EL SANTBOIÀ PAGA LA FACTURA

L'Europa torna al camí de la victòria

EuropaDesprés de quatre jornades seguides sense guanyar, el Santboià ha estat la víctima del retrobament de l'Europa amb el triomf. En un bon partit al Nou Sardenya, anant de menys a més, el conjunt gracienc ha capgirat el gol inicial de l'equip vermell per sumar tres punts més. Cebri, Delmàs i Valderas han transformat les dianes per part dels graciencs.

.

En qualsevol lliga, quatre partits sense guanyar són molts. La suma es fa més lleugera quan analitzant el camí per arribar fins aquí es recorda un bon Europa davant la Pobla de Mafumet i un sensacional Europa contra l'Espanyol. Sigui com sigui, les matemàtiques són les que són i el conjunt gracienc podia permetre's un nou partit sense guanyar (i no s'hauria acabat el món) però no li convenia per no perdre corda amb els equips de dalt. El Santboià, que ha plantat cara a Gràcia, ha estat la "víctima" escapulada.

Primera part: Un final polèmic

Els primers minuts d'encontre no han tingut dominador clar. La primera acció destacada ha arribat al minut 10 quan l'exporter gracienc Cañadas ha sortit de l'àrea i, amb molt encert, ha tallat amb els peus l'arribada de Cebri, qui s'hauria plantat tot sol amb opció de gol en cas de controlar la pilota. Sense temps a agafar aire el Santboià ha replicat. Jugada per banda dreta que ha finalitzat amb una passada enrere a l'àrea gran on Jordi Martínez ha rematat en franca posició de gol però on la cama d'un defensa gracienc ha provocat el córner final.

Durant uns minuts, el Santboià ha dominat l'Europa en recuperació de pilotes i pes del joc, però les ocasions no han arribat a cap de les dues àrees. Al tram final l'Europa ha disposat de les dues millors accions del seu compte particular. Al minut 39, Ivan Álvarez, després de dos regats sensacionals al mig del camp, ha posat la directa cap a porteria (amb dos defenses pressionant i Cebri obrint-se per oferir-se a l'esquerra), però el migcampista gracienc s'ha precipitat en la rematada arribant a la frontal i ha enviat la pilota als núvols.

A tres del final, una polèmica que ha quedat en no res vist el marcador final del partit però que podria haver resultat clau. Nils ha engaltat un xut sec des de fora l'àrea que s'ha colat pel pal curt de Cañadas. L'assistent ha anul·lat equivocadament el gol per fora de joc posicional d'un jugador de l'Europa que ni ha tocat la pilota ni ha distret Cañadas de la visió del xut.

Segona part: Capacitat de reacció

La represa podria haver començat amb un 1-0 parcial i ho ha acabat fent amb el 0-1. Al primer minut de joc, l'exescapulat Masip (format a la base gracienca) ha definit amb encert una bona jugada per posar per davant al Santboià. El gol ha servit per veure un Europa amb una forta capacitat de reacció. Al minut 53 Cebri ha fet l'empat en una jugada d'empenta i decisió. El punta gracienc s'ha aprofitat de la falta de contundència de dos defensors visitants per endur-se la pilota i, sol davant Cañadas, foradar la xarxa.

Amb l'empat s'ha vist el millor Europa del partit. Al minut 71, Delmàs, que feia tres minuts que havia entrat al terreny de joc, ha posat per davant l'equip de Dólera. El capità gracienc ha rematat una pilota des de la frontal que, amb una mica de sort rebotant en un rival, ha agafat a contrapeu Cañadas i ha acabat entrant al fons de la porteria. Els homes de Miguel López, però, no li han perdut la cara al partit en cap moment i han gaudit d'un parell de rematades de cap per intentar l'empat, totes elles gràcies a la bota dreta del lateral Isaac, qui ha generat centrades i faltes a l'àrea. Un remat de Masip i un altre de Jordi Martínez, els dos de cap i creuant per poquet la pilota fregant el pal, han estat les millors opcions visitants. Dins el temps afegit i amb el partit gairebé acabat, Valderas ha fet el 3-1 final després d'un xut creuat un cop guanyada la pilota en dues ocasions dins l'àrea.

Lliga · J12 · Estadi Nou Sardenya (30/10/11) · 650 espectadors

EUROPA: Rafa Leva, Aitor Olmo, Alberto, Cano, Pociello, Ivan Álvarez, Peque (Segalés, 75'), Valderas, Cebri, Javi Lara (Delmàs, 68') i Nils (Rovira, 64').

SANTBOIÀ: Cañadas, Isaac, José, Erencia (Javi, 49'), Cárdenas, Heredia, Aiham, Venzal (Tonet, 64'), Jordi Martínez, Masip i Dani Romero (José Javier, 45').

ÀRBITRE: Ángel Casas López de Arce (Tarragona)

TARGETES: Grogues a Rafa Leva, Alberto, Cano i Javi Lara (Europa) i a Isaac, Heredia, Venzal, Jordi Martínez, Masip i Javi (Santboià).

GOLS: 0-1 (Masip, 46'); 1-1 (Cebri, 53'); 2-1 (Delmàs, 71'); 3-1 (Valderas, 92').