DEBUT, GOLS I VICTÒRIA

Una crònica de Carles Garcia

Victòria de mèrit a terres gironines

Així l'hem viscut en directe a Twitter (clica la icona)   Twitter

L'Europa continua sumant punts importants lluny de casa. El conjunt escapulat ha signat un molt bon partit al Nou Municipal de Palamós gràcies a la intensitat d'un bloc que es consolida cada cop més jornada rere jornada. El debutant Óscar Muñoz ha fet dos gols.

.

Palamós 1 - Europa 3

El fred empordanès no ha aturat els homes de Pedro Dólera que han saltat al terreny de joc amb un objectiu clar: controlar la pilota i dominar el partit. Només han fet falta cinc minuts per aconseguir-ho. Óscar Muñoz, que ha disputat els seus primers minuts com a jugador escapulat, ha tingut la primera ocasió amb una internada dins l'àrea en la què no ha trobat un remat clar. Pocs minuts després, el nou davanter s'ha convertit en assistent i ha enviat una pilota a Camacho, que l'ha engaltat des de la frontal, però el xut ha marxat per damunt del travesser. Poc després, un altre cop Roberto Camacho podria haver obert la llauna amb un remat llunyà, però Bayona ha volat per desviar una pilota que anava directa a l'escaire.

D'una ocasió d'infart en una àrea, el perill s'ha passat a l'altra. Biri ha superat per velocitat tota la defensa visitant i s'ha plantat dins l'àrea, però la seva centrada no ha arribat enlloc. Aquest mateix jugador ha pogut batre Rafa Leva al cap de deu minuts després de tornar a fer-se la defensa sencera, però el porter europeista ha estat prou hàbil com per desviar la pilota. L'Europa s'ha refet d'aquest ensurt puntual, que no ha aconseguit enfosquir el domini del partit, i al minut 44, Cano ha rematat a l'interior de l'àrea amb el porter totalment batut però Raul Calvo ha tret la pilota a la línia de gol. Amb aquesta acció els dos conjunts han enfilat el camí de vestidors.

La represa ha començat amb la mateixa dinàmica d'un Europa dominador i amo de la pilota, però tal i com ha passat a la primera meitat, Biri n'ha fet de les seves i ha decidit que a la tercera anava la vençuda. El davanter local ha tornat a deixar enrere la defensa europeista i en l'u contra u davant Leva no ha perdonat i ha posat la por al cos als aficionats graciencs que avui s'han desplaçat fins a Palamós.

Tot i això, l'equip no s'ha vingut avall i ha seguit desenvolupant el mateix joc que durant el que anava de partit i, només vuit minuts després del gol empordanès, Óscar Muñoz ha decidit que ja n'hi havia prou i en una cursa molt llarga i quasi en solitari ha demostrat per què el cos tècnic hi ha apostat amb força. S'ha plantat totalment sol davant de Bayona i l'ha afusellat per fer pujar l'empat al marcador.

Però un empat era un resultat massa pobre i Guzmán ha volgut posar-hi remei al minut 64, amb un xut des del vèrtex esquerre de l'àrea davant el qual el porter rival no ha pogut fer-hi res. I per si fos poc, Óscar Muñoz ha insistit en adornar el seu debut amb un llacet i ha fet el seu segon gol, i tercer de l'Europa en 10 minuts, amb un xut que ningú s'esperava des de la zona de tres quarts que ha fet emmudir tot l'estadi.

Amb l'1-3 al marcador, l'Europa ha intentar adormir el partit sense perdre la concentració i ha aconseguit mantenir la diferència en el marcador amb una demostració de maduresa que ens ensenya per què aquest equip fa tantes jornades que dorm a la zona alta.

Lliga · J15 · Nou Estadi Municipal · (09/12/12
) · 250 espectadors

PALAMÓS: Bayona, Raul Calvo, Ivan Díaz (Gálvez, 81'), Batanero (Jaume Duran, 74'), Ritxi (Pons, 72'), Javi Revert, Cano, Sergio García, Biri, Subi i Venzal.

EUROPA: Rafa Leva, Aitor Torres, Víctor Duran, Cano, León, Valderas, Javi Lara, Guzmán (Rovira, 88'), Diego (Delmàs, 74'), Óscar Muñoz (Epitié, 78') i Camacho.

ÀRBITRE: Roger Sales Font (Anoia)

TARGETES: Grogues a Iván Díaz (Palamós) i Javi Lara, Valderas, León i Aitor Torres (Europa)

GOLS: 1-0 (Biri, 50'); 1-1 (Óscar Muñoz, 58');1-2 (Guzmán, 64'); 1-3 (Óscar Muñoz, 68').