L'EUROPA DEMOSTRA OFICI SOBRE TERRA A LA ZONA FRANCA

Tots els gols van arribar a la segona meitat

EuropaL'Europa va aconseguir superar el seu 'test' sobre superfície de terra, malgrat que l'adaptació va costar d'aplicar. L'Equipo Ja, combatiu i més acostumat a jugar com a local en aquest tipus de terreny de joc, va plantar cara durant tot l'encontre. La Copa descansarà fins entrada la lliga. Només dos equips més separen l'Europa dels de Segona A.

.

L'Europa ha superat totes les seves rondes de Copa Catalunya de l'estiu: la primera contra la Gramenet (per abandonament de la competició dels colomencs), la segona contra l'Olímpic Can Fatjó i la tercera ahir a la tarda contra l'Equipo Ja. Ara ja només quedaran tres equips no professionals amb vida, un d'ells l'Europa. Entre ells es jugaran competir contra Nàstic i Girona en els quarts de final de la competició, en dates encara per decidir.

Primera part:  Mastegar terra per trobar-ne l'adaptació

Llegir el futbol de forma simplista i sense aprofundir portaria a donar per fet que, per la diferència de categoria, l'Europa havia de passejar-se pel Municipal Ibèria. Res d'això. Quan un equip no està gens acostumat durant anys en jugar en superfície de terra, això ho canvia tot i es converteix en la principal arma tàctica del conjunt local, es digui com es digui, sigui qui sigui, militi on militi. L'Europa ho va poder comprovar, donat que li va costar adaptar-se als moviments, bot de pilota i tipus de joc que suposa afrontar un partit envoltat de sorra. Això sí, ho va acabar fent sense arrugar-se, demostrant el caràcter que ha estat tret distintiu fins al dia d'avui en aquesta gran pretemporada.

Al minut 8 de joc, Belsun va haver de resoldre un cara a cara amb Cristian per evitar el gol dels locals. El primer xut a porta amb perill dels europeistes va arribar al minut 23, amb una internada de Jordi Sánchez, molt pressionat per un defensa, on el xut del punta escapulat va fregar el pal i va anar al lateral de la xarxa. La millor ocasió per obrir el meló la va tenir Ivan Álvarez a dos minuts pel descans. Un còrner de Delmàs servit al segon pal va ser pentinat per Diego al punt de penal. Allà Ivan, tal com li va caure la pilota, va xutar desviat per poc.

Segona part: Ofici i futbol pràctic

L'Europa era conscient que no es podia permetre un partit dels d'allargar el marcador amb empat massa minuts. Així les coses, als nous de la represa els graciencs van estrenar-se. Després d'una falta en llarg, Jordi Sánchez es va afegir als golejadors escapulats d'estiu rematant la pilota contra el terra i provocant una semi-vaselina sobre el porter.

Un minut més tard, Campa va escombrar dins l'àrea al propi Sánchez, però l'àrbitre no va veure un claríssim i contundent penal sobre el davanter escapulat. L'Europa va confirmar que li havia agafat la mida a la terra i, amb un canvi de forma de joc -no estava la superfície com per voler tocar i tocar- va seguir apretant. Amb aquesta empenta va arribar el segon, un autèntic golàs de Remo, que tal com li va caure una pilota, a trenta metres de la porteria, va engaltar un missil directe i recte a mitja alçada que, després de picar al pal, es va colar al fons de la xarxa.

El partit, però, no estava vist per sentència. Al minut 77, el local Aitor, aprofitant una bona jugada de l'Equipo Ja, es va plantar davant Belsun i va retallar distàncies, esperonant amb el gol al seu equip, que va veure una petita escletxa de possibilitats d'empatar. De fet, els locals van apretar durant els següents minuts, però l'Europa va demostrar ofici i seriositat posicional sobre el camp. En el cinquè i darrer minut dels afegits pel col·legiat, Cano, de cap al servei d'una falta, va establir l'1-3 definitiu, coincidint amb el xiulet final i certificant el passi de ronda europeista.

Copa Catalunya (5a ronda) · 21/08/10 · Mpal. Ibèria · 250 espectadors

EQUIPO JA: Albert, Miguel, Manel, Campa, Ramon (Marcos, 63'), Popo (Rafa, 72'), Juanmi, Caleb (Aitor, 59'), Cristian, Chele (Lele, 59') Sorbes (Jota, 88').

EUROPA: Belsun, Olmo, Alberto, Pociello, Diego, Ivan, Valderas (Remo, 45'), Parres, Cebri (Ramon Rovira, 75'), Jordi Sánchez (Cano, 65') i Delmàs.

ÀRBITRE: Navarro Sáez

TARGETES: Grogues a Campa (Equipo Ja) i a Alberto, Pociello, Diego i Valderas (Europa).

GOLS: 0-1 (Jordi Sánchez, 54'); 0-2 (Remo, 62'); 1-2 (Aitor, 77'); 1-3 (Cano, 95')

INCIDÈNCIES: Partit corresponent a la 5a ronda de la Copa Catalunya 2011, la darrera del mes d'agost. Resten només tres equips no professionals en competició (tots de Tercera) que lluitaran per poder jugar contra els equips de Segona A. Partit jugat sota una intensa calor.