QUIN GRAN DERBI !!!

L'Europa domina i suma contra el líder

EuropaPartidàs d'alt nivell el viscut avui al Nou Sardenya entre l'Europa i l'Espanyol B. Els locals han encaixat gol al primer minut de partit però des de llavors han anat fent desaparèixer els visitants del terreny de joc, dominant la pilota. Un gol de Cano ha fet justícia als mèrits acumulats per l'Europa durant tot el partit i davant l'invicte líder de la categoria.

.

El plat fort de la jornada número 10 del campionat i un dels partits més interessants de l'actual lliga ha tingut un context especial, el del primer arbitratge femení de la història pel Primer Equip gracienc. La col·legiada Zardaín López ha hagut de suar de valent per portar el ritme d'un partit intens, amb bon futbol de toc de tots dos equips però dominat 80 dels 90 minuts per l'Europa.

Primera part: Gol i a remolc... novament

Els fantasmes de Santa Coloma de Gramenet s'han repetit en l'inici del partit d'avui. A la primera acció del partit, dins el primer minut de joc, una jugada per banda esquerra ha estat rematada de cap al fons de la xarxa per Cristian Alfonso. Això, lluny de situar l'Espanyol B com a dominador clar del partit i encarant una possibilitat d'ampliar el marcador còmodament, ha fet saltar el canvi de xip de l'Europa.

Després d'uns pocs minuts més per assumir el gol, l'Europa s'ha posat la granota de feina i ha signat, en global, el millor partit de la temporada. Al minut 18, l'assistent ha anul·lat un gol a Cano per un fora de joc que, un cop repassades les imatges de TV, no ho sembla de cap de les maneres. Ivan Álvarez ha rematat creuat, el porter Edgar ha refusat de punys volant al pal llarg i Cano, en segona jugada, ha enviat la pilota al fons de la xarxa també de cap. La diana, com diem, no ha estat donada com a gol.

La darrera mitja hora de joc del primer temps ha suposat un monòleg de l'Europa en control de la pilota, sortida des del darrere i presència constant al mig del camp rival. Això sí, sense generar perill entre pals.  Un xut llunyà d'Aitor Olmo, al minut 43 i que ha marxat fregant el travesser, ha estat la millor opció local abans del descans. L'Espanyol B no ha tornat a rematar a porteria.

Segona part: Justícia als mèrits

A la represa no ha canviat el guió. L'Europa ha estat el dominador en busca de l'empat. Un xut creuat de Valderas als deu minuts ha avisat de les intencions gracienques. Poc després, al 58, ha arribat la diana de l'empat. Un passada en diagonal cap al segon pal semblava anar a parar a peus de Cebri. Aquest, conscient que estava en fora de joc, s'ha aturat i ha deixat passar la pilota per l'arribada de Cano, qui ha creuat el seu remat i ha establert un més que merescut empat per l'empenta ofensiva dels locals durant els minuts previs.

Amb les taules al marcador, el partit ha baixat un xic de ritme però no ha deixat de ser dominat en cap moment per part de l'Europa. Durant la resta de minuts més a tocar ha estat el 2-1 que no pas cap altre marcador. Peque ha gaudit d'una bona opció al minut 78, a la carrera, sol però a ritme forçat. El seu xut creuat des de la frontal ha sortit un xic desviat. L'Espanyol B només ha tornat a rematar una vegada més entre pals, al minut 81, en un cacau creuat de Bakary que Leva ha refusat de punys.

Lliga · J10 · Estadi Nou Sardenya (16/10/11) · 1.350 espectadors

EUROPA: Rafa Leva, Aitor Olmo, Alberto, Cano, Pociello, Ivan Álvarez, Peque (Parres, 78'), Valderas, Cebri, Delmàs i Rovira (Èric Blasco, 45' i aquest per Segalés, 84').

ESPANYOL: Edgar, Blázquez, Víctor Álvarez, Canal, Zou, Darder (Tiko Mesina, 54'), Cristian Gómez, Paul Quaye (Pau, 48'), Bakary, Pirulo (Zeegelaar, 84') i Cristian Alfonso.

ÀRBITRE: Anna Zardaín López

TARGETES: Grogues a Aitor Olmo, Ivan Álvarez, Cebri, Delmàs i Èric Blasco (Europa) i a Edgar, Blázquez, Víctor Álvarez, Cristian Gómez i Paul Quaye (Espanyol B)

GOLS: 0-1 (Cristian Alfonso, 1'); 1-1 (Cano, 58').

INCIDÈNCIES: Primer partit de la història del Primer Equip, en lliga, xiulat per una dona.