornant només als darrers cinc minuts de partit a fer-se notar.

Al minut 86 de partit, Simón, en un cara a cara contra Craviotto (però un xic escorat a la dreta) ha enviat el seu xut fora, en rematar la pilota amb l'efecte canviat. Ha estat la millor ocasió gracienca pel 2-0. Els darrers instants de l'encontre, ja en temps afegit, han estat d'autèntic infart per la parròquia local que, no obstant, ha pogut celebrar un nou triomf del seu equip a casa i una ratxa històrica de partits sense perdre al Nou Sardenya, estadi que torna a recuperar l'essència de fortí que va tenir als anys 90.

Lliga: jornada 25 · 14/02/10 · Estadi Nou Sardenya · 1.450 espectadors

EUROPA: Cañadas, Àlex, Olmo, Cano, Diego, Ramon Suàrez, Delmàs (Padilla, 90'), Valderas (Gatell, 67'), Nefta, Simón (Sergio, 87') i Marc Fernández.

L'HOSPITALET: Craviotto, Hammouch, Ceballos, Viale (Héctor, 78'), Lucas Viale, Toni Velamazán, Lobato (Cárcel, 74'), Marcos (Cristian Gómez, 61'), Eloi Fontanella, Jordi Martínez i Cristian Alfonso.

ÀRBITRE: Jordi José Barrera

TARGETES: Grogues a Àlex (Europa) i a Hammouch i Ceballos (L'Hospitalet). Expulsió del tècnic Pedro Dólera (Europa)

GOLS: 1-0 (Delmàs, 5').