TAULES DE PERMANÈNCIA

L'Europa no patirà en la darrera jornada

EuropaEl Primer Equip ha acomiadat la temporada com a local amb un empat que, acompanyant els altres resultats de la jornada, serveix per assegurar la permanència a la categoria a falta de disputar-se el partit de cloenda. L'equip escapulat ha igualat un 0-2 en una gran segona part farcida fins dalt d'ocasions de gol. Segurament, el millor període de la temporada.

.

Europa i Montañesa han saltat a la gespa sabent que tots dos estaven matemàticament salvats gràcies a l'empat de la Gramenet i la derrota del Vilanova. El derbi barceloní ha resultat elèctric en tot moment i dels millors, en intensitat, passió i color a la graderia del present campionat al Nou Sardenya. El segon temps local, del millor que s'ha vist enguany, ha resumit la temporada en la proporció ocasions/definició. L'equip ha completat uns segons 45 minuts de partit molt i molt meritoris.

Primera part: Doble cop de la Montañesa en quatre minuts

Fort ritme de joc i molta velocitat de pilota ha tingut la primera meitat, amb els dos conjunts disposats a sumar els punts. Després d'unes quantes arribades a l'àrea de l'Europa, la Monta ha començat a crear perill a pilota aturada. Al minut 19, una falta executada per Molina ha sortit fregant el pal. Deu minuts més tard, ocasió clara per l'Europa en una combinació entre Delmàs i Valderas. Aquest últim ha xutat sobre el cos del porter en el cara a cara.

Acte seguit, el porter Rafa Leva s'ha ressentit d'una arrossegada dolència i no ha pogut continuar. Eloi ha entrat en el seu lloc. Sense temps per reaccionar ha arribat el primer gol de la tarda. Molina ha rebut una passada en profunditat i sol davant Eloi no ha perdonat. L'equip dirigit per Miki Carrillo no ha deixat ni respirar els locals en els instants següents i Achille, aprofitant un error defensiu, ha marxat pel mig de l'àrea per tornar a encarar Eloi i fer el 0-2 que ha presidit el marcador fins al descans. La millor ocasió gracienca abans del xiulet final, un xut de Delmàs al travesser.

Segona part: Piconadora escapulada sense més premi final

L'Europa ha sortit a la represa molt i molt endollat, disposat a donar-li la volta al marcador. L'equip de Pedro Dólera ha gaudit de més ocasions que en cap altre partit en un segon temps gairebé monogràfic, on la Monta, perillosa això sí a la contra, ha tingut poques opcions d'ampliar diferències. Després de diversos serveis de cantonada, xuts des de la frontal, estirades del porter visitant i remats fregant la fusta, ha arribat el premi local.

Al minut 61, Cebri ha rebut una pilota en profunditat i sol davant Ismael no ha perdonat. Com es diu col·loquialment, l'Europa oferia un 'atac i gol' sobre la porteria de la Monta. Dos minuts més tard Cebri ha tornat a posar a prova al porter i el refús posterior ha anat a parar al travesser. Minut 68 i novament Cebri. Pociello ha centrat a l'àrea i el davanter gracienc ha obligat, en un perfecte remat de cap, a una providencial estirada d'Ismael.

Després de molt merèixer el gol, l'Europa s'ha guanyat el premi al minut 82, quan una pilota penjada al segon pal ha trobat el cap de Cano. El central, ben desmarcat a pocs metres de la línia de gol, no ha perdonat, enviant la pilota al fons. L'Europa ha seguit insistint per poder capgirar del tot el marcador, però la fortuna no ha acompanyat en els minuts finals, si bé l'estadi, més ple que mai enguany, ha reconegut l'esforç dels jugadors en finalitzar el darrer partit de lliga com a local.

Lliga · J37 · Estadi Nou Sardenya · (06/05/12) · 1.350 espectadors

EUROPA: Rafa Leva (Eloi, 29'), Aitor Torres, Alberto, Pociello, Cano, Ivan Álvarez, Delmàs, Valderas (Gatell, 61'), Cebri, Guzman i Rovira (Segalés, 80')

MONTAÑESA: Ismael, Ferran (Borges, 45'), Barriendos (Oriol, 66'), Xavi Valls, Creus, Ruben, Joan, Padilla, Isaac, Achille i Molina (Eloi, 64')

ÀRBITRE: Abraham Martínez Sáez

TARGETES: Grogues a Alberto, Ivan Álvarez i Rovira (Europa)

GOLS: 0-1 (Molina, 30'); 0-2 (Achille, 34'); 1-2 (Cebri, 61'); 2-2 (Cano, 82').

INCIDÈNCIES: Darrer partit a casa de la lliga. Reconeixement de les penyes Caliu Gracienc i Torcida Escapulada al capità Àlex Delmàs. Passadís d'honor a l'Aleví A pel seu ascens a Primera.