Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

El mapa de l'europeisme el 2024

Renova o fes-te sòcia per la 24/25!

Les dates claus per les noves inscripcions a l'Escola

Descobreix els nous productes oficials a la botiga online del CE Europa!

Inscripcions al Campus d'Estiu 2024 del CE Europa

Socis Campanya 24 25

BotigaOnline

Sporttips banner

Botiga

Primers Equips

L'Europa fitxa a Gerard Urbina

L'Europa fitxa a Gerard Urbina

El jugador arriba procedent de la Pobla de Mafumet.

Impulso27

Filials, Base, Escola i 'Special'

Aquesta serà la plantilla del Filial Masculí per a la 2024/2025

Aquesta serà la plantilla del Filial Masculí per a la 2024/2025

Aquest és el llistat del talent que tindrà el Filial Masculí del Club per afrontar la temporada a 3RFEF.

El Filial Femení ja té calendari definit per la temporada 24-25

El Filial Femení ja té calendari definit per la temporada 24-25

La FCF ja ha anunciat el calendari i el grup que tindrà el Filial femení per a la temporada 2024-25.

Proves

Club, Àrea Social i Història

El CE Europa presenta el seu nou Equip de Comunicació

El CE Europa presenta el seu nou Equip de Comunicació

El nou departament estarà format per tres persones i serà liderat per Manel Añó.

Dol per la mort de Waldo Ramos, entrenador de l'Europa als anys 80

Dol per la mort de Waldo Ramos, entrenador de l'Europa als anys 80

Waldo Ramos va entrenar el Club gracienc durant la temporada 1981/1982 fins a ser substituït per Antoni Celdran

Futbol Sala, eSports i Comunicació

L'Europa eSports participa a la Mare Nostrum Cup

L'Europa eSports participa a la Mare Nostrum Cup

L'Europa eSports va participar el passat 29/06 al Presencial de Clubs Pro de Salou, la Mare Nostrum Cup, organitzada per VPG Espanya i Gamesports Lleida

Serem presents al Campionat nacional presencial de Salou de la modalitat Pro Clubs

Serem presents al Campionat nacional presencial de Salou de la modalitat Pro Clubs

El proper dia 28/06, els nostres jugadors prendran part al Campionat nacional presencial de Salou de la modalitat Pro Clubs

AtencioDones

CARTA OBERTA D'ARTURO RAMÍREZ SOBRE FITXAR AL FUTBOL BASE

Publicada a La Vanguardia

Una carta oberta del directiu i vicepresident del club, Arturo Ramírez -responsable esportiu en Futbol Base i Escola al club- i publicada a La Vanguardia, obre un debat ètic sobre la marxa de jugadors a uns i altres clubs i la forma que tenen aquests de fitxar. Us l'oferim a continuació de forma íntegra tal com ha sortit publicat al rotatiu barceloní.

Futbol Base


CARTA D'ARTURO RAMÍREZ
Directiu responsable del Futbol Base i l'Escola del CE Europa

 

"Aquests dies he quedat perplex de les reaccions de l'Espanyol, Barça i Madrid davant la suposada apropiació recíproca de jugadors del futbol base. Ells que són mediàtics han generat un debat als mitjans de comunicació sobre un tema del qual aquests clubs segurament són els menys indicats per queixar-se.

 

El CE Europa està patint, des de fa diverses temporades, una descapitalització del seu futbol base per "obra i gràcia" de Cornellà i Damm. De res han servit les queixes, verbals i escrites, fetes, en temps i forma, als presidents d'aquests dos clubs. Ells a la seva. La seva praxi i el seu discurs institucional són, en aquest tema, totalment oposats. Utilitzant la suposada complicitat de les famílies, "pesquen" sense permís i sense cap rubor al nostre planter. Uns amb promeses de l'excel·lent projecte esportiu de futur que els espera, altres insinuant el pagament de petites quantitats de diners. Lamentable. I la FCF mirant cap a un altre costat.

 

No serveix de res que se'ls demani que liderin aquest tema. No és, a dia d'avui, una prioritat ni de present ni de futur, per tant no cal obrir processos de reflexió i de debat per estudiar el tema. El CE Europa ha fet arribar les oportunes reclamacions-apel·lacions al Tribunal Català de l'Esport, però la falta d'una reglamentació que validi de forma clara els contractes signats per pares o jugadors deixa indefensos a molts clubs que diàriament, en condicions difícils i gràcies a l'altruisme de molts directius, treballen la seva pedrera amb la il·lusió d'aconseguir que alguns dels seus jugadors arribin a l'èxit en el futur.

 

El CE Europa ha rebut un tracte significativament diferent, en el sentit positiu, quan han estat clubs de fora de Catalunya (Zaragoza, Osasuna, Atlético de Madrid ...) els que s'han interessat per jugadors del nostre planter. És ben veritat que tant el Barça com l'Espanyol protocol·làriament són més ètics, però compensació econòmica per la inversió-drets de formació: ni un euro. Tots aquests equips parlen sovint dels seus grans valors formatius, però les seves actuacions demostren que no es pot ensenyar allò que un no practica. Cada vegada hi ha més gent que resumeix la dinàmica d'aquesta situació amb una frase: "Això és la selva i els que disposen de més recursos materials sofisticats no tenen problemes per caçar". No m'oblido del paper que fan en aquesta pel·lícula els "representants" dels jugadors: artífexs, en molts casos, de la construcció de "gegants amb peus de fang", amb la complicitat de famílies i clubs, i amb la inhibició de la FCF / RFEF.

 

Sí, és veritat, els valors estan per practicar-los i no només per explicar-los en contextos mediàtics. Davant d'aquesta dinàmica o situació, el CE Europa continuarà comportant-se amb la mateixa ètica que ha practicat al llarg de la seva història. Sí, nosaltres som realment un club compromès: practiquem la solidaritat amb els més necessitats, som acollidors i integradors de les diferències, treballem per formar esportistes i ciutadans i ens comprometem amb els "trets d'identitat" que defineixen la història recent del nostre país. L'equitat i la cohesió social són presents a l'hora d'implementar el nostre projecte. Llàstima que no tinguem l'impacte mediàtic d'altres o el suport institucional interessat d'algun!

acidH TEB FederacioAcell