Una crònica d'Àngel Garreta ( @angelgarreta )

Pobla Mafumet 1 - Europa 0

Buscant un camí per recuperar l'espurna

Així l'hem viscut en directe a Twitter (clica la icona)   Twitter

El Primer Equip veu en les darreres jornades com els detalls que marquen els partits de futbol i les dinàmiques han girat la truita. La suma de tots els ingredients (encert, velocitat, definició, seguretat, punt de sort...) que han fet caure molts duels a favor, ara mostren la 'cara B' de la moneda. L'equip, mancat de les ocasions que sovint generava i de la pòlvora que demostrava quan en generava poques, necessita simplement un punt d'inflexió per tornar a capgirar el mitjó. Ni en vaques grasses l'equip era un intractable 'superlíder' ni ara és cap comparsa. Cal, tan senzilla com complicadament sigui, tornar al punt d'equilibri.

La Pobla de Mafumet generant poc a poc des del darrere i l'Europa intentant arribar ràpid a les contres. Així s'ha dibuixat l'inici d'un partit que sobre el guió es preveia de pocs gols, com així ha estat, amb els dos equips menys golejats de la lliga sobre la gespa. En les primeres accions el duel s'ha convertit en una anada i tornada que de mica en mica ha anat minvant fins equilibrar les forces.

El primer xut amb malícia ha arribat al minut 13 quan Oribe, des de molt lluny, ha provat l'agilitat d'un Rafa Leva que ha pogut refusar el perill sota pals. Al minut 22, jugada de les que es mesuren per un dit. Clara falta sobre Camacho a la frontal que, ni amb una imatge de la mateixa queda clar si és ben bé sobre la línia (penal) o mig pam fora (falta), com finalment s'ha marcat.

Al minut 28, la més clara dels locals. Xut dins l'àrea petita i a boca de canó d'Emaná i Leva, amb el cos, que salva el gol del filial del Nàstic. Passada la mitja hora l'Europa ha aconseguit tancar espais, recuperar sovint la pilota i jugar gairebé la resta del primer temps en camp de La Pobla, mostrant-se així tranquil en defensa però a la vegada sense 'punch' en la fase d'atac.

Dues incidències han marcat el partit fins al descans. Una curiosa; el fet de jugar fins ben bé cinc minuts amb una pilota punxada que semblava un meló botant pel camp fins que s'ha canviat d'esfèrica. I una lesió, la del local Bicho, que ha patit un fort cop a l'espatlla esquerra.

Ha sortit forta la Pobla de Mafumet a la represa i als cinc minuts el quadre gracienc ha tornat a salvar 'in extremis' el gol. Fruit d'un mal refús, Emaná ha acabat rematant tot sol a porta gairebé buida. Marc Esteban, dins l'àrea petita, ha posat la cama per evitar la diana del conjunt grana. Al minut 63, remat de Kike Tortosa que salva Leva de punys.

Amb el partit dibuixant-se sobre petits detalls i amb la disposició dels 22 jugadors partint de no prendre cap risc darrere, ha arribat l'opció gracienca que podria haver explicat un altre final de la història. Al minut 74, falta que penja Cuadras amb una perfecta rosca i Camacho, marcant excel·lentment els temps, que engalta un cop de cap creuat inabastable pel porter Manzano. Quan el gol de l'Europa estava mig cantat, la fusta del pal llarg ha abortat el que hauria estat el 0-1. I d'aquest 0-1, immediatament a l'1-0 tres minuts més tard.

En aquesta ocasió, centrada des de l'esquerre de l'atac i Emaná, lliure de marca i sense oposició, que remata igual que Camacho en l'anterior jugada però amb la sort i també encert que aquesta vegada la fusta no ha impedit el gol sinó que ha acabat d'acompanyar la pilota al fons de la xarxa. Cop fort per un Europa que tot i posar el cor fins al final de l'encontre ja no ha trobat mecanismes ni espais per tornar a fer trontollar la porteria local.

Lliga · J27 · Mpal. La Pobla de Mafumet · (02/03/14) · 200 espectadors

POBLA DE MAFUMET: Manzano, Javi Iglesias, Èric Via, Joaqui, Marc Vadillo, Bicho (Micky Ramírez, 43'), Kike Tortosa (Bertomeu, 81'), Bueno, Emaná, Jordi Roca i Oribe (Diakité, 90').

EUROPA: Rafa Leva, Cano, Vivó, Alberto, Cuadras, Javi Lara (Aitor, 83'), Rovira (Diego, 71'), Marc Esteban, Javi Sánchez, Charly Ruiz (Guzman, 64') i Camacho.

ÀRBITRE: Héctor Robas Bondia (Baix Llobregat).

TARGETES: Grogues Javi Iglesias i Èric Via (Pobla de Mafumet) i a Cano, Alberto, Marc Esteban i Guzman (Europa).

GOLS: 1-0 (Emaná, 77').