Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

TRENTA MALEÏTS SEGONS

S'escapa un punt passat el temps afegit

EuropaEl Prat s'ha tornat a situar líder de Tercera Divisió gràcies a una agònica victòria en el darrer instant d'un partit tens i amb regust arbitral per a tots colors segons el bàndol. L'Europa, que ha començat guanyant, no ha pogut sumar un punt en encaixar el segon amb el temps vençut. Tots els gols del partit, de cap a la sortida de córners.

.

Marcador

Prat i Europa semblen destinats a no poder oblidar mai rivalitats i polèmiques ja caducades. Al Municipal Sagnier, tots dos equips s'han mostrat tensos -entre ells i amb l'arbitratge, on cada club ha reclamat diferents accions determinades al llarg del matx- i han dominat cadascú una part: la primera per l'Europa i la segona pel Prat. Els locals han rebut constants decisions equivocades de l'àrbitre a la primera part i algun fora de joc molt dubtós a la segona. L'Europa, per contra, ha vist com el gol del triomf local ha arribat passats 30 segons del temps afegit i transformat per un jugador que havia merescut la segona groga minuts abans. Debat i polèmica per a tots els gustos i colors i amb part de raó de totes dues parts.

Primera part: De les millors meitats de l'Europa a domicili

La primera ocasió del partit l'ha tingut Ignacio en una internada on s'ha quedat sense angle per rematar i ha acabat xutant creuat a la mitja volta. No obstant, l'Europa s'ha fet amo i senyor dels primers 45 minuts on ha deixat un regust molt bo respecte intensitat, determinació i col·locació. Al minut 24, un córner favorable als escapulats ha acabat al fons de la xarxa amb una impecable rematada creuada de cap del central Cano, que s'ha retrobat amb una de les seves especialitats del joc.
 
Al minut 36 l'Europa podria haver posat fil a l'agulla al partit i situar-se amb dos gols de diferència però no ha pogut resoldre una clara acció. Valderas ha engaltat un xut des de la frontal que el porter Toni no ha pogut blocar amb les dues mans. El rebot, curt i mort al punt de penal, ha caigut a peus de Javi Lara, qui ha rematat massa centrat, al cos de Toni, qui en segona instància s'ha fet amb el control de la pilota.
 

Segona part: Polèmiques i un final amb mals modals

La represa del partit ha mantingut la mateixa tònica que a la primera part respecte el ritme de joc, però el control del mateix ha caigut progressivament del bàndol local. Els potablava, conscients que havien de capgirar el marcador, han jugat ràpid a la contra i han reclamat dos fores de joc inexistents -realment molt dubtosos- en dues escapades de Pedro i Charly que haurien deixat els futbolistes locals gairebé enfilant la porteria rival.
 
Abans del gol de l'empat, oportunitat per Peque, que ha recuperat una pilota a la frontal, robant-li la cartera al central, i sobre la sortida del porter Toni ha picat la pilota pel damunt veient com aquesta no ha agafat porteria i s'ha passejat en paral·lel a quatre metres de la línia de gol. Al minut 63 i també a la sortida d'un córner, la pilota centrada al punt de penal ha anat a parar rebotada al segon pal on Pedro, sol, no ha perdonat i ha superat Leva pel pal curt amb un xut sec, ras i fort.
 
Amb taules al marcador, Óscar Sierra, que tenia una groga del primer temps per un cop de colze a Peque, ha protagonitzat una altra forta entrada però l'àrbitre li ha perdonat la cartulina que hauria deixat els locals amb deu homes. Així les coses l'encontre tenia totes les butlletes per finalitzar en taules, però tot ha canviat al darrer segon. Amb els tres minuts d'afegit ja vençuts, el Prat ha provocat un córner que l'àrbitre, en trobar-se el partit en una acció ofensiva, ha deixat servir. L'Europa ha defensat malament aquesta darrera acció i el citat Óscar Sierra ha acabat foradant la xarxa per deixar els tres punts a casa. La nota lletja del partit, la celebració d'aquest gol, amb la majoria de jugadors del Prat dirigit-se de forma vehement a la banqueta de l'Europa i, en el cas de dos o tres jugadors, fent botifarres amb els braços. Un gest innecessari i poc esportiu.

Fitxa Partit

Lliga · J23 · Municipal Sagnier · (05/02/12) · 400 espectadors

PRAT: Toni, Óscar Sierra, Víctor Duran, Murillo, Larios, Ernest, Ignacio (Jaime, 64'), Fernando, Pedro, Charly (Mechi, 64') i Cano (Matamala, 53').

EUROPA: Rafa Leva, Aitor Torres, Alberto, Cano, Pociello, Ivan Álvarez, Valderas (Parres, 72'), Delmàs (Rovira, 72'), Nils, Javi Lara i Peque (Segalés, 86').

ÀRBITRE: Óscar Bergadà Braña

TARGETES: Grogues a Óscar Sierra, Larios, Ernest i Fernando (Prat).

GOLS: 0-1 (cano, 24'); 1-1 (Pedro, 63'); 2-1 (Óscar Sierra, 94').

INCIDÈNCIES: El Prat recupera el liderat de la lliga amb aquesta victòria.


Imatges del partit

 

Europa
Onze de l'Europa

Europa
Onze del Prat

Europa
Javi Lara ha tornat al Sagnier amb la samarreta de l'Europa

Europa
Peque intenta baixar una pilota entre dos rivals

Europa
Valderas, en un instant de la segona part
 
Europa
Ivan Álvarez i Matamala lluiten de cap una pilota dividida
 
Europa
Rovira entra amb convicció a disputar una pilota al tram final de partit