Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

BACANAL OFENSIVA

>> Una crònica de David Bley 

Lions 0 - Europa 10

El Filial supera els 100 gols en lliga

Exactament ja són 102 les dianes que els escapulats han aconseguit marcar en el que portem de temporada. Una xifra il·lusionant i majúscula que ajuda a descriure el partit contra el Lions. De fet, l'Europa B és el primer equip de totes les categories catalanes que assoleix la centenària xifra. Els graciencs agafen embranzida per afrontar el tram final. A falta de 10 jornades per acabar el campionat, l’Europa B s’està reciclant, intenta reinventar-se i, sobretot, no perdre el ritme per obtenir el gran objectiu de l’any.
 
El duel contra el Lions havia de servir per carregar forces i no patir cap ensurt inesperat. Consigna assolida. El matx dibuixava un escenari on els escapulats durien el timó de la possessió, el domini de la pilota i el govern autoritari dels 90 minuts. I així va ser. El rival va presentar una línea de cinc jugadors en defensa, quatre migcampistes per davant i un únic punta per amenaçar tímidament els centrals escapulats. La clau per obrir la llauna i destrempar perills residia en fer combinacions precises i orientar el joc ràpidament de banda a banda. Fluir la pilota per dins, per acabar per fora i trobar espais a l’interior.
 
L’Europa B desafiava el sistema defensiu contrincant amb laterals profunds i desequilibrant amb els extrems. Els canals interiors eren ocupats per Martí i Albert Blay. Lucho fixava la defensa com a home de referència. Jona, partint des de l’amplitud del camp, sortejava rivals i rebia perilloses passades a l’esquena dels oponents. D’aquesta manera va regalar a Carlos el primer gol del partit. Passada de la mort de Jona, per a què Carlos, amb una suavitat deliciosa obrís el marcador. 0-1. L’habilidós Jona volia sumar-se al festí i pocs minuts després aconseguia el 0 a 2, just abans que Carlos esmaixes una semi volea al cor de l’àrea. 0 a 3. L’Europa ja tributava com a senyor feudal del territori. Era amo del partit i circulava la pilota amb eficàcia, agafava sensacions i recuperava confiança.
 
Lucho recuperaria l’orgull golejador amb una de les seves jugades característiques, arrancada potentíssima en els primers metres, es desfà del defensa amb la força d’una fera i pica la pilota amb l’exterior de la bota per superar el porter des de l’àrea petita. 0 a 4. El Lions ho van intentar amb un xut de mig del camp que gairebé sorprèn al juvenil Jan Gutiérrez. Abans del descans Josep executava un desplaçament des de 45 metres per tal que Jona fes de cap el 0 a 5.  La represa iniciaria amb una dinàmica similar a la del primer temps. El Filial continuava com a patró del duel, el moviment de pilota era més intens i la pressió del Lions disminuïa pel desgast físic. Carlos Chipantasi feia el 0 a 6 després de finalitzar una bona combinació gestada al carril esquerra. Poc abans de ser substituït, Carlos signava el hattrick particular aprofitant una pilota dividia dins l’àrea. Setè gol.
 
Els escapulats no baixaven l’accelerador, però la definició de les oportunitats no acabava de ser excel·lent. I en aquest moment arribava un dels instants més commemoratius de la temporada. Genís, el pitxitxi de la lliga, el jugador indomable que s’ha transformat a si mateix, feia el gol número 100 de la temporada amb un colpeig sec i col·locat, a cama canviada des del balcó de l’àrea. Dada per al record i per a definir el joc ofensiu d’un equip que ha arribat al centenar de dianes quan encara queda un quart de temporada per disputar-se. Pablo, que tornava després de tres mesos de lesió, tancaria el partit amb dos gols més fent el que millor sap; definir amb delicadesa. 0 a 10 i l’Europa B que afronta amb empenta el tram final del campionat.

Fitxa Partit
Lliga · J24 · (09/03/14
)

LIONS: Ignacio, David, Gonzalo, Borja, Antonio, Ramon (Gonçal, 33'), Adrian, Ignasi, Issam, Mateo i Sergi.
 
EUROPA: Jan, Dani (Yusuke, 60'), Alberto (Michael, 60'), Josep, David Bley, Carlos Chipantasi (Cuadri, 60'), Martí, Albert Blay, Jona, Lucho (Pablo, 60') i Carlos (Genís, 70').
 
GOLS: 0-1 (Carlos, 7'); 0-2 (Jona, 19'); 0-3 (Carlos, 30'); 0-4 (Lucho, 32'); 0-5 (Jona, 43'); 0-6 (Carlos Chipantasi, 51'); 0-7 (Carlos, 70'); 0-8 (Genís, 84'); 0-9 (Pablo, 85'); 0-10 (Pablo, 88'). 
 

Imatges del partit

Europa

Europa

Europa

Fotos: Joan Muñoz