CAU EL LÍDER A GRÀCIA

L'Europa segueix a bon nivell a casa

L'Europa va recuperar la seva millor versió quan més ho necessitava. Davant el que fins ahir era el líder de la categoria i encara és un clar aspirant al Playoff, el Santboià, l'Europa va sortir molt entonat i va saber jugar les seves cartes per endur-se un partit jugat a bon nivell. El triomf dóna aire a l'equip davant el dur calendari que afronta.

El Primer Equip escapulat va fer bo el que la web oficial comentava diumenge passat. Com si fos el Dr. Jekyll i Mr. Hyde, l'Europa havia signat fins a la data quatre partits amb una clara bipolaritat pel que fa als de casa i els de fora. Després de la mala imatge de La Pobla de Mafumet, com si estigués escrit al guió l'Europa va tornar a ser el Dr. Jekyll i va recuperar el nivell dels partits a l'estadi. Davant el seu públic els de Pedro Dólera es mostren invictes.

Primera part: estocada només començar

L'inici del partit va ser elèctric pels escapulats. Només començar, centrada al segon pal de Sergio, Simón que la va deixar passar i Gatell, des de la segona línia i tal com venia la pilota, va ser l'encarregat d'engaltar un xut creuat que es va colar al fons de la xarxa del porter Rafa Leva. Durant el primer quart d'hora l'Europa es va mostrar molt més actiu que el seu rival, però un desafortunat penal de Diego va donar la opció als de Rojo d'empatar. David Gascón va xutar la pena màxima però Cañadas va encertar la direcció del xut i va aturar el penal.

Els intents de reacció de l'equip vermell van ser aturats en tot moment per un Europa molt ben situat al camp i molt pressionant en totes les seves línies. De fet, tret del penal, el Santboià només va intentar un xut a porta al minut 42, obra del mateix Gascón, que va sortir fregant el pal.

Segona part: Providencial Cañadas i esperit de reacció

Al segon temps i transcorreguts vuit minuts, el porter Cañadas va tornar a mostrar-se com salvador de l'equip en una jugada on un remat del visitant Ramon a boca de canó, amb el cap, i quan la diana era més que un gol cantat, va aparèixer per refusar de punys el perill amb una gran mostra de reflexes en una acció molt ràpida i clarament providencial.

No obstant, el mateix Ramon va rescabalar-se d'aquesta acció al minut 62, quan va ser el més murri d'una munió de jugadors dins l'àrea en que la pilota no acabava de ser ni rematada pel Santboià ni refusada per l'Europa. En una d'aquestes, la cama de Ramon va engaltar un fort xut a l'alçada del travesser que va entrar pel mig de la porteria. L'empat, lluny d'arronsar l'Europa i esperonar al Santboià, va provocar l'estirada de línies dels escapulats. Només sis minuts més tard del gol, un còrner molt tancat de Delmàs va ser refusat al pal curt pel porter Leva, amb la mala sort pels visitants de quedar morta la pilota a l'àrea petita. Simón, molt atent, va picar de cap. Era el 2-1.

A partir del gol, l'Europa no es va posar a especular amb el marcador i aguantar l'avantatge fins ben entrats als darrers minuts de partit i a l'afegit. Mentrestant, combinacions, recuperacions de pilotes i arribades a l'àrea amb sensació de perill, així com serveis de cantonada, en que es respirava més el 3-1 que no pas l'empat. Una victòria balsàmica que permet deixar encara invicte enguany el Nou Sardenya.

Lliga: jornada 5 · 23/09/09 · Estadi Nou Sardenya · 600 espectadors

EUROPA: Cañadas, Sergio, Ramon Suàrez, Cano (Pociello, 55'), Diego, Iván, Delmàs, Valderas, Nefta (Xavi, 87'), Simón i Gatell (Marc, 75').

SANTBOIÀ: Leva, Omar, Cárdenas (Isaac, 40'), Gallego, Josué, Heredia, Ramon, Gerard (Francisco, 77'), Miki, David Gascón i Montero (Peque, 72').

ÀRBITRE: Alejandro Fernández Pérez (Barcelona).

TARGETES: Grogues a Sergio, Ramon Suàrez, Cano i Diego (Europa) i a Isaac (Santboià).

GOLS: 1-0 (Gatell, 3'); 1-1 (Ramon, 62'); 2-1 (Simón, 68').