Una crònica d'Àngel Garreta ( @angelgarreta )

Europa 3 - Gavà 1

Suor i esforç per superar un gran Gavà

Així l'hem viscut en directe a Twitter (clica la icona)   Twitter

Novament un triomf és el que ha sumat l'Europa en el tercer compromís de la lliga davant un Gavà que ha mostrat un gran nivell durant tot l'encontre malgrat la seva joventut. L'equip gracienc ha hagut de donar un 'plus' al segon temps per decantar el partit i seguir a dalt de tot de la classificació. Ara mateix la capital catalana manté els seus dos equips de Tercera com únics de la lliga amb 9 de 9 en punts: Montañesa i Europa.

Un error del defensa visitant Alberto ha condicionat l'inici del duel entre l'Europa i el Gavà al Nou Sardenya. Un intent de passada en curt pel porter ha quedat massa fluixa de potència per la seva mala execució i això ha facilitat que el punta europeista Javi Sánchez s'hagi fet amb el control de la pilota i, tot i tenir el propi Alberto enganxat a l'esquena, hagi encarat el porter Pacheco i amb un gir de cintura l'hagi regatejat per obrir-se un angle perfecte a porta buida i fer l'1-0 ben aviat, al minut 4.

Malgrat el gol, en els minuts posteriors el Gavà ha estat millor que l'Europa, almenys en domini del joc, si bé les ocasions han trigat gairebé mitja hora en arribar pels blaugrana (avui de groc). Al minut 32, un remat d'Unzué a boca de Canó, amb Leva mig superat, ha rebotat en un defensa gracienc, enviant la pilota a córner en una opció clara de gol. Poc després, però, ha arribat l'empat. Córner pel Gavà, Rafa Leva que refusa de punys mentre topa amb el rival que saltava amb ell per la pilota i Uri, lliure de marca i murri, remata de primeres amb Leva al terra per transformar el gol sense oposició.

Només començar la segona part, dues noves opcions pel Gavà que han obligat Rafa Leva a mostrar-se, per tercera jornada seguida, vital i decisiu per la victòria de l'Europa. En especial en el segon remat, amb el defensa Blanchart incorporat a l'atac i rematant tot sol a l'àrea petita. Leva, amb el cos, ha evitat un 1-2 que semblava molt cantat i ha donat vida al seu equip en un moment clau.

L'impuls moral de l'aturada del porter de l'Europa ha esperonat els seus companys i a partir del minut 60 el conjunt gracienc ha posat una marxa més i ha començat a decantar el partit. Després d'unes quantes incorporacions en atac de Cano amb clar perill -en una obligant a intervenir al porter Pacheco i en l'altra enviant la pilota al pal-, el capità gracienc ha tornat a posar per davant l'Europa al marcador amb un remat de cap al primer pal a la sortida d'un servei de cantonada executat per Javi Lara.

Al minut 81, León ha pentinat una pilota al primer pal i Víctor Duran no ha arribat per poc a un clar remat a porta buida al segon pal. Han estat els millors minuts d'un Europa que ha vist com no ha hagut de patir pel marcador pensant en el xiulet final. S'ha encarregat d'això Javi Sánchez, fent el seu doblet particular. A tres minuts pel final, un remat del davanter europeista ha picat a la cara d'un defensa del Gavà i el propi rebot l'ha aprofitat Sánchez per fer el 3-1 i deixar ja sense opcions de puntuar un Gavà atrevit, amb bon joc, descarat i que ha mostrat una excel·lent imatge a Gràcia, obligant a l'Europa a fer un gran esforç final per seguir signant l'inici de lliga perfecte.

Lliga · J3 · Estadi Nou Sardenya · (08/09/13
) · 650 espectadors

EUROPA: Rafa Leva, Guillem, Víctor Duran, Cano León, Javi Lara, Rovira (Del Moral, 71'), Guzman (Valderas, 87'), Javi Sánchez, Charly Ruiz i Alegre (Diego, 60').

GAVÀ: Pacheco, Juan, Alberto, Erik (Zurita, 85'), Unzué (Aitor Sánchez, 90'), Blanchart, David, Uri, Masuet, Julián (Cristian, 77') i Grau.

ÀRBITRE: Andrés José Páez Brines (Tortosa).

TARGETES: Grogues a Javi Lara i Alegre (Europa) i a Alberto (Gavà).

GOLS: 1-0 (Javi Sánchez, 4'); 1-1 (Uri, 37'); 2-1 (Cano, 67'); 3-1 (Javi Sánchez, 87').

INCIDÈNCIES: Tercera victòria seguida de l'Europa en l'inici de la lliga per fer ple de 9 punts de 9 possibles.