REVENJA LLAGOSTERENCA

L'Europa diu adéu al somni de la Copa

EuropaL'Europa es quedarà sense rebre al seu estadi a un gran del futbol català. El Llagostera va portar a terme ahir a la nit la seva particular revenja de la derrota de diumenge a la lliga, classificant-se pels quarts de final de la Copa Catalunya. L'Europa va retallar distàncies però no va poder empatar per poder forçar, així, la tanda de penals.

.

El somni de l'Europa a la Copa Catalunya va arribar fins als vuitens de final. Després d'una bona primera part, amb millor control de pilota, joc i aproximacions a l'àrea, l'Europa es va veure superat a la segona en dues accions on l'equip va estar tou a l'hora de defensar les accions dels dos gols visitants. L'intent de remuntada només va obtenir premi amb un solitari gol al minut 88. Malgrat intentar alguna aproximació més a l'àrea, res no va variar el marcador final del partit i la classificació per quarts del Llagostera. Les notícies positives per l'Europa van ser dues estrenes que van deixar bones sensacions: el nou fitxatge de l'Europa, Roger Segalés, i el juvenil Gerard.

Primera part:  Bones sensacions escapulades

L'inici del primer temps del partit de Copa va recordar al de lliga de fa tres dies. Durant gairebé mitja hora, tots dos equips es van respectar i, sense renunciar a l'àtac, no van crear gaire perill a les respectives àrees. Passat aquest temps, l'Europa va començar a dominar més el "tempo" del joc i va estirar un xic més les línies.

Al minut 37, una mitja volta de Valderas dins l'àrea va picar al cos d'un defensa visitant. En la mateixa jugada, l'Europa va fer-se amb el rebot i obrint el joc a l'altra banda, la pilota va caure a botes de Rovira, qui en un centre-xut va obligar al porter Martí a treure una mà salvadora, enviant la pilota a còrner. El Llagostera va gaudir d'una única ocasió al primer temps, però força clara. A un minut pel final, Pedrito, de xut creuat, va enviar el seu remat fregant el pal curt de la porteria defensada per Cañadas.

Segona part: Dos gols que van fer molt mal

A la represa, el Llagostera va sortir més entonat que l'Europa. Malgrat que tots dos equips van fer els cinc canvis que permet el reglament entre el descans i el desenvolupament de la segona part, el bon to general dels visitants va ser més present sobre la gespa que l'intent dels escapulats. Al minut 57, el marcador es va obrir pel Llagostera. Una jugada plena de rebots dins l'àrea, on ningú va encertar a refusar, va ser aprofitada en darrera instància per Mas per fer el 0-1.

Sense gairebé temps a reaccionar, set minuts més tard l'electrònic va fer pujar el 0-2. Una falta servida per Eloi va ser rematada sense oposició per Masferrer. Porter i defensa gracienca no es van entendre i la pentinada enrere de Masferrer, en forma de mitja vaselina, va acabar al fons de la xarxa. L'Europa es va veure obligat llavors a jugar-se el tot pel tot per intentar almenys forçar els penals amb un empat. Parlant de penals, els locals van reclamar-ne un sobre Jordi Sánchez al minut 68.

El Llagostera podria haver sentenciat el partit al minut 71. Com va passar al partit de lliga de diumenge, Mas, tot sol dins l'àrea petita i amb tota la porteria per ell, va tornar a fallar un gol cantat. Al tram final l'Europa va tenir les darreres ocasions. Al minut 84, un xut fort de Jordi Sánchez el va haver de treure Vallho sota pals, amb el porter vençut. Dos minuts després, Ortega, amb un altre remat potent, va obligar al porter visitant a treure una mà salvadora que va tenir també l'ajuda del travesser, que és on va anar a parar la pilota. A dos minuts pel compliment del temps reglamentari, Remo va xutar des de la frontal, rebotant la pilota a l'esquena d'un defensa visitant, fet que va agafar a contrapeu al porter, acabant l'esfèrica al fons de la xarxa. Malgrat l'empenta final, però, res no va canviar el signe del partit.

Copa Catalunya (Vuitens Final) · 27/10/10 · Nou Sardenya · 300 espectadors

EUROPA: Cañadas, Aitor Olmo, Ortega, Cano, Pociello (Diego, 45'), Ivan Álvarez (Gerard, 51'), Rovira (Remo, 62'), Guzman, Segalés (Jordi Sánchez, 62'), Valderas (Delmàs, 45') i Gatell.

LLAGOSTERA: Martí, Pau, Vallho, Giró, Javi González, Granell (Eloi, 54'), Pedrito (Roca, 45'), Herrera (Masferrer, 45'), Mas, Peque (Sergi Garcia, 77') i David Costa (Quim Boadas, 60').

ÀRBITRE: Rodríguez Portolés

TARGETES: Grogues a Cano, Gatell, Gerard i Remo (Europa) i a Granell (Llagostera)

GOLS: 0-1 (Mas, 57'); 0-2 (Masferrer, 64'); 1-2 (Remo, 88')

INCIDÈNCIES: Partit corresponent als vuitens de final de la Copa Catalunya, disputat a partit únic.