Una crònica d'Àngel Garreta( @angelgarreta )

Mutilvera 0 - Europa 0

Un ferm Europa fa un pas endavant

Així l'hem viscut en directe a Twitter (clica la icona)  Twitter

L'Europa va fer bo al Valle de Aranguren, a Mutilva, el marcador d'1-0 favorable del partit d'anada. En un encontre sense gols i tampoc excessiu perill sobre les àrees, el quadre escapulat va passar ronda i aquest dilluns a les cinc de la tarda entrarà al bombo del sorteig de semifinals a Madrid. El conjunt europeista ja sap, del cert, que el proper cap de setmana rebrà el seu rival al Nou Sardenya, exercint novament com equip local en el primer partit. Això és fruit de la normativa que procura emparellar primers i segons classificats en la lliga regular contra tercers o quarts que hagin passat ronda.

El que històricament ha format part del tòpic dels equips del nord, va passar ahir factura a la Mutilvera. L'aigua, ideal per qualsevol equip físic i de joc directe, va provocar molts tolls sobre la gespa artificial del camp i això va anar en contra d'un club, el local, acostumat a sortir amb pilota controlada i obrir el terreny de joc -molt ample- quan exerceix de local. L'Europa, classificat amb el xiulet inicial amb el marcador d'1-0 de l'anada, va gestionar molt bé el guió del partit i fins i tot va tenir la més clara ocasió de tot l'encontre per sentenciar.

En una tarda amb humor climatològic canviant, Mutilvera i Europa van iniciar el duel de tornada dels quarts de final del play-off d'ascens sota una intensa cortina d'aigua. Això va provocar que l'equip dirigit per Javier Moncayo no tingués possibilitat de fer un inici elèctric i descaradament ofensiu per tal de buscar el gol que fiqués el seu equip dins l'eliminatòria. No va tenir possibilitat perquè la pilota no circulava i amb el bot sobre els tolls d'aigua, frenant les accions de joc, donava temps a totes les línies europeistes a tancar tots els espais i a protegir-se de qualsevol atac.

Malgrat tot, el primer remat de la tarda va ser local. Eneko va provar sort però Leva, centrat i ben col·locat, va refusar amb els punys el xut del jugador dels blancs. Al minut 19, Iñaki Casado va comentre un greu error en una passada horitzontal que va regalar directament a Javi Sánchez en zona defensiva local. El punta escapulat, intentant sorprendre un avançat porter, va provar una vaselina que no va acabar d'agafar alçada i va poder blocar còmodament Aitor Navarro, titular ahir sota pals.

La rèplica local, en la següent acció. Barbarin va engaltar un fort xut que, amb efecte del bot sobre l'aigua, es va enverinar. Rafa Leva, rectificant la posició, va poder refusar a córner. Al minut 30, primer dels preus cars que va haver de pagar l'Europa per classificar-se (un total de tres lesions) amb la marxa de León de la gespa per donar pas a Cebri. Amb l'aigua com autèntica protagonista i l'Europa gestionant tots els espais, el primer temps va arribar a la seva finalització.

Cebri es va convertir en protagonista a la segona part. La primera de les accions que va portar el seu nom, al minut de la represa, amb un xut dins l'àrea que la cama d'un defensa local va poder desviar a córner. Amb un guió idèntic de partit, l'encontre va anar passant sense pena ni glòria, per mal local i bé visitant. Al minut 63, lesió de Camacho, entrant Diego al seu lloc.

Quatre minuts més tard, la segona i més clara acció de tot l'encontre amb Cebri com protagonista. En una cursa pel mig iniciada per Marc Esteban, el migcampista escapulat i el davanter dels graciencs van arribar tots dos sols davant el porter Navarro. Marc Esteban va cedir per Cebri qui, rebent la passada de la mort, va xutar sobre el cos del porter, qui va blocar la pilota. Una acció clara que podia haver deixat finiquitada l'eliminatòria.

Després d'aquesta acció, Marc Esteban, un minut més tard, va caure lesionat, semblant en un primer moment el més greu dels tres lesionats de l'equip i que podria perdre's -si es confirma- la resta de la promoció d'ascens -entre dilluns i dimarts es coneixerà l'abast de les lesions dels tres futbolistes afectats ahir-. Del cantó de la Mutilvera, la més clara al minut 70, quan Albisu, dins l'àrea, va perdonar xutant 'al ninot', directe sobre el cos de Leva.

Tot i la cada vegada més clara necessitat local d'arribar a l'àrea com fos per transformar un gol i ficar-se dins l'eliminatòria, l'Europa no va patir mai de forma realment seriosa en defensa. Malgrat alguna dura entrada en temps afegit, una pica-baralla i fins a nou minuts d'afegit (el xiulet final va sonar al minut 99 !!!), res va incomodar un Europa que va celebrar amb la seva afició la primera alegria del play-off... i esperem que no sigui la darrera!

Play-Off · 1/4 final (tornada) · Pol. Valle Aranguren · (25/05/14) · 1.000 espectadors

MUTILVERA:Aitor Navarro, Eneko, Albisu, Iñaki Casado, Contreras (Cisneros, 69'), Dani Rojas, Guembe (Iñigo Gil, 69'), Barbarin, Andoni Ibero (Iñigo Marco, 57'), Ederra i Eztieder.

EUROPA:Rafa Leva, Cano, Alberto, Víctor Duran, León (Cebri, 30'), Javi Lara, Rovira, Marc Esteban (Vivó, 69'), Javi Sánchez, Valderas i Camacho (Diego, 63').

ÀRBITRE:Juan Francisco Morata Cordera (Las Palmas).

TARGETES:Grogues a Albisu -dues i expulsió minut 95- i Eztieder (Mutilvera) i a Javi Lara, Marc Esteban, Vivó, Diego i Cebri (Europa).

GOLS:cap.

INCIDÈNCIES:Partit de tornada dels quarts de final de la promoció d'ascens a Segona B. Mil persones van omplir l'única grada del recinte amb presència, entre elles, de 120 d'europeistes. L'Europa, sumant el 0-0 a l'1-0 favorable de l'anada, certifica la classificació per les semifinals de la fase d'ascens.