'KO' POLÈMIC AL DERBI

L'Europa encaixa la primera derrota 10/11

EuropaL'Europa s'ha estrenat com a local a la lliga a l'exili i encaixant la primera derrota del campionat. En un partit igualat al primer temps i poc vistòs en futbol, l'Espanyol B ha aprofitat les úniques badades locals en defensa per endur-se un derbi polèmic amb moltes decisions dubtoses. En dues jornades, cap dels 20 equips de Tercera ha fet ple.

.

Hauriem de remuntar-nos moltes temporades enrere per trobar una segona jornada de lliga on cap equip de la categoria sumi, actualment, sis punts. Això parla per sí sol de la dificultat d'una Tercera crescuda que compta amb equips importants. Dos d'ells, Europa i Espanyol B, han oferit avui un derbi marcat per la prudència defensiva de tots dos equips i on accions puntuals l'han acabat decantant del cantó visitant.

Primera part:  Massa respecte, poc futbol

Tots dos equips han començat el primer partit a l'exili com a local de l'Europa (des de 1995) respectant-se massa i gaudint de poques aproximacions. Álvaro Vázquez ha posat a prova a Cañadas al minut 23 i la rèplica gracienca ha arribat uns minuts més tard amb un xut creuat de Remo a mans del porter.

Les accions a pilota aturada han estat arma de batalla de l'Espanyol B per generar perill, mentre l'Europa no ha trobat continuïtat per jugar la pilota com ha tingut acostumat al seu públic a l'estiu. Al descans s'ha arribat amb taules sense gols al marcador i poc pes futbolístic en les sensacions dels dos equips.

Segona part: Gols i polèmica

L'Europa ha semblat sortir amb més empenta al segon temps. Remo ha tornat a xutar entre pals al minut 52 i just un minut més tard Cebri ha gaudit d'un cara a cara amb el porter on l'assistent ha marcat un molt dubtós fora de joc. Als 55 minuts d'encontre, cop dur de l'Espanyol. Amb l'esquena guanyada a la defensa, una acció per banda dreta ha acabat amb una centrada al punt de penal on Álvaro Vázquez, totalment lliure de marca, ha rematat de planxa amb el cap al fons de la xarxa.

Nou minuts més tard del gol, les coses s'han complicat pels europeistes en veure la segona groga Parres. Aviat s'ha equilibrat el pes, donat que Rui Fonte, dos minuts més tard, l'ha acompanyat fora del terreny de joc, també expulsat per doble groga. No obstant, l'Europa ha patit uns minuts de desconnexió mental del partit, on no se l'ha vist gens fi. El joc, a més, no tenia fluidesa amb constants interrupcions. L'actuació arbitral, centrada bàsicament els dos assistents, ha impedit el bon desenvolupament del joc i ha tallat les ales a la possible reacció d'un equip gracienc, tot s'ha de dir, poc inspirat. Un d'ells fins i tot s'ha inventat un insult a l'àrbitre -inexistent cap al col·legiat, donem fe- per expulsar Pedro Dólera de la banqueta.

A un quart d'hora pel final, Cebri ha estat clar objecte de penal quan el visitant Amat l'ha fet caure a la banda dreta de l'àrea. No s'ha xiulat res malgrat la falta ha semblat molt evident. En ple intent europeista per empatar el partit, una pilota rebotada no ha pogut ser ben refusada per Cañadas, qui s'ha vist en una situació de dos contra "mig" de cara a porteria, donat que la davantera espanyolista corria cap a l'arc sense porter. Dani López ha assistit a plaer a Molina, qui ha fet el 0-2 gairebé sobre la botzina. Encara han sobrat uns malaurats segons per veure la tercera expulsió de camp, al lateral europeista Narcís per doble groga.

Tercera Divisió · Jornada 2 · Camp de l'Àliga (05/09/10) · 1.100 espectadors

EUROPA: Cañadas, Narcís, Alberto, Cano, Pociello, Parres, Remo (Guzman, 59'), Delmàs (Jordi Sánchez, 70'), Cebri, Valderas i Rovira.

ESPANYOL B: Gerardo, Fran Grima, Rául, Vïctor Álvarez, Amat, David López, Nieto (Isaias, 82'), Álvaro Vázquez (Dani López, 75'), Rui Fonte, Joselu (Blazquez, 89') i Molina.

ÀRBITRE: Daniel Grácia Álvarez (Barcelona).

TARGETES: Grogues a Narcís -dues i expulsió minut 95-, Pociello, Parres -dues i expulsió minut 64- i Rovira (Europa) i a Víctor Álvarez, Amat, Rui Fonte -dues i expulsió minut 68- i Dani López (Espanyol B). Vermella a l'entrenador local Pedro Dólera.

GOLS: 0-1 (Álvaro Vázquez, 55'); 0-2 (Molina, 94').

INCIDÈNCIES: Primer partit de la història com a local al Camp de l'Àliga.