Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

GUILLEM JOSA I ÈRIC TREGÓN, NOUS DEBUTANTS AMB L'EUROPA

 Una entrevista d'Àngel Garreta ( @angelgarreta )

Parlem amb els dos joves futbolistes

En el duel que l'Europa va disputar a Castelldefels, corresponent a la Copa Catalunya, dos joves jugadors sorgits del Juvenil A van inscriure el seu nom dins la llarga llista de futbolistes que, al llarg de la història, han jugat un partit oficial amb el club. Ceeuropa.cat ha parlat amb els protagonistes per saber com estan vivint la present pretemporada.

 

Guillem Josa

 

Guillem Josa Levratto, nascut el 31 d'octubre del 1995, va ser el primer dels jugadors que l'any passat van militar al Juvenil A que va debutar amb l'escapulada en competició oficial. Va ser al minut 68 de partit a Castelldefels, entrant en el lloc de Valderas -a la imatge inferior, en el moment de saltar al camp al costat del delegat de l'equip-. Format a l'Escola de l'Europa (des de l'any 2001), dos anys més tard de la seva arribada es va federar amb el Benjamí B i des de llavors ha anat escalant posicions a la base fins estrenar-se amb el Primer Equip.

 

Primer Equip
Moment de l'entrada de Josa al terreny de joc en Copa Catalunya

Pel jove futbolista escapulat, participar de la pretemporada de l'equip "va ser una sorpresa molt gran, la veritat. Alguna vegada ja havia pujat per fer algun entrenament però no m'esperava que comptessin amb mi per fer tota una pretemporada". Josa afirma que "la valoració personal és molt positiva, estic aprenent molt de tots els companys i això està fent que cada dia millori una mica més, que és el que interessa en aquesta edat".

 

En el moment de debutar oficialment "pel cap em va passar tot el treball de tants i tants anys enrere, tot el temps invertit per poder arribar a aquell moment i, sobretot, una alegria molt gran". Guillem Josa destaca de l'equip que s'ha trobat "el bon ambient que hi ha al vestidor i la pinya que tenen. En segon lloc també m'ha resultat especial el suport de la gent, l'equip se sent amb el suport del públic i crec que això és molt important".

Primer Equip
Una jugada de Josa contra el Castelldefels, pressionant Uri

 

 

Èric Tregón

 

Èric Tregón  Crespo, nascut el 19 d'abril del 1995, va arribar a l'Europa l'any 2009 per formar part del Cadet B. El seu protagonisme en pretemporada va arribar ben aviat, donat que el primer gol de l'estiu del Primer Equip el va fer ell, a Taradell, obrint la llauna de la victòria gracienca -a la foto on surt de vermell, jugant aquell partit-. El jove jugador creu que una pretemporada per un juvenil pot ser comparable a la pressió d'un exàmen a l'escola o la selectivitat. "Quan tu arribes sent juvenil al Primer Equip per fer la pretemporada, intentes demostrar tot el que vals i demostrar  perquè estàs aquí, per això també tens una mica de pressió perquè el que vols és donar una bona imatge".

 

Primer Equip
Èric, en un dels onzes on ha sortit d'inici aquesta pretemporada

 

Tregón està encantat amb aquesta experiència i destaca "la intensitat en els entrenaments, que és molt elevada i hi ha molt més ritme de joc que en juvenils. El treball físic i tàctic, sobretot les jugades d'estrategia, està molt més treballat". Sobre la seva estrena en Copa Catalunya, el jove jugador admet haver tingut "molta alegria" però també "una mica de frustració degut al resultat, ja que vaig sortir després que el Castelldefels marqués el segon gol, però no obstant em va fer molta il·lusió debutar de manera oficial".

 

Primer Equip
Èric Tregón amb la pilota a Taradell, on va marcar el primer gol de l'estiu pels graciencs

 

Sobre els seus nous companys de vestidor, el jove jugador creu que "l'equip està fent un bon treball, el grup està molt treballat i els jugadors molt conscients del que els hi espera l'any vinent".  Èric es mostra encantat amb l'experiència i destaca que amb el Primer Equip "als entrenaments tens tot el camp per treballar, molt material i en general tot es molt més còmode per entrenar".