LA PRIMERA DERROTA DE L'ANY CAU DE FORMA INJUSTA

Domini total sense definició al segon temps

Un mal primer temps ha condemnat a l'Europa a la primera derrota del 2010 tot i merèixer millor resultat global. Els graciencs han dominat totalment la segona part, gairebé a un nivell insultant, però han mancat de sort i definició de cara a porteria per almenys rascar un punt a domicili. La derrota arriba en el primer partit sense marcar dels darrers deu.

Partit bipolar de l'Europa contra un dels favorits a disputar el PlayOff d'ascens i que s'ha refet, a costa dels graciencs, d'una molt mala ratxa recent de resultats. Els escapulats han protagonitzat un primer temps molt irregular on el Santboià, perillós en atac, ha portat molts problemes a la porteria visitant, rebent el premi del gol a poc del descans. A la segona part, però, canvi radical de guió, amb el millor Europa a domicili de la temporada, tancant gairebé al 100% al Santboià al seu camp però sense trobar el premi d'un més que merescut empat.

Primera part:  Santboià superior

L'inici del partit ha presentat un quart d'hora altern en el domini del joc, sense ocasions clares però amb molta intensitat per part dels dos equips. Al quart d'hora, el local Monty ha posat a prova Cañadas amb un xut des de dins l'àrea on el porter gracienc ha volat al travesser per impedir el gol. Per la seva banda, un xut des de la frontal de l'àrea de Valderas, desviat alt, ha estat la millor ocasió escapulada del primer temps.

Poc a poc el Santboià ha anat guanyant metres i metres de terreny i generant perill a l'àrea gracienca. El gol s'estava cuinant i ha arribat en un d'aquells moments anomenats psicològics. Al minut 42, Monty s'ha internat dins l'àrea i amb una precisa centrada a mitja alçada i al primer pal, ha servit en safata la pilota per a que Montero, en planxa, fes amb el cap el gol que al cap i a la fi ha significat el triomf del conjunt entrenat actualment per Quim Ayats.

Segona part: L'Europa, molt i molt superior

No es recorda una segona part tan aclaparadorament controlada per un equip en aquesta lliga, almenys en clau dels partits disputats per l'Europa contra els seus rivals. Des del primer minut de la represa, el partit ha canviat de guió i el Santboià, un bloc potent cridat a lluitar pel PlayOff, ha trepitjat la frontal de l'àrea de l'Europa en una única ocasió en 45 minuts. El domini dels de Pedro Dólera era insultant, no només en arribades sinó també en joc, combinant a un o dos tocs i proposant un futbol que res tenia a veure amb un poc afinat primer temps.

Al minut 56, Aitor Olmo ha posat a prova al porter Leva, fent-lo volar per enviar la pilota a còrner. En aquest còrner, Ramon Suàrez ha pentinat la pilota amb el cap en direcció al cantó oposat de la porteria, fent picar la pilota al pal. Al minut 61, possible penal no xiulat sobre Nefta, desplaçat dins l'àrea amb un cop lateral. L'Europa no estava deixant respirar al conjunt vermell, però Gascón ha tingut la més clara per fer el 2-0 en la única contra que ha pogut aprofitar el Santboià. El seu xut des de 20 metres, intentant fer una vaselina sobre la sortida de Cañadas, ha marxat fora.

A deu minuts per a la finalització del temps reglamentari, Simón ha tingut un claríssim mà a mà amb Rafa Leva, al qual ha intentat superar de xut ras, trobant-se amb l'oposició del cos de l'habilidós porter local. Una mitja volta de Padilla al minut 89 (per sobre el travesser) i un cop de cap de Cano, tot sol al segon pal, directe a les mans de Leva -ja en temps afegit- han estat les darreres ocasions d'un Europa que ha merescut, de llarg, no perdre aquest partit.

Lliga: jornada 24 · 07/02/10 · Mpal. Joan B. Milà · 400 espectadors

SANTBOIÀ: Leva, Peque (Miki, 92'), Toni (Gascón, 69'), Monty (Polaco, 73'), Montero, Culla, Isaac, Heredia, Cárdenas, Aleix i Josué.

EUROPA: Cañadas, Àlex, Olmo, Cano, Diego, Ramon Suàrez, Valderas (Xavi, 74'), Delmàs (Padilla, 77'), Gatell, (Simón, 53') Nefta i Marc Fernández.

ÀRBITRE: Galan Baró

TARGETES: Grogues a Isaac i Cárdenas (Santboià) i a Cañadas, Àlex, Ramon Suàrez i Delmàs (Europa)

GOLS: 1-0 (Montero, 42').