Una crònica d'Àngel Garreta ( @angelgarreta )

Ascó 2 - Europa 2

L'Europa iguala un 2-0 en dos minuts

Així l'hem viscut en directe a Twitter (clica la icona)   Twitter

El duel entre dos dels aspirants d'aquesta lliga s'ha saldat amb un empat que ha tingut lloc de la forma menys previsible, amb una part clarament per a cada equip. Quan més guanyador semblava l'Ascó, ha resorgit un Europa que ha empatat en dos minuts, ha tingut opcions per guanyar i ha acabat salvant el tercer gol local en el darrer segon de partit... Un partit sense moments per l'avorriment!

El primer quart d'hora d'encontre ha passat sense pena ni glòria. L'Ascó ha tocat més la pilota en horitzontal en denfesa i l'Europa ha buscat l'atac en tímides contres per les bandes. Als 14 minuts, centrada de León que Camacho ha rematat de cap al fons de la xarxa. El col•legiat ha anul•lat correctament el gol per càrrega de l'extrem gracienc contra l'esquena del seu marcador.

A partir d'aquí l'Ascó, sense ser tampoc extremadament insistent en atac, ha dominat la primera meitat. No ha fet floritures, però sí que ha superat l'Europa en col•locació pels rebots i segones jugades, així com tapant a la perfecció les ajudes que l'equip escapulat no ha trobat en fase ofensiva. Al minut 24 el quadre verd ha donat el primer cop. En un servei de banda, la pilota ha caigut picada a peus de Genís qui, obrint-se angle al vèrtex de l'àrea, ha obert la llauna rematant amb el taló i fent entrar la pilota pel pal curt.

No ha estat l'única mala notícia pels escapulats. A la mitja hora Charly Ruiz s'ha lesionat als isquiotibials de la cama esquerra i ha hagut de deixar el seu lloc a Rovira. Per 'rematar-ho', l'Ascó ha fet el segon. Al minut 38, Genís s'ha tornat a fer amb la pilota i ha provat un xut creuat que Rafa Leva ha pogut refusar amb una mà. El que no ha pogut evitar és el segon remat de Roca, tot sol, qui a boca de canó ha marcat a plaer. La primera meitat no ha donat per més i amb 2-0 els equips han arribat al descans.

Pedro Dólera, que avui s'ha convertit en l'entrenador que més partits oficials ha dirigit en la història de l'Europa amb 190 encontres i que ha hagut de seguir el duel des de la grada per sanció, s'ha jugat el tot pel tot al descans, esgotant els canvis: han entrat Javi Sánchez i Vivó per Diego i Valderas... i l'aposta ha sortit bé! Res ha tingut a veure el guió del segon temps amb el del primer.

L'Europa s'ha mostrat amb molta més tensió positiva del joc, incisiu en atac i complicant la sortida de pilota d'un Ascó ofegat. La primera gran ocasió, al minut 54. Rovira centra des de l'esquerra i ni Marc Esteban al primer pal, ni Cebri al mig de l'àrea, tirant-se tots dos en planxa, han trobat el camí del gol. El primer no ha pogut impactar la pilota i el segon l'ha enviat fora fregant el pal. L'Europa s'ha lamentat molt d'una opció claríssima, però ha acabat empatant el partit en dos minuts.

Als 62 de joc, centrada de Rovira i remat de cap impecable de Javi Sánchez per retallar distància. Sense temps gairebé ni per fer-se a la idea, el mateix Javi ha fet el 2-2 al minut 64. Després d'un remat frustrat que semblava fàcil de refusar o blocar pel porter de l'Ascó, aquest ha deixat la pilota morta a l'àrea i el punta escapulat no ha perdonat, afusellant la xarxa i signant el seu gol número setze en aquesta lliga.

De cop, el partit ha canviat de guió i ha estat l'Europa qui ha semblat tenir més a l'abast la victòria. L'ha anat a trobar desacomplexadament, però el quadre gracienc no ha tornat a tenir més fortuna de cara a gol, tot i haver-ho merescut. Cano, en un córner que ha pentinat amb el cap i que ha salvat 'in extremis' Nogales, i Vivó, amb un xut sec des de 30 metres que ha desviat el porter de l'Ascó volant cap a la seva dreta, han estat les millors opcions. Al minut 79 Ermengol s'ha buscat la vermella directa per una clara agressió a León sense pilota en joc. Indiscutible l'acció.

L'Ascó ha acabat el partit amb deu efectius i, com algunes vegades passa al futbol, ha tingut els seus particulars millors minuts en inferioritat que no pas en la resta del segon temps. De fet ha estat l'equip que ha gaudit de la darrera ocasió clara, un córner sobre el darrer segon dels tres minuts d'afegit i que ha rematat de cap Denís Coch rebent la providencial resposta de Rafa Leva.

En balanç de les dues darreres setmanes, l'Europa s'ha retrobat amb la victòria i ha sumat un important punt (més gol average) contra un rival directe. No obstant, l'equip acaba la present jornada fora del play-off per primera vegada aquest any 2014... Les ironies d'aquesta igualadíssima i boja lliga!

Lliga · J29 · Municipal d'Ascó · (16/03/14) · 200 espectadors

ASCÓ: Nogales, Roca, Denís Coch, Giribet (Sangrà, 82'), José Ramón, Édgar, Gerard Roigé (Ermengol, 67'), Gabernet, Sergi Moreno, Galceran (Canadell, 55') i Genís.

EUROPA: Rafa Leva, Cano, Alberto, Víctor Duran, León, Marc Esteban, Camacho, Valderas (Vivó, 45'), Cebri, Charly Ruiz (Rovira, 31') i Diego (Javi Sánchez,45').

ÀRBITRE: David Garcia Rosel (Girona).

TARGETES: Grogues a José Ramón (Ascó) i a Rafa Leva, Cano, Alberto i Vivó (Europa). Vermella directa a Ermengol -minut 79- (Ascó).

GOLS: 1-0 (Genís, 24'); 2-0 (Roca, 38'); 2-1 (Javi Sánchez, 62'); 2-2 (Javi Sánchez, 64').

INCIDÈNCIES: El tècnic Pedro Dólera ha sumat en aquest encontre 190 partits al capdavant del conjunt escapulada en partit oficial, convertint-se d'aquesta manera en el tècnic que més duels ha dirigit en tota la història de l'entitat. Paral·lelament, massiu desplaçament d'escapulats al Municipal d'Ascó (una cinquantena llarga), donant color i ambient a un camp que ha semblat ser 'local' per l'Europa.