SUPERATS

L'Europa segueix sense trobar el seu joc

EuropaSegona derrota consecutiva en lliga del Primer Equip de l'Europa i nou partit on els graciencs no han oferit el futbol que els hi és més propi. Malgrat avançar-se al marcador amb un clar penal, el conjunt escapulat ha vist com la major empenta local ha acabat per capgirar el marcador. La Montañesa encara podria haver marcat algun gol més.

.

Malgrat haver sumat una victòria i a domicili en l'inici de la lliga, l'Europa, guanyi o perdi, porta tots tres partits sense acabar de trobar el joc de toc i profunditat que l'havia caracteritzat durant la pretemporada. Sigui per les característiques dels rivals (als quals ja els hi convé que no hi hagi toc), sigui per altres condicionants de més difícil anàlisi, el cert és que el conjunt escapulat no acaba de rodar fi en el canvi de l'agost pel setembre. L'any passat ja va començar igual, i pels nadals l'equip rascava zona de PlayOff. Esperem que sigui un camí similar el d'enguany.

Primera part:  Decideix la pilota aturada

El primer temps de l'encontre s'ha caracteritzat per un joc de pilota llarga, molt físic, amb poc espais (el Municipal de Nou Barrís és, de per sí, estret) i on tots dos equips han tret profit de les accions a pilota aturada. El primer xut de l'encontre ha anat a càrrec de l'expratenc Miguel Rubio, qui ha enviat el seu xut per sobre el travesser de Cañadas. La rèplica escapulada, l'única gran jugada de combinació del partit, amb Cebri baixant un "meló" del cel i combinant ràpid amb Jordi Sánchez i Guzman. Aquest últim ha centrat i Cebri, en planxa, ha obligat l'exporter escapulat Marc Ramírez a intervenir per partida doble per evitar el gol.

Novament l'Europa ha estat protagonista de la següent acció de perill, al quart d'hora. Jordi Sánchez, amb una canonada des de la frontal, ha obligat Ramírez a treure un puny salvador. Al minut 23, Aitor González ha fet el mateix amb un servei de falta ajustat on Ramírez ha tornat a volar. Un Europa un xic insistent en aquest tram ha rebut premi, quan Jordi Sánchez ha estat objecte de clar penal. Cebri, des dels onze metres, no ha fallat, fent el 0-1. No obstant, l'alegria ha durat poc pels graciencs. Edu San José, de falta directa a l'escaire, ha tornat les taules al marcador sis minuts després.

Segona part: Més empenta local

Els darrers 45 minuts de partit han tingut dos noms propis: Villegas i Edu San José. Entre els dos, han generat moltíssim perill a favor de la Montañesa i han superat una i altra vegada la defensa europeista. El segon gol local, una gran jugada dels de Miki Carrillo. Araujo ha baixat una pilota molt alta amb un toc de qualitat i s'ha regatejat dos defenses europeistes fins arribar al vèrtex de l'àrea gran. Allà ha centrat amb rosca i, després de no refusar ningú en primera instància, la rosca, molt tancada, ha arribat al segon pal on Villegas, lliure de marca i a plaer, ha fet el gol de la victòria local.

Corria el minut 63 i l'Europa ja sabia que li tocaria anar a remolc fins al final del partit. El conjunt gracienc, que no ha trobat la manera de canviar la dinàmica del joc, ho ha intentat per la via de l'eficiència, amb pilotes llargues, xuts de falta i serveis de cantonada. Res d'això ha servit, havent d'obligar a Marc Ramírez a intervenir amb seguretat només un parell de vegades en resposta a xuts no gaire potents ni col·locats. El conjunt local, que hàbilment ha reservat la majoria dels canvis per la recta final del partit, ha aconseguit entre això i algunes faltes allargar el cronòmetre fins que res ha pogut evitar la derrota escapulada. La Montañesa, debutant a la lliga, suma el seu primer triomf de la seva història a Tercera Divisió i ho fa a casa davant un històric. Una jornada rodona per la memòria de Nou Barris.

Tercera Divisió · Jornada 3 · Mpal. Nou Barris (12/09/10) · 450 espectadors

MONTAÑESA: Marc Ramírez, Ferran, Barriendos, Xavi Valls, Creus, Ruben, Araujo (Aljama, 92'), Joan, Villegas (Achille, 87'), Edu San José i Miguel Rubio (Padilla, 75').

EUROPA: Cañadas, Aitor Olmo, Alberto, Cano, Diego, Ivan Álvarez, Jordi Sánchez, Ortega (Valderas, 45'), Cebri, Aitor González (Tacón, 58') i Guzman (Delmàs, 63').

ÀRBITRE: Raúl Calle Martínez (Barcelona).

TARGETES: Grogues a Ferran, Edu San José i Miguel Rubio (Montañesa) i a Alberto, Jordi Sánchez, Cebri i Dani Tacón (Europa).

GOLS: 0-1 (Cebri -p-, 26'); 1-1 (Edu San José, 32'); 2-1 (Villegas, 63')

INCIDÈNCIES: Primer partit entre tots dos conjunts a Tercera Divisió -un precedent només a Catalana-. Primera victòria de la història de la Montañesa a Tercera en l'any del seu debut.