Una crònica d'Àngel Garreta ( @angelgarreta )

Europa 5 - Gramenet 0

L'Europa, primer en solitari amb golejada

Així l'hem viscut en directe a Twitter (clica la icona)   Twitter

De guió de cine! El Primer Equip de l'Europa ha viscut una matinal somiada que no ha pogut deslluir ni l'amenaça d'una pluja que finalment ha respectat l'encontre en la seva major part. El quadre escapulat ha derrotat la Gramenet per cinc gols i s'ha situat com a líder en solitari de Tercera ni més ni menys que onze anys després! La darrera vegada el 15 de setembre de l'any 2002 en la quarta jornada. A nivell particular de Pedro Dólera, el tècnic és la primera vegada que, amb l'Europa, suma cinc triomfs seguits. De fet, els escapulats no aconseguien cinc victòries seguides en lliga des de fa 12 anys, just en l'embranzida final de la temporada on va aconseguir disputar el penúltim play-off d'ascens.

De gairebé principi a fi, l'Europa ha signat el seu millor partit de la temporada, no només per la xifra rodona del marcador, sinó també per una major acumulació de minuts de domini i bon joc sobre la gespa. Engegant el motor de menys a més, l'Europa ha començat a insistir per les bandes, però ha trobat el premi del primer gol de forma mig involuntària. L'exescapulat Edu Soler ha deixat la pilota enrere pel seu porter amb un impacte massa fluix. La passada, ja curta de per sí, ha acabat frenada per un petit toll d'aigua i Valderas, atent al cas, s'ha fet amb la pilota i ha superat a un venut Juanmi.

No li ha perdut la cara al partit la Gramenet tot i el cop moral, fins i tot ha gaudit d'una ocasió per empatar i ficar-se en el partit. Ha tingut lloc al minut 31, quan una falta directa de Carlos ha anat a petar just a la creueta de la porteria defensada una setmana més per Eloi. Aquesta ha estat la primera i última acció de perill dels visitants durant el partit.

Al minut 41, ensurt pels colomencs. Rangel cedeix la pilota al porter i aquest, trigant massa a refusar, ha vist com Javi Sánchez s'ha plantat al seu davant. El xut final de Juanmi ha picat al cos del davanter de l'Europa però la pilota, que podia haver agafat qualsevol direcció, ha marxat per línia de fons enlloc d'anar a gol.  A un minut pel descans, gol psicològic favorable als graciencs.  Córner servit per Javi Lara que ha estat refusat en primera instància per la defensa però que el propi Lara ha tornat a posar dins l'àrea per a que Víctor Duran, d'esquena a porteria, pentinés cap enrere amb el cap, bombejant la pilota i fent el 2-0.

A la represa, sense canvi de guió i domini total de l'Europa. Els graciencs no han deixat de buscar constantment la porteria rival i la Gramenet ha aguantat com ha pogut els primers minuts, però al final el tercer gol ha acabat caient per pes. Des de la dreta de l'atac, Rovira s'ha autoinventat una gran jugada que ha despertat els crits d'admiració del públic. L'extrem ha cedit la pilota a la frontal de l'àrea gran per a que Javi Sánchez, rematant pel mig de la porteria, fes el 3-0.

Amb l'encontre vist per sentència, la Gramenet només podia optar a no encaixar una golejada massa abultada, però no ha pogut impedir la maneta. Al minut 78, centrada d'Alegre per l'esquerra i Cebri, controlant al segon pal, ha fet el 4-0. A deu minuts pel final s'ha repetit el malson de la passada enrere, en aquesta ocasió del central Èric, tornant a deixar malament una pilota pel seu porter. Camacho, murri, s'ha aprofitat de l'acció i d'un toc suau, fent vaselina, ha arrodonit el compte golejador escapulat.

La gran diferència de gols feia que, tot i el triomf parcial de la Montañesa a Masnou per 0-1, l'Europa fos líder de la lliga per average general. Conegut l'empat final 'in extremis' del Masnou, un cop acabat l'encontre a Gràcia, l'Europa s'ha acabat proclamant, almenys per una jornada, líder en solitari de la lliga amb dos punts de diferència respecte el segon.

Lliga · J14 · Estadi Nou Sardenya · (17/11/13) · 570 espectadors

EUROPA: Eloi, Édgar, Víctor Duran, Cano, León, Javi Lara, Rovira (Alegre, 75'), Valderas, Javi Sánchez (Cebri, 69'), Charly Ruiz (Guzman, 63') i Camacho.

GRAMENET: Juanmi, Víctor, Éric, Rangel, Pol (Balcarreras, 83'), Edu Soler (Ángel, 76'), Brian (Pedro Bilbao, 45'), Morales, Carlos, Fede i Kike.

ÀRBITRE: Juan Manuel Vico Moreno (Barcelona).

TARGETES: Grogues a Éric, Edu Soler i Morales (Gramenet).

GOLS: 1-0 (Valderas, 19'); 2-0 (Víctor Duran, 44'); 3-0 (Javi Sánchez, 67'); 4-0 (Cebri, 78'); 5-0 (Camacho, 80').

INCIDÈNCIES: Cinquena victòria seguida de l'Europa en lliga (12 anys sense fer-ho) i liderat en solitari de la lliga (11 anys sense ser-ho).