L'ESTRATÈGIA DÓNA EL LIDERAT

Europa 3 - Catalònia 0

Partit espès desencallat a pilota aturada

El Filial es posa al capdavant de la classificació del grup 17 de Quarta Catalana, tot i que empatat a punts amb l’Olympia, gràcies a les jugades de pissarra que permeten tombar la forta muralla proposada pel Catalònia en el partit que es va disputar ahir a la tarda sobre la gespa del Nou Sardenya.

Quan un rival arriba al Nou Sardenya amb la consigna de tancar-se al darrere i esperar el contraatac per tenir una mínima possibilitat de marcar, el partit es torna lent i poc fluid, generant problemes per l’equip que porta la iniciativa. Això li va passar a l’Europa B, que va trobar-se un Catalònia amb una línia de 4 defenses i 5 migcampistes per darrere del cercle central. El rival només estirava una miqueta més al punta perquè tímidament fes la primera pressió sobre el pivot defensiu escapulat.

El conjunt de la TARR esperava arreplegat i tancant totes les línies de passada perquè els graciencs no poguessin desplegar el seu joc i trenar amb facilitat per arribar amb perill a l’àrea. Els primers minuts del duel van ser complicats per un Europa que no trobava la manera de superar el desafiament tàctic defensiu que plantejava el Catalònia. Els creadors de joc escapulats no rebien la pilota en condicions, no hi havia espai per generar moviments i l’única opció del conjunt de David Vilajoana i Franc Carbó era tocar entre centrals i amb els laterals per trobar alguna sortida per la zona on menys trànsit de jugadors hi havia; la banda.

D’aquesta manera Josep s’inventaria un desplaçament mil·limètric des del centre del camp fins el vèrtex dret de l’àrea oposada perquè Genís controlés i provoqués un penal a favor dels graciencs amb el seu moviment. El propi extrem s’encarregaria de transformar la pena màxima. Amb l’1 a 0 s’arribaria al descans, cares de resignació per a un Europa que no plasmava al marcador la seva superioritat al terreny de joc.

La segona part arrencaria amb la mateixa tònica però amb una diferència substancial. Els minuts s’anaven acumulant a les cames dels rivals i els escapulats van circular amb més fluïdesa la pilota. De tota manera, el Catalònia continuava sense cedir ni un espai a l’Europa que només trobaria una solució mitjançant la figura de l’heroï de la tarda, Josep Sanahuja, que a banda d’iniciar l’acció del primer gol, faria dues dianes en un parell de minuts. La primera a la sortida d’un córner executat per Antonio i la segona rematant una centrada lateral picada per Alberto. L’estratègia desencallava un partit espès contra un rival que va dificultar, i molt, el joc escapulat. Tres punts més i el filial que ja se situa líder.