L'EUROPA ES CLASSIFICA PER LA PROPERA RONDA DE LA COPA

L'Equipo Ja, proper rival a la competició

EuropaDos estius després, el Primer Equip de l'Europa va tornar a competir en una de les competicions més estimades a Gràcia. Ho va fer classificant-se per la propera ronda de la Copa Catalunya. L'equip de Pedro Dólera va superar per 0-2 a l'Olímpic Can Fatjó de Rubí en duel jugat a domicili. El proper cap de setmana, darrer duel eliminatori d'agost.

.

Partit seriós el que va disputar ahir l'Europa contra el Can Fatjó. L'equip groc presentava dificultat malgrat la diferència de categoria. Pocs dies abans, els de Rubí s'havien carregat a un equip de PlayOff de Tercera: el Prat. Avisats sobre aquesta circumstància, els jugadors de l'Europa van desplegar un joc seriós i ordenat sobre les petites dimensions del terreny de joc.

Primera part:  L'Olímpic Can Fatjó ofereix lluita i entrega

Durant els primers 45 minuts d'encontre l'Europa va poder tastar l'ambició i les ganes del conjunt local. No pas per millor futbol ni per ocasions de gol (cap xut entre pals en tot el partit), però sí per una entrega, ordre, lluita i ganes de jugar pròpies de qui sap que, malgrat la diferència de categoria, s'està jugant la classificació en una competició de rondes eliminatòries. Aquest factor, però, no va intimidar els graciencs, que fidels al seu estil -combinant dins les possibilitats que oferia l'amplada del rectangle de joc- va carregar-se de paciència per trobar el camí del gol.

Com a xut destacat al primer temps, un remat passat el primer quart d'hora. Remo, des de 25 metres, va obligar al porter Buyo a fer una gran estirada, tocant la pilota amb la punta dels dits i acompanyant la sort amb el travesser, element que va acabar de desviar la potent canonada de l'extrem europeista a còrner. L'empat sense gols va presidir el marcador fins al descans.

Segona part: L'Europa declina la balança i els locals endureixen el joc

Al segon temps el tècnic de l'Europa va insistir als seus jugadors amb la paciència en proporció al cronòmetre. Quedava temps, tot un món, i el gol, a base de fer la feina de forma seriosa i ordenada, havia d'arribar. La diana va tenir minut i protagonista. Als 63 de joc, Carlos Guzmán, amb una forta canonada des de fora de l'àrea (tal com venia una pilota refusada) va afusellar la porteria rival am un golàs ajustat al pal.

A partir d'aquí, el joc de l'Olímpic Can Fatjó es va endurir, sense rebre com a resposta el "tall en sec" del col·legiat. De tots és sabut que en pretemporada o competicions d'estiu s'acostuma a deixar jugar més i evitar targetes, però aquestes de vegades són necessàries per evitar escalfar l'encontre. Fruit d'això, en una acció contundent (i en honor a la veritat, no feta a voluntat), Narcís va rebre un fort cop que li va obrir ferida al pòmul esquerre. El jugador va ser retirat del terreny de joc i traslladat a posteriori a un hospital per determinar l'abast de la ferida.

Pocs instants després d'aquesta acció, a falta d'un quart d'hora per a la finalització, Cebri va gaudir de la millor ocasió per sentenciar l'encontre, però el seu remat, en un cara a cara franc amb el porter, va acabar picant al pal. Qui si va tancar el marcador amb la segona diana escapulada va ser Ramon Gatell, ja en temps afegit. Una gran contra de l'Europa iniciada a la perfecció per Cebri i combinant amb Valderas, va permetre que aquest últim fes una passada de la mort a Gatell. El migcampista escapulat, davant el porter, no va perdonar i va colar la pilota per l'escaire. 0-2 i classificació al sac.

Copa Catalunya (4a ronda) · 14/08/10 · Mpal. Can Fatjó · 200 espectadors

OLÍMPIC CAN FATJÓ: Buyo, Ivan, Pau (Ruben, 73'), Mario, Torres, Fede, Ángel (Kevin, 63'), Marçal (Berna, 45'), José Antonio (Javi, 80'), Esteban i Pujante (Manu, 80').

EUROPA: Cañadas, Narcís (Aitor Olmo, 70'), Alberto, Cano, Pociello, Ivan Álvarez, Ramon Rovira (Nefta, 56'), Delmàs (Guzmán, 56'), Cebri, Valderas i Remo (Gatell, 83').

ÀRBITRE: Ramon Comella Gil.

TARGETES: Grogues a Mario, Torres i Kevin (Olímpic Can Fatjó).

GOLS: 0-1 (Guzmán, 63'); 0-2 (Gatell, 91')

INCIDÈNCIES: Partit corresponent a la 4a ronda de la Copa Catalunya 2011.