Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

JOSU RODRÍGUEZ, EL DEBUTANT MÉS 100% GRACIENC DE LA BASE

És el jugador de base amb més anys al club

Josu

Un nou nom entra a formar part de la llarga trajectòria del Primer Equip de l'Europa, el de Josu Rodríguez. El capità del Juvenil A es va convertir diumenge en el jugador de més anys de militància a la pedrera escapulada en donar el salt al primer equip en tota la seva llarga i dilatada història. L'extrem gracienc porta tota la vida al club, fent carrera de base durant 13 anys.

Podriem dir que la història de Josu Rodríguez mereix, per sí mateixa, un llibre. No sabem quin futur espera a aquest jove talent de 19 anys ni com serà la seva trajectòria amateur o professional durant els propers 10 o 15 anys, però ja ningú li treurà un fet històric: en Josu va entrar al club a l'edat més petita de totes i ha arribat, esglaó a esglaó, fins al Primer Equip. 13 anys (des de 1996) a la pedrera gracienca. Un fet fins ara inaudit en els 101 anys de vida de l'entitat.

El jugador, nascut a Gràcia el 2 de gener de 1990, va arribar al món just davant del Nou Sardenya, on estava l'antiga clínica Quirón. Gracienc de naixement i resident a la Vila durant els seus 19 anys, en Josu només ha tingut un club en la seva trajectòria esportiva, l'Europa. Va entrar de petit, al 1996, a l'equip "Pàmpols" de l'Escola de Futbol. Fins a categoria cadet va jugar de lateral i així va anar pujant fins que en aquesta edat es va reconvertir en extrem esquerre. Actualment és el capità del Juvenil A i un dels jugadors amb més projecció de la base. El passat diumenge 22 de març, a les 13:37 hores, el jove jugador va escriure una pàgina mai vista de la història de l'Europa. El club, en 101 anys, ha donat molts fruits de la pedrera, però cap jugador, ni ara ni a principis del segle passat, ha entrat a formar part del club tan jove ni tampoc ha militat tantes temporades seguides en equips de base.

El de diumenge va ser el debut en competició oficial de Josu, tot i que el jugador gracienc va debutar amb la samarreta del primer equip en partit amistós el dimarts 5 d'agost de 2008 al triangular entre Europa, Gramenet i Martinenc a la fase de grups del Torneig d'Històrics, al Narcís Sala de Sant Andreu. En Josu va vestir per primera vegada com a jugador de la primera plantilla al minut 37 del partidet de 45 minuts davant la Gramenet, que va finalitzar 0-2 per l'Europa. El jove jugador escapulat va entrar al terreny de joc en substitució de Delmàs.

En declaracions a la web oficial del club, en Josu ha afirmat que, tot i perdre, "diumenge va ser un dia molt especial per mi. Tenia l'esperança de sortir algun minut al terreny de joc i així va ser". En Josu recorda de forma peculiar la forma en que va saber que anava convocat en partit de lliga pel Primer Equip. "M'ho va dir en Golobart, el meu company d'equip. Jo li vaig enviar un SMS dient si m'estava fent broma. Després en Marc, segon de Valero, m'ho va confirmar", afirma l'extrem gracienc. En saltar al terreny de joc, Josu admet haver entrat "amb un somriure molt especial. Després de 13 anys havia arribat el meu moment. Estava nerviós, però amb ganes de demostrar coses".

 

 LES IMATGES DEL DEBUT

Josu
Josu rebent les darreres ordres de la banqueta escapulada

Josu
Moment de mentalitzar-se. Després de 13 anys, toca debutar

Josu
Es produeix el canvi. Josu entra al terreny de joc pel lloc de Xavi

Josu
Fent història. Josu Rodríguez ha arribat de l'Escola al Primer Equip