Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

QUINA BOGERIA DE PUNT!

 

Pinterest 

 Una crònica d'Àngel Garreta ( @angelgarreta )

 
Cornellà 1 - Europa 1

Suma molt valuosa davant un rival directe

Així l'hem viscut en directe a Twitter (clica la icona)   Twitter

Partit de lluita, entrega, ocasions i molta disputa el que han protagonitzat dos dels equips més potents de la lliga. L'encontre ha tingut de tot, des de moments on el Cornellà semblava que sentenciaria clarament un triomf local fins a un Europa que ha acabat perdonant. El punt final és d'or en un camp sempre complicadíssim i permet que no s'apropi en punts un dels màxims favorits a la promoció d'ascens. L'encontre, com acostuma a passar en cites de gran responsabilitat, no ha estat brillant en futbol, però ha estat a l'alçada en 'punch' i entrega.
 
L'Europa ha demostrat que és un equip gran i esportivament madur. Dues setmanes seguides, i a domicili, en dos partits ben diferents, ha sabut patir per tirar endavant la suma de punts. Quan més 'mort' podia semblar davant el Cornellà, ha empatat el partit i a un pam s'ha quedat de fer-la grossa!.

Marcador

 

 

Primera part

Ha començat l'encontre amb un Cornellà ofensiu que ha gaudit del primer remat als pocs instants a botes de l'exeuropeista Juli. Rafa Leva, de punys, ha refusat el perill. L'embranzida dels verds no ha tingut aturador i al minut 7 ha arribat el gol. Córner en curt centrat per Joel al punt de penal i, després d'una sèrie d'intents de remat de David Garcia, Pelegrí -i pel mig bloqueig de la defensa gracienca-, finalment Pelegrí ha enviat la pilota al fons de la xarxa.
 
S'ha vist un Cornellà segur i àgil al primer temps davant un Europa que ha entrat dins el partit molt pas a pas. Ha costat fer-ho, sobretot en les combinacions (a toc o directes), passades horitzontals fàcils que han quedat curtes o falta d'entesa en alguna jugada d'estratègia. De mica en mica el ritme s'ha emparellat de nivell. Poc futbol estètic, cert, però molta intensitat. En aquest sentit, zero decepció de dos grans equips.

Al minut 35, única arribada am perill de l'Europa al primer temps. Centrada de Rovira des de l'esquerra i Roberto Camacho, venint en cursa pel mig de l'àrea, que ha enviat el seu remat de cap fregant el pal curt de la porteria d'Íñigo. Fins al descans, només la notícia de la lesió d'Enric Vallès que ha donat pas a l'entrada al terreny de joc, per part dels locals, de l'exarlequinat Juvenal Edjogo-Owono.

Segona part

Més directe i incisiu ha començat l'Europa a la represa. No obstant, el Cornellà, ordenat tàcticament, ha mostrat que té molt i molt perill també a la contra com a local. És de justícia admetre que durant tot l'encontre les ràpides accions trenades (moltes vegades a un toc) entre Pep Caballé, Baruc, Óscar Muñoz o Juli han portat perill gairebé a cada intent ofensiu dels de Jordi Roger. Al minut 55 el col·legiat ha anul·lat correctament un gol a Roberto Camacho per clara posició no reglamentària.

Passats vint minuts del segon temps han començat a arribar les ocasions. El Cornellà ha perdonat el segon gol en arribades de Juli, Óscar Muñoz -que ha enviat un remat sec al travesser- o Guti, mentre que per part de l'Europa, Diego ha tingut opció de rematar en una pilota centrada llargament en diagonal cap al pal llarg i on l'extrem escapulat -entrat a la segona meitat- no ha arribat per un pam a posar bé el peu quan estava sol al segon pal dins l'àrea petita.

Sota un gran ambient -un miler d'espectadors- amb molta sonoritat de les penyes d'un i altre equip, l'encontre ha deixat part del millor pel final. Amb l'Europa resistint de forma extraordinària, ha arribat una acció determinant, la de l'empat. Centrada de Diego des de banda esquerra, ja dins l'àrea, que Javi Sánchez, marcant els temps i rematant de cap, ha enviat al fons de la xarxa. Íñigo ha tocat la pilota però no ha pogut evitar un gol extremadament cantat a gola trencada tant pel propi jugador -que ho ha anat a celebrar amb les penyes de l'Europa- com pels aficionats europeistes presents a Cornellà.

Un Europa patidor ja havia aconseguit l'empresa més difícil, però coses del futbol, encara ha acabat perdonant al Cornellà i a un dit ha estat de donar un cop de puny sobre la taula a la lliga quan ningú esperava cap acció de perill més. En el darrer dels instants d'afegit, Javi Sánchez i Diego han marxat sols cap a porteria. Dins l'àrea -i amb la defensa del Cornellà ja retrocedint i gairebé al damunt- la passada de la mort de Javi Sánchez ha caigut a peus de Diego i finalment l'acció ha estat refusada pels locals just, literalment, sobre el xiulet final.

Barreja estranya de sensacions. La immediata, el lament per perdonar un triomf que hauria estat èpic. La posterior, més racional, assaborir amb dolçor un punt complicadíssim de sumar, contra un enorme i poderós rival, al seu terreny de joc i després de buidar les bateries sobre la gespa a base d'entrega i orgull, l'orgull que omple el dipòsit de socis i aficionats aquest Europa cada vegada que juga.

 Fitxa Partit

Lliga · J20 · Nou Municipal de Cornellà · (11/01/14) · 1.000 espectadors

CORNELLÀ: Íñigo, Joel, Dani Martí, Pelegrí, Cazorla, David Garcia, Enric Vallès (Juvenal, 42'), Pep Caballé, Óscar Muñoz (Matamala, 82'), Baruc i Juli (Guti, 74').

EUROPA: Rafa Leva, Guillem, Alberto, Víctor Duran, León (Charly Ruiz, 65'), Javi Lara, Rovira, Valderas, Cebri (Javi Sánchez, 56'), Guzman (Diego, 65') i Camacho.

ÀRBITRE: Juan Manuel Martín Varas (Barcelona).

TARGETES: Grogues a Dani Martí i Juvenal (Cornellà) i a Camacho, Diego, Javi Lara, Rovira i Charly Ruiz (Europa). Vermella directa -minut 18- al preparador físic Francisco Javier Arnedo (Cornellà).

GOLS: 1-0 (Pelegrí, 7'); 1-1 (Javi Sánchez, 87').

INCIDÈNCIES: Primer partit de la segona volta. Els jugadors de l'Europa han saltat a la gespa amb una samarreta de suport al seu company lesionat, Albert Alegre.

Imatges del partit

 Europa
Onze de l'Europa

Europa
Onze del Cornellà

Europa
Javi Lara lluita amb Juli

Europa
Camacho pressiona David García mentre ho miren Vallès i Valderas

Europa
Guzman intenta oposar resistència davant Pep Caballé

Europa
Duel d'alçada entre capitans: David Garcia i Alberto González

Europa
Bogeria! Salten jugadors, suplents i banqueta celebrant un gol d'or!

 
>>> Fotos: Àngel Garreta
 

Pinterest