YES, WE CAN!

L'Europa aixeca un 0-3 per acabar guanyant

Europa - Premià

El lema 'Yes, we can', utilitzat en la campanya presidencial de Barack Obama als Estats Units, ha simbolitzat, en les darreres setmanes, la frase per evidenciar que tot és possible. Com possible és remuntar un 0-3 per acabar guanyant un partit èpic en una matinal boja a l'estadi. No sabem, però, si el cor dels aficionats aguantaria més d'un dia així.

Llarg temps serà recordat el partit del Primer Equip de l'Europa davant el Premià. Un partit que anava camí de derrota abultada i de seriós problema de l'equip en els darrers partits jugats a casa (la realitat no tapa que l'equip porta encaixats a l'estadi 9 gols en tres jornades), ha acabat canviant el seu rumb per convertir-se en un d'aquells partit de superació i èpica que acaba amb l'ovació del respectable. De la nit al dia, de la decepció a un estat eufòric. Per això ens agrada aquest esport. És la màgia del futbol.

Només començar l'encontre, primera clatellada contra l'Europa. Una centrada per la dreta de l'atac ha estat rematada de cap per Bakary, que estava totalment sol a l'àrea. Era el 0-1. La reacció de l'Europa, un xut de rosca d'Óscar que ha picat a la base del pal. No obstant, ha estat el Premià qui ha donat el segon cop. Una pèrdua de pilota al mig del camp ha servit per a que el jove jugador del Premià, des de més de 35 metres, fes una vaselina perfecta -primera foto de jugada de la part inferior- i s'apuntés al seu compte particular un dels millors gols d'aquesta lliga. Sens dubte, un Bakary totalment 'llicenciat' en aquesta categoria.

Sense temps per reaccionar, Gascón ha fet el tercer gol quan passaven pocs minuts del quart d'hora del primer temps. El panorama pels escapulats pintava com el d'una matinal negre i per oblidar, però a poca estona per la mitja hora de joc ha arribat l'inici del canvi de la història de l'encontre. A la sortida d'un còrner, Amantini, de cap, ha fet el primer gol gracienc. Per la seva banda, el jugador Molina ha deixat al Premià amb deu homes per una absurda acció en que ha allunyat la pilota per evitar un ràpid servei de banda de l'Europa. Molina, que ja tenia una groga, ha vist la segona cartulina a cinc minuts del descans, fet que ha estat clau per la forta despesa física que, en inferioritat, ha hagut de fer el conjunt de Quim Ayats al segon temps.

A la represa, monòleg d'un Europa que ha sortit a per totes. Al minut 50 Callicó ha avisat amb un xut al pal. Arribats al quart d'hora, un remat des de la frontal de Ramon Suàrez ha tingut la fortuna de ser desviat en darrera instància per un defensa visitant fet que ha despistat a l'exporter escapulat Suriñach, pujant el 2-3 a l'electrònic del Nou Sardenya. L'Europa anava amb la cinquena marxa posada i l'empat ha arribat quatre minuts més tard. Una passada de la mort per Àngel, situat al punt de penal, ha suposat el tercer del compte gracienc.

Es palpava a l'ambient. Estava cantat. El ritme que tenia el partit només podia ser rubricat amb una victòria escapulada. Així ha estat. A falta d'un quart d'hora pel final, una centrada de Marc Callicó ha estat rematada per Óscar García en plena inclinació del porter Suriñach, desviant la pilota els centímetres necessaris per entrar fins al fons de la xarxa i provocar el deliri a les grades de l'estadi. Un cop més la vida demostra que en el món del futbol tot és possible.

09/11/08 · Nou Sardenya
700 espectadors

EUROPA: Carulla, Àlex, Amantini, Macanás, Pep Arau, Ramon Suàrez, Óscar García (Nefta, 77'), Delmàs, Llobet (Xavi, 77'), Àngel i Callicó (Albert Sánchez, 77').

PREMIÀ: Suriñach, Joel, Ruben Salvador, Calvo, Aleix, Parrés (Gerard, 77'), Bakary, Molina, Gascón (Maik, 69'), Aday (Litus, 65') i Ruben Ortiz.

ÀRBITRE: Navarro Jiménez (Bages)

TARGETES: Grogues a Pep Arau, Delmàs, Llobet, Banal -suplent a la banqueta- i al tècnic José Á. Valero (Europa) i a Joel, Calvo, Aleix, Bakary, Molina -dues i expulsió minut 40- i Litus (Premià).

GOLS: 0-1 (Bakary, 2'); 0-2 (Bakary, 13'); 0-3 (Gascón, 18'); 1-3 (Amantini, 27'); 2-3 (Ramon Suàrez, 59'); 3-3 (Àngel, 63'); 4-3 (Óscar García, 76').