Una crònica d'Àngel Garreta ( @angelgarreta )

Europa 2 - Figueres 1

L'Europa atura en sec una doble mala ratxa

Així l'hem viscut en directe a Twitter (clica la icona)   Twitter

Al futbol un triomf cura tots els mals. És el vell remei de sempre i, en el cas de l'Europa, doblement eficaç. L'equip, molt mentalitzat des de l'inici de l'encontre, ha matat dos ocells d'un tret: s'ha retrobat amb el triomf i ha posat fi a 328 minuts de joc sense marcar. La lliga, més ajustada que mai amb les ensopegades d'Ascó i Rubí. El quadre escapulat segueix depenent de sí mateix per aspirar a tot. Resten nou jornades pel final i cap equip ha dit missa en aquest curs 2013/2014. La recta final promet ser apassionant!

El duel d'avui era d'aquells on el cervell tenia més pes que les cames, les tàctiques i el propi rival. Era una qüestió de convicció d'equip per demostrar -abans que ningú a la pròpia plantilla- que l'Europa no patia cap caiguda lliure. Els onze escapulats han sortit forts des del començament i, especialment al primer temps, no han deixat fer gairebé res al Figueres en la fase ofensiva visitant.

Als dos minuts ja ha arribat una claríssima ocasió per l'Europa. Córner que serveix Cuadras, Marc Esteban que toca de cap a l'àrea gran i la pilota que cau al segon pal a les botes de Camacho. L'extrem, dins l'àrea petita, ha rematat a boca de canó i el porter Ureña, posant els braços com un un tap de bàsquet, ha sortit a protegir el remat amb el cos i ha acabat refusant un gol cantat. Minuts després, Diego ha rebut en diagonal al pal llarg i el seu remat de primeres ha tornat a topar amb l'obstacle del seu marcador, Micaló, i del porter Ureña.

L'Europa s'ha mostrat tant insistent que el gol havia d'arribar. Minut 14, centrada des de la dreta de Valderas i Cebri, després d'un control a l'àrea gran, que carrega la cama per afusellar la porteria rival d'un xut ajustat al pal llarg. Punt i final a la mala ratxa de gols de l'Europa i esclat de joia del punta europeista, dels companys i de l'afició.

Al minut 34, unes clares mans de Murga han tallat una contra on Cebri hauria marxat tot sol cap a porteria. No només no s'ha xiulat la falta sinó que Cebri ha vist la groga per protestar una clara acció que hauria d'haver resultat favorable als locals. Al minut 41, darrera opció. En un salt a l'àrea gran, el porter Ureña no ha blocat la pilota i Marc Esteban, donant l'esquena a porteria i amb el taló, ha intentat fer un gol pràcticament impossible.

A la represa l'Europa, jugant amb serenor, ha administrat el marcador buscant el moment per fer el segon gol, sense descuidar una faceta defensiva on no ha patit. Cristino ho ha provat de falta directa però el seu xut ha marxat per sobre el travesser de la porteria de Leva. L'opció més clara dels visitants no ha arribat fins al minut 72, quan Rafa Leva ha refusat una pilota amb els punys i ell mateix ha perseguit la pilota fins la frontal per acabar de desviar el perill. Allà Argi s'ha fet amb el cuir i, sense porter sota pals, ha intentat una rosca per fer l'empat. Cano, amb el cap, centrat i ben col·locat, ha refusat a córner.

Un segon gol era necessari per no deixar pas a cap sensació de nervis i aquest ha arribat al minut 82, quan Javi Sánchez ha tret profit d'una acció on ha pressionat l'intent de refús de Moñino. El remat del jugador del Figueres ha topat sobre el cos del propi Javi Sánchez, qui ha trobat en el rebot una autopista en línia recta cap a la porteria. Definidor, el punta gracienc ha acabat la jugada a la perfecció, encarant la mitja lluna de l'àrea i sobre la mitja sortida d'Ureña fent arribat la pilota amb rosca a l'escaire dret.

Tot l'equip ha fet pinya a la banqueta per celebrar una diana que feia justícia als mèrits globals de l'equip i que donava calma en cas de patir un gol del rival, gol que ha arribat en temps afegit amb una falta directa a la frontal que Cornellà, amb un bon remat, ha convertit en un 2-1 testimonial. Prèviament al gol, Cuadras havia vist la segona groga, quedant-se l'Europa amb deu homes i al minut 86 el tècnic Pedro Dólera ha estat expulsat de forma incomprensible a instàncies de l'assistent. El Figueres no ha tingut temps per a res més, donat que el col·legiat ha xiulat el final pocs segons després del servei de mig camp.

Lliga · J28 · Estadi Nou Sardenya · (09/03/14) · 720 espectadors

EUROPA: Rafa Leva, Cano, Alberto, Víctor Duran, Cuadras, Marc Esteban, Camacho, Valderas (Vivó, 78'), Cebri (Javi Sánchez, 68'), Guzman i Diego (Rovira, 60').

FIGUERES: Ureña, Micaló (Cornellà, 79'), Argi, Busquets, Murga (Borja, 66'), Ferran Grau, Pedro, Moñino, Bernat, Cristino (Alberto, 62') i Ferrón.

ÀRBITRE: David Jorge Conejo Rodríguez (Tarragona).

TARGETES: Grogues a Cuadras -dues i expulsió al minut 92-, Camacho, Cebri i Diego (Europa) i a Ferrón (Figueres). Vermella directa al tècnic Pedro Dólera -minut 86-.

GOLS: 1-0 (Cebri, 14'); 2-0 (Javi Sánchez, 82'); 2-1 (Cornellà, 92').

INCIDÈNCIES: El tècnic Pedro Dólera ha sumat en aquest encontre 189 partits al capdavant de la banqueta escapulada en partit oficial, igualant amb Josep Moratalla com entrenador amb més partits de la història. La següent setmana, a Ascó, Dólera restarà en solitari. Abans de l'encontre s'ha guardat un minut de silenci en memòria de Carlos Bargalló Barnaba, avi de Xavi León i Juan León, jugador i fisioterapeuta del Primer Equip respectivament. Amb l'onze de l'Europa s'ha fet la fotografia l'equip de base de l'Aleví E.