Una crònica d'Àngel Garreta ( @angelgarreta )

Europa 1 - Olot 0

Comiat de l'etern capità amb un títol

Així l'hem viscut en directe a Twitter (clica la icona)   Twitter

No podia ser d'una altra manera. En el dia que l'europeisme ha acomiadat un dels seus capitans més llegendaris, el títol del Vila de Gràcia s'ha quedat a casa. El segon al sarró d'un Àlex Delmàs que ha jugat els primers 25 minuts de partit i ha acabat rebent reconeixements a la finalització, minuts després que un gol del juvenil Èric fes decantar el marcador.

Després del servei d'honor d'Arnal, fill d'Àlex Delmàs, la pilota ha rodat sobre la gespa del Nou Sardenya on s'ha pogut veure un duel obert en intencions dels dos equips però poc donat aproximacions amb perill sobre el marc de les porteries de Rafa Leva i Óscar. Al camp, Delmàs ha donat ordres, ha rectificat posicions dels companys, ha animat en cada pèrdua de pilota i, com sempre i fins el darrer instant de carrera, ha exercit d'autèntic capità.

Al minut 15, primera ocasió per l'Europa, quan Javi Sánchez ha pentinat cap a Rovira i aquest, de xut creuat, ha obligat a una bona intervenció del porter. Al minut 25 una canonada de Guzman també ha fet volar Óscar per enviar la pilota a córner. Immediatament ha arribat el gran i emotiu moment del vespre. La banqueta escapulada ha sol·licitat canvi i Àlex Delmàs ha abandonat el terreny de joc envoltat d'una tancada ovació d'una afició que ha reconegut el pes específic del jugador europeista. Amb el joc aturat, els seus companys -de camp i banqueta- han fet un passadís d'honor davant la sortida al terreny de joc.

Agraït, Delmàs ha saludat un per un els jugadors i ha abandonat el terreny de joc per darrera vegada en la seva carrera esportiva. Amb la pilota novament en joc, tímides aproximacions d'Europa i Olot sota un ritme de circulació un xic més lent en un tram final que ha deixat el mateix marcador inicial (0-0) quan ha sonat el xiulet de l'àrbitre.

L'Olot ha saltat a la gespa amb nou canvis a l'inici de la represa. L'Europa els ha fet progressivament més tard, avançat el partit. No obstant, aquest no ha variat gaire el seu guió i ha presentat forces igualades en tot moment. Al minut 62, Cano, de remat creuat de cap, ha tingut la primera ocasió. Rere d'ell, al minut 70, Charly Ruiz ho ha provat amb un xut que ha marxat fora fregant la creueta.

Quan el camí cap a la tanda de penals ha semblat inevitable, una centrada a l'àrea que ha sortit rebotada per la defensa de l'Olot, ha estat aprofitada pel jove Èric Tregón. Dins l'àrea gran i d'un impecable xut creuat, impossible pel porter, la diana al fons de la xarxa ha mogut el marcador i ha deixat l'Olot sense gaire marge de reacció final per provocar els penals.

Amb el xiulet final, títol del Vila de Gràcia per l'Europa i l'Olot que ha caigut per tercera vegada aquest any (i mateix marcador en cada partit) davant l'Europa, la seva autèntica bèstia negre l'any 2013. Amb l'encontre finalitzat, Delmàs ha rebut els reconeixements del club i diferents institucions -teniu imatges i descripcions a l'article especial de recull de fotografies-. Delmàs ha cedit el protagonisme a Àlex Cano per aixecar el novè Vila de Gràcia que va a parar a les vitrines de l'Europa.