MANETA I DE NOU EN ZONA VIP

L'Europa torna als llocs de play-off

EuropaGran partit europeista el disputat avui a l'estadi, amb maneta contra un rival directe per la zona alta i el retrobament de sensacions perdudes en les darreres setmanes. La segona part de l'Europa ha estat una de les millors temporades per tal de rematar un partit ben tranquil, que ja tocava. L'equip de Pedro Dólera torna a ser el quart classificat de la lliga.

.

No hi havia millor moment a la lliga per fer una golejada. Després d'un inici de segona volta similar a la primera, amb alguns partits amb la sort en contra o amb l'equip no massa fi en algunes accions, l'Europa ha tornat a resorgir, com ho va fer a Vilafranca a la primera part del calendari, però signant aquesta vegada una golejada treballada sobretot a la segona part.

Primera part:  Lluita i força sense mig del camp

Prou conegut per tots és l'estil del Vilafranca, fidel a la pilota llarga i al joc sense pauses de ritme de principi a final i que tan bon resultat està donant a l'equip de Puchi aquesta temporada. Aquest estil és de fàcil contagi pel rival (així li va passar a l'Europa a la primera volta tot i guanyar) i aquí és on el Vilafranca 'mata'. Avui, però, l'equip de Pedro Dólera ha sabut llegir progressivament l'encontre per acabar superant la disposició tàctica rival i deixar-la sense efecte.

Ben d'hora ha obert el marcador l'equip local, amb una centrada d'Àlex Isern al segon pal on Valderas, després de controlar, ha engaltat un fort xut a l'alçada del travesser. Poc ha durat l'alegria europeista. En la que segurament ha estat l'única acció de passivitat i poca intensitat de la defensa gracienca en tot el partit, Puchi ha trobat forat per assistir dins l'àrea a Alabau. El jugador del Vilafranca ha regatejat Cañadas i a porta buida ha fet l'empat. No obstant, el gol no ha suposat cap cop moral per un Europa que ho ha tornat a intentar i ha trobat premi passada la mitja hora de joc. Una nova centrada d'Isern ha estat rematada de cap per Cebri. El refús amb el puny del porter Saperas l'ha aprofitat Segalés, qui no ha perdonat sobre la línia de gol. Amb 2-1 s'ha arribat al descans.

Segona part: Gran segona part i golejada

El segon temps del partit ha estat un complet monòleg escapulat. El Vilafranca, amb un canvi al minut 26 i dos al descans, ha esgotat possibilitats de reacció amb 45 minuts encara per disputar. Als dotze minuts de joc, un remat a boca de canó de Segalés ha estat refusat i, en segona instància, Valderas ha tornat a foradar la porteria rival amb un altre xut alt fregant el travesser. Era el 3-1 i això donava molta pausa i possibilitats d'administrar el 'tempo' del partit a l'Europa.

Al minut 73, i després de moltes ocasions no aprofitades, una gran combinació al primer toc amb passada final de Delmàs cap a Cebri ha deixat al punta europeista tot sol davant Saperas. Amb un fi toc creuat de pilota, el 4-1 s'ha convertit en una realitat davant l'alegria de la parròquia local. Amb el partit més que resolt, l'arbitratge ha agafat protagonisme. Salas Montoro, un bon àrbitre de la categoria, ha tingut un molt mal dia per tots dos equips. Cap fora de joc polèmic, ni gol anul·lat, però petites decisions, la majoria equivocades, han afectat a les dues plantilles.

Al tram final, Erik, pel Vilafranca i Guzman, per l'Europa, han estat expulsats per segona groga, totes dues injustes. Ja en temps afegit, el millor gol del partit ha arribat de botes del central Cano. Dins l'àrea, el '4' de l'Europa ha fet un barret al seu defensor i tal com ha caigut la pilota ha foradat la porteria rival, posant la cirereta del pastís a la maneta.

Tercera Divisió · Jor. 28 · Estadi Nou Sardenya (06/03/11) · 700 espectadors

EUROPA: Cañadas, Àlex Isern (Ruben Salvador, 78'), Alberto, Cano, Diego, Ivan Álvarez, Segalés, Valderas (Guzman, 75'), Cebri, Delmàs i Gatell (Rovira, 63').

VILAFRANCA: Saperas, David, Puchi, Eitan, Alabau, Valerio (Sergio Ginés, 45'), Bacaicoa (Erik, 45'), Enric (Pere Roca, 26'), Moya, Ruben Ortiz i Dani.

ÀRBITRE: José Antonio Salas Montoro (Baix Llobregat)

TARGETES: Grogues a Àlex Isern, Ivan Álvarez, Delmàs, Gatell i Guzman -dues i expulsió minut 85- (Europa) i a David, Enric i Erik -dues i expulsió minut 76- (Vilafranca).

GOL: 1-0 (Valderas, 11'); 1-1 (Alabau, 21'); 2-1 (Segalés, 33'); 3-1 (Valderas, 57'); 4-1 (Cebri, 73'); 5-1 (Cano, 91').

INCIDÈNCIES: L'Europa signa la seva golejada més gran de la lliga a favor.