Una crònica d'Àngel Garreta ( @angelgarreta )

Europa 0 - Manlleu 2

El Manlleu 'cobra' els punts al Nou Sardenya

Així l'hem viscut en directe a Twitter (clica la icona)   Twitter

Factor clau en els dos cantons del partit en el dia d'avui. La definició ha marcat l'Europa-Manlleu. Pel cantó local, per la falta de remat clar a porteria i no aprofitament del clar domini del primer temps. Pel cantó visitant -en positiu pels osonencs- treure petroli de les comptades ocasions generades. De fet l'Europa arrossega el 'handicap' del gol les darreres jornades i en la matinal que s'ha viscut al Nou Sardenya un Manlleu 'in crescendo' a la lliga ho ha aprofitat per sumar tres punts i average.

Bon inici de partit de l'Europa, dominador al complet del global del primer temps. Especialment actiu i batallador ha estat l'extrem Rovira. Seves han estat les dues primeres ocasions. La primera un xut de falta per sobre el travesser al tercer minut de joc i la segona un xut creuat, només dos minuts després, que ha blocat ben col·locat Barragan amb una còmode estirada.

Amb prou feines el Manlleu ha passat del seu mig del camp en el primer quart. L'ocasió més clara de l'Europa ha arribat al minut 14, quan Guzman, al segon pal, ha picat un remat creuat de cap que ha obligat Barragan a estirar-se per enviar la pilota a córner. A tocar de la mitja hora, Rovira ha perdonat davant un inesperat error del porter visitant, qui ha volgut agafar una pilota morta amb una mà, no l'ha controlat i el refús d'aquesta, mort a l'àrea gran, Rovira l'ha volgut convertir en una vaselina que no ha sortit prou ben connectada. Barragan ha blocat en aquesta ocasió amb facilitat.

L'Europa tenia el partit on volia, però faltava d'una banda crear més perill i de l'altra, fos com fos, foradar la xarxa. Fins al descans l'equip no ha pogut provocar més neguit a l'àrea visitant. Fruit de vegades de l'encert defensiu del Manlleu i altres vegades d'una equivocada darrera decisió en les accions ofensives escapulades. El darrer ensurt pels visitants, una centrada de Diego al minut 42 que Javi Sánchez, de primeres, ha enviat massa alta.

L'Europa ha sortit intens a la represa, on Camacho ha agafat el lloc de Diego a la banda. Pel seu extrem han arribat les primeres internades i l'equip ha gaudit d'un parell d'accions a pilota aturada per poder posar la pilota sobre l'àrea osonenca. De mica en mica, però, aquesta intensitat ha anat perdent potència -com a domini- i la pressió sobre l'àrea visitant -com a perill- ha començat a diluir-se. El Manlleu, tret d'un xut molt forçat de Manel Sala al minut 55, que ha marxat massa alt, tampoc ha semblat aprofitar el ritme igualat de joc en aquests moments.

Passada una hora de joc efectiu de partit, aquest estava situat en aquell moment en zona de ningú. Tot ha canviat al minut 67 amb un cop dur per l'Europa. Passada a l'espai, pel centre de les línies de l'Europa, que ha deixat sol Ginés encarant porteria. Leva ha sortit als seus peus i el jugador del Manlleu, sense posar-se nerviós, ha acabat picant per baix la pilota, aixecant-la suficientment per salvar l'obstacle del cos de Leva i enviant la pilota creuada i ajustada al pal llarg. 0-1 i avantatge per l'equip dirigit per Jordi Dot.

Si aquest cop no era prou fort, s'ha encarregat de donar la fuetada final l'exeuropeista Manel Sala. Si la temporada passada va signar un golàs marca de la casa, avui al màxim golejador de Tercera Divisió li ha vingut de gust repetir per mal de l'Europa. Falta directa des de 35 metres que Sala, rematant sec amb la punta de la bota i tota la potència, ha acabat enviant en un llarg vol just a l'escaire del pal llarg. Un golàs de bandera sense discussió ni oposició.

Fins al final, l'Europa no ha trobat la velocitat ofensiva necessària per intentar retallar distàncies ni tampoc ha estat fi en les centrades i darreres passades. Al voltant del partit i canviant de registre, cal destacar molt positivament l'actuació arbitral del sabadellenc Carlos Calderiña Pavón, desapercebut tot el partit i, al marge que l'encontre no ha generat polèmiques, encertat en gairebé totes les seves petites decisions.

Lliga · J26 · Estadi Nou Sardenya · (23/02/14) · 715 espectadors

EUROPA: Rafa Leva, Guillem, Víctor Duran, Cano, León, Vivó, Rovira, Valderas (Aitor, 70'), Javi Sánchez (Cebri, 66'), Guzman i Diego (Camacho, 45').

MANLLEU: Barragan, Ot Bofill, Archi, Fran Erencia, Ramon Masó, Putxi, Ivan Fernández (Uri, 66'), Gely, Manel Sala (Juanjo, 85'), Ginés i Francolí.

ÀRBITRE: Carlos Calderiña Pavón (Sabadell).

TARGETES: Grogues a León, Guzman, Cebri i Camacho (Europa) i a Ot Bofill i Francolí (Manlleu).

GOLS: 0-1 (Ginés, 67'); 0-2 (Manel Sala, 76')

INCIDÈNCIES: L'equip de l'Aleví D s'ha fet la foto amb l'onze del Primer Equip de l'Europa.