SOM DE SUPERLLIGA!

27 Maig 2023 Àngel Garreta
Celebració del 0-1 de Pol Morlans Celebració del 0-1 de Pol Morlans Jordi Batuecas

El Filial masculí tanca la lliga assolint el seu segon ascens consecutiu en dos anys després d'empatar a Sant Just Desvern (1-1) i pujar a Superlliga.

Lliga · Jornada 30 · 27/05/23 · Mpal. St. Just Desvern · 17 hores

ATLÈTIC SANT JUST
1 - 1 EUROPA

Enorme mèrit el de l'equip 'B' europeista, que la temporada vinent estrenarà la nova categoria que la FCF ha situat com a 'pont' entre Tercera RFEF i Primera Catalana, la Superlliga. L'Europa depenia de sí mateix amb una victòria per assolir-ho, però en no poder signar-la per rebre un empat 'in extremis', ha ajudat a la fita l'empat en els dos altres partits dels quals l'equip n'estava pendent.

A Sant Just Desvern les coses no han pogut començar millor. Als tres minuts, Morlans, en segona instància a la sortida d'un córner, ha fet el 0-1 i ha posat per endavant l'Europa. A partir d'aquí els locals han buscat el seu moment, però les seves arribades no han trobat porteria. Passat el quart d'hora, Adnane ha xutat fregant el pal. La millor opció de l'Atlètic Sant Just ha tingut lloc al minut 34, quan Javi s'ha plantat davant Cordero, ha connectat una vaselina i aquesta ha anat a parar per un pam per sobre el travesser.

A la represa el conjunt local s'ha estirat i molt sovint ha rondat l'àrea gracienca amb centrades i passades de la mort que, per sort, no han trobat rematador. Del cantó gracienc, Michael, al minut 71, ha perdonat el 0-2 entrant a l'àrea i veient com el seu xut era refusat pel porter amb el peu. Al tram final, setge de l'Atlètic Sant Just, primer perdonant l'empat al minut 81 en un cop de cap clar que ha anat fora, després veient com al 91, un peu salvador del porter europeista frustrava el xut de Jan i, finalment i sense poder-ho evitar, encaixant l'empat al minut 93 en una pilota bombejada que, tal com queia el cuir, Rupi ha enviat al fons de la xarxa des de l'àrea gran.

Amb el xiulet final, segons d'incertesa, cares de preocupació per si l'empat evitava les opcions d'ascens... fins que la confirmació dels empats de Viladecans i Martorell han fet esclatar la bogeria sobre la gespa del Municipal de Sant Just Desvern: l'Europa és de Superlliga!

ATLÈTIC SANT JUST: Túnez, Iván (Cebri, 80'), Arellano, Javi, Sebastián, Guille, Aniol, Lluís (Dufi, 80'), Héctor (Farouk, 63'), Jan i Avilés (Rupi, 63').

EUROPA: Cordero, Manel, Dani, Gavarró (Sicu, 80'), Morlans, Sergi, Jandro (Buba, 63'), Cabezas, Adnane (Iván Blanco, 89'), Samsó (Willy, 71') i Michael (Álvaro, 71').

ÀRBITRE: Pau Gené Mora (Lleida), assistit per Samuel Gutiérrez Galera i Adrià Pérez Oliva (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Arellano i Cebri (Atlètic Sant Just) i a Gavarró (Europa).

GOLS: 0-1 (Morlans, 3'); 1-1 (Rupi, 93').

Primera Catalana, Grup III.

L'Europa finalitza cinquè a la classificació i puja automàticament a la nova categoria de Superlliga, just per sota de Tercera RFEF. Darrera jornada del campionat de lliga.