Una crònica d'Àngel Garreta ( @angelgarreta )

Europa 2 - Ascó 1

Victòria important contra un clar aspirant

Així l'hem viscut en directe a Twitter (clica la icona)   Twitter

Importants punts els que ha sumat l'Europa a l'estadi davant un Ascó que, per molt retornat que sigui a la categoria, està pensat per signar grans fites aquesta temporada. El conjunt gracienc s'ha acabat imposant davant un rival dels que agraden, que surten al camp a jugar d'igual a igual. És per aquests factors, el potencial del rival i el tipus de joc que planteja, que aquestes victòries senten millor. Molt bé l'Europa i bé també l'Ascó. Partit doncs que dóna bona resposta a les espectatives dels aficionats.

Bon ritme inicial d'encontre el que han ofert els dos equips en els primers minuts. Després de mesurar forces, la primera acció significativa s'ha envoltat de polèmica. Centrada de Diego i Sangrà -involuntàriament- ha tallat l'acció dins l'àrea amb el braç. L'àrbitre ha considerat aquesta involuntarietat suficient motiu per no xiular penal, però és clar que més enllà de la intenció, el fet talla una centrada clara de gol, fet que hauria de prevaldre per assenyar la pena màxima.

A partir d'aquí, l'Ascó, que en cap moment li ha perdut la cara al partit i ha fet doncs més meritòria la victòria de l'Europa, ha començat a estirar línies i arribar a l'àrea de l'Europa. Quan millor han estat els visitants l'Europa ha donat un cop a la taula i ha obert el marcador. Passada en profunditat de Cano i Javi Sánchez, encarant l'àrea entrant en diagonal, ha superat el porter Chiné de xut creuat. Per rematar-ho, deu minuts després, al 38 de joc, córner de Javi Lara que Cano, de cap al primer pal, ha enviat al fons de la xarxa. 2-0 i cap al descans amb un bon marcador.

Fort ha sortit l'Ascó a la represa, amb les arribades a l'àrea molt més clares. En una d'aquestes ha resultat providencial Alegre. El visitant Sergi Moreno ha recuperat una pilota i apurant la línia de fons ha cedit en una perfecta passada de la mort cap a Virgili. Amb Leva venut i tota la porteria en franca disposició, el gol ja estava cantat. Alegre, lliscant ràpid a terra, ha intervingut amb suficient encert per obstaculitzar un xut còmode de Virgili, qui ha acabat enviant la pilota al pal.

Amb el pas dels minuts avançant cap a la meitat del segon temps, l'Europa ha tingut major possessió i control del joc durant força estona. Al minut 76 el col·legiat ha anul·lat un gol a l'Ascó. Gerard Roca ha xutat des de fora l'àrea i a mitja cursa de la pilota aquesta ha topat amb el capità Denis Coch. L'assistent ha considerat que el capità visitant estava en fora de joc. No obstant, el gol de l'Ascó ha trigat només dos minuts en arribar. Pilota morta a l'àrea gran i Sergi Moreno, amb un bon xut sobre el bot, ha creuat la pilota lluny de l'abast de Leva.

Amb 2-1 l'Europa ha intentat ampliar el marcador per no patir durant els minuts finals. Ha tingut dues bones opcions per fer-ho. Primer, al minut 80, quan Cebri ha marxat sol cap a porteria al llarg de més de 30 metres. Avançant en línia recta, en un moment de la cursa s'ha avançat massa la pilota i quan ha tornat a estar al damunt d'ella, s'ha trobat el porter Chiné ja a sobre i no ha pogut més que rematar sobre el seu cos. Posteriorment, un error del defensa Pere cedint la pilota cap al seu porter a punt ha estat d'aprofitar-la Camacho amb el mateix resultat final que Cebri: xut a peus de Chiné.

Al tram final el propi porter de l'Ascó ha pujat a rematar un córner a un minut per acabar el temps afegit, però res ha fet variar ja el 2-1 amb què l'Europa ha derrotat un rival directe en la lluita per la zona alta. Bon partit dels graciencs, que sumen 7 punts dels darrers 9 i bona imatge de l'Ascó malgrat la derrota, confirmant el bon inici de temporada del conjunt d'un Miguel Rubio que ha acabat expulsat per protestar a un minut del temps reglamentari..

Lliga · J10 · Estadi Nou Sardenya · (20/10/13) · 675 espectadors

EUROPA: Rafa Leva, Guillem, Víctor Duran, Cano, Alegre, Javi Lara, Rovira, Guzman, Javi Sánchez (Cebri, 58'), Charly Ruiz (Camacho, 73') i Diego (Valderas, 58').

ASCÓ: Chiné, Gerard Roca, Denis Coch, Sangrà (Pere, 45'), Edu Vives, Sergi Duran, Canadell, Gabernet, Genís, Virgili (Galceran, 68') i Gerard Roigé (Sergi Moreno, 45').

ÀRBITRE: José Francisco Pérez Bueno (Maresme).

TARGETES: Grogues a Víctor Duran, Javi Lara i Valderas (Europa) i a Edu Vives, Gabernet i Sergi Moreno (Ascó). Vermella directa al tècnic visitant Miguel Rubio -89'- (Ascó).

GOLS: 1-0 (Javi Sánchez, 28'); 2-0 (Cano, 38'); 2-1 (Sergi Moreno, 78').

INCIDÈNCIES: Els nens dels Prebenjamins A i B s'han fet la foto amb el Primer Equip portant globus rosa en solidaritat amb la lluita contra el càncer de mama.