Una crònica d'Àngel Garreta ( @angelgarreta )

Gramenet 1 - Europa 7

Igualen la major golejada fora de la història

Així l'hem viscut en directe a Twitter (clica la icona)   Twitter

Dia 11 de maig de l'any 1958: l'Europa guanya 1-7 al camp de l'Horta. Fins ara, la golejada més àmplia a domicili en categoria estatal. Aquest matí, a Can Peixauet, l'Europa ha igualat la fita en un partit que no permetia confiar-se i que ha passat d'un possible tràmit a un dia històric. Tothom sap que la història de les lligues diu que per descendit que estigui un cuer, aquest sempre pot morir matant. L'Europa tenia tot a perdre i res a guanyar en un partit que tothom titlla sempre de fàcil. Amb el marcador a favor i un 0-3 al minut 29, l'encontre s'ha convertit en un tràmit. Però aquest tràmit ha agafat color d'història amb una golejada que entra de ple dins l'hemeroteca.

Durant set minuts la Gramenet ha saltat a la gespa desacomplexada i volent tenir la pilota. Les seves accions d'atac no han trobat espais, però ha passat del mig del camp en cada intent de fer mal al conjunt gracienc. Només aquests set minuts ha durat la igualtat, en gols i joc, en el partit d'avui.  En aquest minut de joc, Javi Lara ha servit una falta lateral a l'àrea gran on Cano, entrant totalment sol, ha fet realitat una de les seves especialitats: els gols amb el cap. 0-1 i el més difícil que ja estava fet: obrir la llauna.

Al minut 21 el partit ha començat a perdre tota possibilitat de lluita competida amb el 0-2. Pilota centrada molt llarga que Cano, des del lateral de l'àrea, penja de cap al primer pal on Javi Sánchez ha tornat a posar enrere amb el cap cap al primer pal. Allà, Víctor Duran, també amb el cap, remata per fer el 0-2. Al minut 27 Cebri ha tornat a avisar amb un xutàs 'des de casa seva' que Sergio ha salvat amb els punys. No obstant, res ha pogut fer el porter de la Gramenet amb un altre xutàs, en aquesta ocasió de Rovira i des d'uns vuit metres fora l'àrea, que s'ha colat bombejat per sobre del dorsal 1 dels locals.

Amb el 0-3 el partit s'ha acabat. La Gramenet, tot i competir, ha abaixat moralment els braços i l'encontre s'ha convertit en un monòleg de l'Europa que, pràcticament en el que ha restat de primer temps, ha vist com els locals no han passat del seu mig camp. L'encontre, trencat a favor dels visitants i amb un únic dominador sobre la gespa, ha enfilat el camí dels vestidors sentenciat en un 99%.

Als deu minuts de la represa, Javi Lara ha robat una pilota i s'ha plantat dins l'àrea entrant sol pel mig i en línia recta. En el mà a mà, el migcampista escapulat ha volgut jugar a enganyar el porter amb el sentit de la seva rematada i el moviment del seu cos però Sergio ha guanyat la partida per sota i ha evitat el quart.

Al minut 63, pèrdua infantil de pilota de la Gramenet que ha propiciat un servei de banda molt ràpid per part de l'Europa. L'acció ha acabat amb Rovira fent una passada de la mort a plaer per a Javi Sánchez, qui ha transformat el primer dels seus tres gols, el primer 'hat-trick' que signa amb l'equip europeista i en la seva carrera dins la Tercera Divisió. Sense temps ni per gairebé piular l'acció a Twitter, Rovira, de xut creuat ajustat al pal, ha fet el 0-5.

L'Europa tenia el partit com una joguina a les mans i només el destí sabia en quin moment s'aturaria el comptagotes sangnant de gols en contra d'una Gramenet abatuda i impotent que, no obstant, ha donat la cara en tot moment amb dignitat malgrat el malson que travessa com entitat i com a recursos econòmics i esportius. Tres minuts més tard del gol de Rovira, Javi Sánchez ha repetit fent el 0-6, rematant al fons de la xarxa una centrada de Guillem, qui avui tornava a ocupar el lateral com titular.

Els dos darrers gols de la matinal s'han signat des del punt de penal i han caigut un per banda. Al minut 74, clar penal sobre Rovira que Javi Sánchez ha transformat des dels onze metres en el 0-7, tercer gol del seu compte particular. A sis minuts per acabar el partit, mateix desenllaç a l'àrea europeista. Pena màxima per la Gramenet que ha transformat Pau en el gol de l'honor local. Xiulet final i l'electrònic de l'estadi que ha deixat una xifra pel record. En competició oficial de lliga l'Europa no havia guanyat mai a Can Peixauet des que la Gramenet disputa els seus partits al Nou Camp Municipal de Santa Coloma. Avui ha fet història per partida doble.

Lliga · J33 · Nou Camp Municipal de Santa Coloma · (13/04/14) · 250 espectadors

GRAMENET: Sergio, Daisuke, Jona (Juanito, 45'), Poño, Carrasco (Mendoza, 69'), Rios, Pipo (Pluvins, 55'), Ibo, Pau, Einard i Brian.

EUROPA: Rafa Leva, Guillem, Víctor Duran (Vivó, 64'), Cano, León, Javi Lara, Rovira, Valderas, Javi Sánchez, Guzman (Marc Esteban, 60') i Cebri (Aitor, 45').

ÀRBITRE: Francisco Javier Pazo Mora (Baix Llobregat).

TARGETES: Grogues a Víctor Duran i Aitor (Europa). Vermella directa al tècnic Toni Díaz -minut 73- (Gramenet).

GOLS: 0-1 (Cano, 7'); 0-2 (Víctor Duran, 21'); 0-3 (Rovira, 29'); 0-4 (Javi Sánchez, 63'); 0-5 (Rovira, 65'); 0-6 (Javi Sánchez, 68'), 0-7 (Javi Sánchez -p-, 74'); 1-7 (Pau -p-, 84').

INCIDÈNCIES: Segona golejada més gran de la història de l'Europa a domicili en campionat de lliga en categoria estatal. Primera victòria de la història contra la Gramenet com a visitant des que el conjunt colomenc juga al Nou Camp Municipal de Santa Coloma.