ESTRENA SENSE ENCERT

Una crònica d'Àngel Garreta ( @angelgarreta )

Els quarts de final es decidiran a Aranda

Així l'hem viscut en directe a Twitter (clica la icona)   Twitter

La gran festa del Play-Off ha tocat començar-la ballant amb la més lletja. L'Europa no ha pogut treure un resultat positiu d'un Nou Sardenya que ha registrat la millor entrada en un partit del Primer Equip en deu anys. Els graciencs, obligats a marcar a domicili per capgirar l'eliminatòria. Un desafortunat gol de Cano en pròpia porta ha acabat presidint l'electrònic de l'estadi europeista.

Europa 0 - Arandina 1

Sortida revolucionada dels dos equips a la gespa. Amb ganes d'agradar i de començar el primer partit de Play-Off amb bones sensacions, tots dos han anat al xoc i a la disputa de cada pilota com si el rellotge marqués els darrers minuts de partit. No obstant, aquesta rauxa s'ha vist aturada, sobretot la local, per una acció desafortunada. A la sortida d'un córner, el rebot de la pilota ha picat sobre el central Cano i aquesta, dirigint-se al pal de la porteria, ha acabat al fons de la xarxa.

Cop dur per un Europa que ha vist com en els següents minuts els visitants podrien haver fet més mal. Rafa Leva ha resultat providencial a remats de Gustavo i Ayrton, tots dos en el cara a cara. El porter gracienc s'ha convertit en salvador de la primera part. Del cantó gracienc, Guzman ha provat el primer remat amb intenció al minut 21 i Rovira, al 29, ha xutat alt. La millor opció d'empat, al minut 35. Falta servida per Rafa Leva que León, de cap, envia bombejada a porteria. Entre els dits d'una mà del porter Juanjo i el travesser, on ha picat la pilota, han evitat el gol.

Canvi de cara de l'Europa a la represa. Molt més segur darrere -tot i que l'Arandina sempre ha portat perill a la contra- i més incisiu davant. No obstant, el primer ensurt l'han donat els visitants al minut 59 quan un remat sense massa col·locació ha rebotat en un parell de cames escapulades i la pilota ha picat a la base del pal curt de la porteria. La fusta ha refusat el perill.

L'Europa, en atac, ha provat de tot: faltes diagonals, córners, remats creuats des de la frontal, cops de cap a l'àrea gran... totes les accions resoltes o bé per la defensa de l'Arandina o per un segur Juanjo. EL porter visitant ha hagut d'intervenir en algunes sortides per alt i, sobretot, a un parell de xuts creuats de Rovira i Diego. En especial amb aquest últim, al minut 75, ha resultat providencial en una estirada per evitar l'empat.

Per la seva banda, l'Arandina ha gaudit de la millor opció un minut més tard, a remat de Durantez que Leva, novament, ha refusat en una excel·lent intervenció. En resum, per mèrits durant l'encontre l'Europa mereixia haver tastat el gol i sentir com es crida una diana gracienca a casa amb 3.600 espectadors. També l'Arandina podria haver ampliat la seva diferència. El 0-1, tot i ser un resultat dolent, deixa encara tot molt obert. Decidirà l'estadi d'El Montecillo.