Una crònica d'Àngel Garreta ( @angelgarreta )

Europa 1 - Santfeliuenc 1

Els graciencs paguen el poc 'punch' ofensiu

Així l'hem viscut en directe a Twitter (clica la icona)   Twitter

Poc botí ha sumat l'Europa en la matinal d'avui davant un Santfeliuenc desacomplexat i que ha fet acte de presència per primera vegada a la història al Nou Sardenya sense cap tipus de pressió, amb els deures de l'any fets. Els graciencs no han aconseguit materalitzar nombroses ocasions i això ha acabat passant factura. Una factura que finalment ha sortit a pagar menys, donat que Cebri ha salvat 'in extremis' un punt pels locals.

Han sortit forts i decidits tots dos rivals avui a l'estadi. De mica en mica, però, l'Europa ha afegit un punt de serenor per fer-se amb el domini de la possessió i així poder trenar les primeres intimidacions ofensives. Al minut 10, boníssima primera ocasió. Javi Sánchez ha controlat amb el pit a l'àrea gran i, havent carregat la cama i disposant-se a afusellar la porteria, el defensa Nacho ha posat la bota en darrera instància per enviar la pilota a córner i evitar un gol cantat.

La forta calor que ha presidit l'encontre, gairebé pròpia d'estiu, ha anat pesant sobre un joc que, en global, ha estat faltat de ritme i perill -en ambdues àrees- fins gairebé arribar a la mitja hora, on l'extrem escapulat Diego ha tingut el protagonisme. Al minut 29, un control a la frontal i posterior rosca, massa oberta, ha sortit finalment desviat. Tres minuts més tard, en un xut en diagonal a trencar, l'esfèrica ha passat fregant el pal.

El Santfeliuenc ha gaudit de la seva única ocasió clara al primer temps entrant just en el minut d'afegit. El visitant Cano, des de la frontal, ha provat una potent rosca, a col·locar, que ha trobat la resposta d'un sempre atent i providencial Rafa Leva. El porter gracienc ha volat i amb una mà ha evitat, sobre el xiulet final, anar als vestidors amb un gol en contra.

El gol del Santfeliuenc no ha arribat al final del primer temps, però si a l'inici de la segona meitat. En zona defensiva gracienca, Cano ha robat la pilota a Alberto i ha iniciat una ràpida i efectiva contra, deixant la pilota en profunditat per un Josele que, tot i la pressió defensiva i la mitja sortida de Rafa Leva, no ha tingut problema en fer arribar la pilota al fons de la xarxa.

Al minut 50, l'Europa ha reclamat penal a l'àrea visitant per mans de Faura en el control d'una pilota. Una jugada de les que cal resoldre veient el vídeo del partit. A partir del minut 56, protagonisme total pel porter Santi, un dels autèntics culpables que l'Europa no hagi pogut capgirar del tot el marcador. Javi Lara l'ha posat a prova amb un xut que ha trobat una gran resposta del dorsal 1 del Santfeliuenc.

L'Europa, massa nerviós i imprecís, no ha trobat en cap moment per on fer mal a un Santfeliuenc còmode a Gràcia. En la recta final, Cebri ho ha provat al minut 80, obligant a una nova i decisiva intervenció de Santi. A tres minuts del final, d'una clara opció de 0-2 (Rafa Leva ha sortit a peus de Josele i, amb el cos, ha evitat el remat a porteria) s'ha passat a l'empat. Remat de Cebri a la mitja volta dins l'àrea i la pilota que s'ha colat fins al fons de la porteria ajustadeta al pal curt. Tot i l'empenta final, no hi ha hagut gairebé temps per a res més en uns curtíssims dos minuts d'afegit quan s'havien realitzat cinc canvis entre els dos equips després del temps de descans.

Lliga · J32 · Estadi Nou Sardenya · (06/04/14) · 800 espectadors

EUROPA: Rafa Leva, Cano, Alberto (Aitor, 75'), Víctor Duran, León (Cuadras, 65'), Javi Lara, Guzman, Valderas (Marc Esteban, 65'), Javi Sánchez, Diego i Cebri.

SANTFELIUENC: Santi, Nacho (Faura, 45'), Alberto, Joserra, Gerard Rovira, Tena, Éric (Maldonado, 75'), Bolaños, Cano (Peralta, 66'), Josele i Édgar.

ÀRBITRE: Óscar Sánchez Arias (Osona).

TARGETES: Grogues a Víctor Duran, Diego i Cuadras (Europa) i a Santi, Tena, Cano i Faura (Santfeliuenc).

GOLS: 0-1 (Josele, 47'); 1-1 (Cebri, 87').

INCIDÈNCIES: Minut de silenci per la mort de tres socis de l'Europa: el número 17, Jordi Ollé Domingo, el número 119, Benito Fernández Fernández i el número 358, Josep Miquel Canela. Abans del sorteig de camp, el Benjamí E de l'Europa s'ha fet la foto amb l'onze inicial del Primer Equip gracienc.