Una crònica d'Àngel Garreta ( @angelgarreta )

Europa 4 - Pobla Mafumet 1

L'Europa es llepa les ferides

Així l'hem viscut en directe a Twitter (clica la icona)   Twitter

Després de viure tres derrotes consecutives, el Primer Equip de l'Europa ha tornat pel camí de l'èxit de la millor manera possible: un triomf solvent i, segurament, l'encontre amb el marge més alt de minuts seguits a molt bon nivell. Al davant, una Pobla de Mafumet que ha volgut tocar, sense especular, permetent veure un partit obert.

Com els clients d'un comerç quan obre les portes el primer minut del dia de rebaixes, així ha sortit l'Europa al terreny de joc, disposat a 'menjar-se' el seu rival per demostrar que havia deixat enrere les tres derrotes anteriors. No obstant, l'equip filial del Nàstic ha tingut la primera aproximació en un remat dins l'àrea de Juanito sense encert quan ho tenia tot de cara. Amb només tres minuts il·luminats al marcador, ha arribat el primer dels cinc gols de la matinal. Falta lateral servida per Charly Ruiz i Cano, al segon pal, que envia la pilota al fons de la xarxa amb un dels seus clàssics remats de cap.

Al minut 10, la més clara del filial del Nàstic al primer temps, amb una falta -com si fos un córner en curt- que Jordi Roca ha enviat de rosca directa a porteria i on Rafa Leva, estelar, ha evitat el gol amb el puny sobre la mateixa línia de gol. Quan aquesta acció podria haver suposat l'empat, ha arribat un cop dur pels visitants i ràpidament l'Europa ha fet el 2-0. Diego ha combinat amb Javi Sánchez, l'extrem ha centrat a l'àrea i Rovira, després d'un primer refús mal executat per Vadillo, ha acabat foradant la xarxa.

El partit, maco en tot moment i amb el rival volent jugar la pilota, ha tingut fins i tot detalls estètics d'aquells que agraden als més exigents, amb Diego fent regats 'impossibles' d'esquena al seu marcador o Rafa Leva sortint a refusar una pilota morta incloent de regal un regat al davanter rival. A nivell de pressió i ritme el partit ha baixat una marxa fins a sonar el xiulat que indicava el final.

Als sis minuts de la represa, Guillem ha fet caure Bueno dins l'àrea i l'àrbitre ha assenyalat correctament penal. La pena màxima l'ha transformat el mateix Bueno, retallant distàncies al marcador i ficant la Pobla dins el matx. Des d'aquest moment i fins arribar al darrer quart de partit, el ritme de l'encontre ha viscut moments alterns de domini, amb les defenses dels dos equips ben posicionades.

La Pobla de Mafumet ha intentat aproximar-se amb perill per empatar, però no ha arribat a provocar veritables accions de perill real dins l'àrea o d'aquelles que hagin obligat Leva a fer més que alguna sortida de punys. Al minut 75 el lateral Guillem podria haver signat un dels gols de la temporada després de regatejar fins a quatre rivals i plantar-se a l'àrea, però el seu xut final l'ha refusat el porter Aleix amb el peu.

A partir d'aquí, festival del reaparegut Cebri, que si bé ja va jugar els primers minuts a Manlleu, avui tornava a fer-ho a la seva casa, el Nou Sardenya. Entrat al terreny de joc al minut 69 en el lloc de Rovira, la seva aportació ha estat clau per veure els dos darrers gols del partit. Al minut 84, Alegre ha servit una pilota de banda per a Cebri qui, pressionat per dos rivals, ha sortit del regat. Posteriorment, ha sortejat una forta entrada pel terra i ha seguit encarant l'àrea petita en diagonal. Al darrer moment el punta gracienc ha fet la passada al punt de penal on Guzman ha signat el 3-1.

Per si amb aquesta gran jugada no hi havia prou, més del mateix a dos minuts per complir-se el temps reglamentari. Cebri que marxa per potència dels rivals, entra a l'àrea a tota velocitat i, generós, fa una forta i concreta passada al segon pal on Camacho, lliure de tota marca i a plaer, ha transformat el 4-1 final amb què l'Europa s'ha oblidat completament de la petita ratxa de resultats acumulats fins avui.

Lliga · J8 · Estadi Nou Sardenya · (06/10/13
) · 550 espectadors

EUROPA: Rafa Leva, Guillem, Alberto, Cano, Alegre, Javi Lara, Rovira (Cebri, 69'), Guzman, Javi Sánchez (Camacho, 74'), Charly Ruiz i Diego (Valderas, 59').

POBLA MAFUMET: Aleix, Calavera, Eric Via, Joaqui, Vadillo (Sabaté, 85'), Bicho, Bertomeu (Jean Luc, 62'), Bueno, Tortosa, Jordi Roca (Abel Rita, 80') i Juanito.

ÀRBITRE: Crístian López Carballo (Maresme).

TARGETES: Grogues a Guillem, Rovira, Javi Sánchez i Diego (Europa) i a Calavera, Joaqui, Vadillo i Jordi Roca (Pobla Mafumet).

GOLS: 1-0 (Cano, 3'); 2-0 (Rovira, 11'); 2-1 (Bueno -p-, 51'); 3-1 (Guzman, 84'); 4-1 (Camacho, 88').

INCIDÈNCIES: Primer partit com a local en horari matinal. Cebri, després d'aparèixer al Manlleu-Europa, ha jugat els primers minuts a casa després de 10 mesos de lesió i recuperació.