Una crònica d'Àngel Garreta ( @angelgarreta )

Gavà 1 - Europa 1

El primer triomf d'aquesta volta es fa pregar

Així l'hem viscut en directe a Twitter (clica la icona)   Twitter

L'Europa segueix a dalt de tot de la taula com líder en solitari però aquest matí no ha pogut desfer el resultat que l'acompanya durant les darreres tres setmanes, l'empat a un gol. S'ha avançat al marcador amb gol de Javi Sánchez, però el blaugrana Quiles ha empatat des del punt de penal. L'encontre ha començat i ha acabat a bon ritme dels dos conjunts i a la part mitja de totes dues meitats ha baixat pistonada. Els graciencs han perdonat el gol en algunes clares ocasions.

Ha sortit convençut el Gavà del seu vestidor i en la primera acció de partit ja ha posat els peus a l'àrea visitant. Sobre la caiguda a l'àrea del davanter Biyong l'àrbitre ha mostrat targeta groga al punta per intentar simular penal. Fidel al seu estil, el Gavà ha intentat generar des del darrere, tocant la pilota no sense dificultat, pressionat per un Europa que ha forçat diversos errors en línia de mitjos i ha collat futbolísticament molt bé aquesta capacitat local.

Al minut 19 Cebri ha tingut una de les ocasions més clares del partit quan ha rebut una pilota a l'àrea gran i, amb l'única oposició del porter, ha acabat enviant el seu remat sec molt centrat i Ceballos ha pogut posar el peu per enviar la pilota a córner. Arran d'aquesta acció el ritme de partit ha baixat en totes dues files. L'Europa no ha patit darrere però s'ha mostrat també amb menys mossegada ofensiva.

Faltant nou minuts per arribar al descans ha arribat la segona gran oportunitat. Jugada d'estratègia on el Gavà ha cregut deixar tots els puntes de l'Europa en fora de joc però on la pilota ha acabat centrada al vèrtex oposat de l'àrea per a l'aparició en posició correcta d'un Guzman que, tot i que podria haver avançat metres cap a la porteria, ha provat una rosca que ha marxat fluixa i desviada per la línia de fons propera al pal llarg.

Com a l'inici del partit, pocs segons de joc i protagonisme per Biyong. En aquesta ocasió, una centrada rematada de cap al segon pal però fluixa, centrada i fàcil pel bloqueig de Rafa Leva. Al minut 57, bona oportunitat de l'Europa a boca de canó. Servei de banda de Guillem que pentina Marc Esteban, la pilota, rebotada en un defensa, li torna a venir bombejada al cap i des de la frontal de la petita veu com el seu remat amb la 'testa' el refusa Ceballos amb una providencial mà.

Poc ha durat el lament gracienc. A la sortida del córner provocat per Ceballos, un rebot ha caigut sobre Javi Sánchez qui ha rematat tal com venia la pilota i, amb tothom a contrapeu fruit de la visualització del rebot, l'acció s'ha obert forat de gol per fer entrar la pilota al fons de la xarxa i signar el momentani 0-1. No obstant, al minut 70, en una pilota servida a la frontal per a la cursa de Biyong, la topada entre Rafa Leva i el punta del Gavà ha causat penal. Quiles, pel centre de la porteria, ha transformat l'empat.

Al tram final el joc dels locals s'ha anat endurint ben be al límit del reglament. Intentant fer el segon, Javi Lara ha rematat massa creuada i bombejada una pilota des del vèrtex de l'àrea a catorze minuts per complir-se el temps reglamentari. L'Europa ha perdonat dues ocasions més, la més clara al minut 85 en una rematada en planxa de Javi Sánchez a centrada de Valderas que ha sortit per sobre el travesser i l'última a un minut dels 90 de joc, en una deixada de Rovira a Guzman que ha acabat rematant fregant la creueta.

Ja dins els cinc minuts d'afegit, el local Uri ha vist la vermella directa per una fortíssima entrada a Rovira sense intenció de disputar la pilota i en les protestes derivades dels darrers instants de joc també ha estat expulsat el segon entrenador de l'Europa, Dani Contreras. Sobre el xiulet final, un punt per a cada equip a La Bòbila.

Lliga · J22 · Municipal La Bòbila · (26/01/14) · 200 espectadors

GAVÀ: Ceballos, Juanito, Unzué, Blanchart, Campos, Uri, Masuet, Julian (Sergio López, 72'), Biyong (Grau, 82'), Cristian (Alberto, 86') i Quiles.

EUROPA: Rafa Leva, Guillem, Vivó, Cano, Cuadras, Javi Lara, Rovira, Marc Esteban (Valderas, 82'), Cebri (Javi Sánchez, 57'), Guzman i Camacho (Charly Ruiz, 77').

ÀRBITRE: Josep Subirats Matamoros (Tarragona).

TARGETES: Grogues a Ceballos, Blanchart i Biyong (Gavà) i a Rafa Leva, Vivó, Marc Esteban i Camacho (Europa). Vermella directa a Uri- minut 93- (Gavà) i al segon entrenador Dani Contreras -minut 93- (Europa).

GOLS: 0-1 (Javi Sánchez, 58'); 1-1 (Quiles -p-, 70').

INCIDÈNCIES: Minut de silenci per la mort de Maite Martí Albert, vicepresidenta del CF Gavà. El lateral Cuadras ha debutat oficialment amb la samarreta de l'Europa en partit de lliga.