GRÀCIES PER FER-NOS SOMIAR

Una crònica d'Àngel Garreta ( @angelgarreta )

El camí del Play Off acaba a El Montecillo

Així l'hem viscut en directe a Twitter (clica la icona)   Twitter

La gran festa del Play-Off s'ha acabat per un Europa combatiu i que se'n va de vacances amb la feina feta i el premi extra d'una promoció d'ascens que no s'ha pogut culminar. L'Arandina avança fins a les semifinals després d'un partit marcat per la força del vent en contra a la primera part.

Arandina 2 - Europa 0

El sorteig de camp ha tornat a passar factura, d'entrada, a un Europa que s'ha trobat amb el vent en contra ja a la primera meitat. La primera mala passada que ha causat als escapulats ha arribat al minut 6 amb una falta lateral favorable a l'Arandina que s'ha enverinat tancant-se, però que, per fortuna visitant ha acabat marxar fora. Però l'alegria local no trigaria en arribar ja que, només un minut després, Niche, amb un xut molt potent ha aconseguit colar la pilota al mig de la porteria de Rafa Leva després d'una sortida molt ràpida afavorida pel vent i les imprecisions dels graciencs.

Amb el marcador en contra l'Europa s'ha convertit en l'amo absolut de la pilota i ha provat de trobar forats dins la defensa castellana, que ha endarrerit les files amb una marcador de 2-0 en el global de l'eliminatòria. Tot i tenir l'esfèric en possessió, als de Pedro Dólera els ha costat trobar les combinacions sobre la gespa i els serveis de porteria de Leva no podien passar pel mig del camp, degut a la força del vent. Al minut 30, Guzmán ha tingut l'acció més propera a la porteria de Juanjo de tot el primer temps amb un xut llunya que ha marxat alt. I si l'eliminatòria estava complicada, s'ha torçat encara més quan, al minut 38 Gustavo ha aconseguit fer el segon després d'una pilota mal refusada a la frontal que Niche ha aconseguit enviar al davanter local, qui ha ajustat la bola al pal per enviar el partit al descans amb 2-0 i l'Europa obligat a fer tres gols per classificar-se.

A la repressa i, aquest cop, amb el vent a favor l'Europa ha seguit dominant la pilota davant una Arandina centrada en no encaixar. Però la falta de precisió en les passades curtes dels jugadors graciencs no han permès a l'equip superar el mur local. Al minut 51 Óscar Muñoz ha entrat per León en un intent d'aconseguir més presència a l'àrea rival.

Al 59 Epitié ha tingut la primera ocasió dels escapulats després de rebre una assistència en profunditat de Cano, però el seu xut, massa forçat, no ha aconseguit superar el porter. Tres minuts més tard Diego ha hagut d'abandonar el terreny de joc lesionat i Camacho ha ocupat la seva posició. Sense idees ni prou precisió els rellotge ha seguit corrent en contre d'un Europa que tot i buscar solucions, no ha trobat resultats per superar a un rival molt madur i que ha sabut controlar el partit. Al minut 73, David Marcos ha perdonat sol davant de Leva el que podria haver estat el 3-0, per fortuna gracienca.

A quatre minuts pel final la desgràcia ha tornat a caure sobre el conjunt català, que ha hagut d'acabar el partit amb 10 homes després d'una lesió de Camacho. L'última acció del partit ha estat una mitjavolta de Cano dins l'àrea, que buscava el gol de l'honor, però que ha marxat elevada. Al final, derrota i eliminació del Play Off d'un equip que, dotze anys després ha tornat a fer somniar tots els europeistes i que ha caigut amb la cara ben alta.