Una crònica d'Àngel Garreta ( @angelgarreta )

Rubí 0 - Europa 2

Triomf a domicili contra el fins ara líder

Així l'hem viscut en directe a Twitter (clica la icona)   Twitter

En la victòria que ha sumat el Primer Equip a Rubí, els punts compten per tres, però els beneficis per quatre. L'equip ha acabat amb la sequera de triomfs a domicili, la de gols a camp contrari, ha vist marcar dos jugadors sortits de complicades lesions i s'ha posat a dos punts del líder, que ara torna a ser la Montañesa. A Can Rosés, partit seriós dels escapulats, amb efectivitat en la definició, davant un conjunt local ràpid i elèctric que també ha merescut el premi del gol.

Tot i el bon regust final de l'encontre i una segona meitat farcida d'opcions i detalls destacables en un i altre bàndol, el cert és que el primer temps ha passat sense pena ni glòria per l'historial d'aquesta lliga. Ha començat l'encontre amb un lleuger domini de l'Europa i un parell d'intents de remats creuats, sense èxit, de Rovira i Charly Ruiz.

Passat el quart d'hora, amb un Europa lleugerament dominador de la pilota i un conjunt local a la contra, ha arribat la primera opció clara del partit. Kiki ha centrat una pilota que Rafa Leva ha tallat amb la mà, deixant la pilota morta a l'àrea gran on Àlex Pla, lliure d'oposició, ha enviat el seu xut final alt. Ha estat una acció gairebé aïllada. Durant els següents 20 minuts l'encontre no ha tingut ritme, continuïtat en el joc ni dominador clar.

Del cantó de l'Europa només es pot destacar en aquesta meitat una mitja volta de Rovira al minut 41, a l'àrea gran, sortint d'un bosc de cames, que ha anat per sobre del travesser defensat pel porter Segovia.

L'Europa ha realitzat un canvi al descans, el de Camacho per Charly Ruiz. A la represa, tots dos equips han posat d'inici una marxa més i el duel ha començat a tenir color. Al minut 49, xut del rubinenc Àlex Pla que, superant la pilota en diagonal a Leva, ha acabat sent refusat per Víctor Duran a l'àrea petita. Del possible 1-0 s'ha passat al 0-1. Al minut 53, genial pentinada de cap de Camacho a la línia de mitjos deixant sobre la cursa de Cebri. Pressionat per un defensa, el davanter escapulat ha controlat, s'ha encarat el remat i ha foradat la xarxa.

El gol ha donat molta pausa mental a un Europa ben col·locat sobre el terreny de joc. El Rubí, que no ha perdut en cap moment la cara al partit i ha gaudit d'opcions, ha començat a fer notar les seves arribades. Al minut 64 el porter Rafa Leva ha signat una doble intervenció, primer a xut de Collado i posteriorment a xut d'Ernest. Amb el pas dels minuts l'Europa ha semblat recular davant la pressió local i ha estat quan més podia semblar arribar l'empat quan ha signat la sentència.

En una ràpida jugada per banda, Diego ha col·locat una precisa centrada al segon pal on Roberto Camacho, absolutament sol i a plaer, ha rematat a porteria sense deixar caure a terra la centrada i ha establert un 0-2 que, a set minuts pel temps reglamentari, ha estat una llosa impossible per un Rubí que, no obstant, ha seguit intentant marcar un gol. Al minut 88 Zambudio ha perdonat rematant alt i un minut després Leva ha resultat vital amb una doble aturada ràpida, la segona especialment visual fent un 'tap' estil bàsquet a l'intent de remat d'Ernest.

Amb el xiulet final del col·legiat Raúl Calle Martínez l'Europa ha signat una important victòria al camp del líder, per dos gols i sense encaixar cap, tornant a signar un triomf a domicili i a marcar a camp contrari davant un rival ràpid, combatiu i que ha rendit també a bon nivell. Moralment, reforç anímic per dos jugadors que han patit llargues lesions i avui han decantat el duel: Cebri i Camacho. Tot plegat, combinat amb altres resultats, per deixar l'equip segon (empatat amb el propi Rubí) i a dos punts del líder. Pas ferm pels escapulats.

Lliga · J11 · Municipal Can Rosés · (27/10/13) · 300 espectadors

RUBÍ: Segovia, Kiki, Samu (Raventós, 65'), Aitor Torres, Fontanils, Cervantes, Ferran Vila (Ernest, 54'), Roger (Muela, 73'), Collado, Àlex Pla i Zambudio.

EUROPA: Rafa Leva, Édgar, Víctor Duran, Cano, Alegre, Valderas, Rovira, Guzman, Javi Sánchez (Alberto, 78'), Charly Ruiz (Camacho, 45') i Cebri (Diego, 60').

ÀRBITRE: Raúl Calle Martínez (Baix Llobregat).

TARGETES: Grogues a Kiki i Collado (Rubí) i a Alegre, Valderas, Alberto, Camacho i Diego (Europa).

GOLS: 0-1 (Cebri, 53'); 0-2 (Camacho, 84').

INCIDÈNCIES: Abans de l'inici de l'encontre s'ha guardat un minut de silenci per la mort de Nil Marín, porter del Girona B, mort en accident de trànsit aquest cap de setmana.