A UN INSTANT DE TOCAR EL CEL

L'Europa ha fregat la campanada

EuropaUn gol de Cebri al minut 87 de partit ha posat la mel a la boca dels europeistes, que han estat a tocar d'una campanada al camp del líder. L'encontre, jugat a la perfecció sobre un camp impecable malgrat la forta pluja constant de tot el dia, ha acabat amb unes taules justes pel nombre de remats clars sobre porteria dels dos equips.

.

El partit entre el Llagostera i l'Europa ha tingut tots els bons ingredients del futbol: incertesa per la disputa del partit, estones de bon futbol, moments d'especulació, polèmica i gols en minuts d'infart. En suma és un bon punt, que s'hauria donat per positiu abans de començar el partit. Al final, però, el regust és agredolç, donat que l'Europa ha tingut la glòria a tocar dels dits.

Primera part:  Poc atreviment malgrat el bon estat del camp

Article a banda mereixerà el magnífic estat del terreny de joc del Llagostera, que per a sorpresa visitant (els locals deuen estar acostumats), semblava més aviat un terreny de joc sec tot i la constant i forta pluja que ha caigut no només durant el partit sinó durant tot el dia. No sabem si per la pròpia pluja, per la por a una gespa massa ràpida o per respecte entre rivals, el primer temps no ha oferit el futbol que acostumen a fer tots dos equips i ha estat força fluix en aquest aspecte.

La primera acció destacada del partit ha vingut acompanyada de polèmica. Al minut 12, els locals han reclamat penal d'Alberto sobre Uri per una empenta en la disputa per alt d'una pilota. Durant tot el primer temps, el Llagostera ha estat millor en el domini de les zones del camp però cap dels dos equips ha gaudit de profunditat. De fet, el joc aeri s'ha convertit en un abusiu recurs dels dos equips tot i les bones condicions del terreny de joc. A pocs minuts per finalitzar el primer temps, nova reclamació local en un possible penal de Cano sobre Pedrito. Aquesta darrera acció ha semblat més clara que la primera d'Alberto i, possiblement, s'hagués hagut de sancionar.

Segona part: Millora col·lectiva

Malgrat que els cinc primers minuts de partit han mantingut la tònica general de l'encontre, res ha tingut a veure la represa del partit amb els primers 45 minuts. L'Europa ha estat el primer en generar perill. Al minut 54, doble ocasió escapulada. Primer no ha arribat Cano a la rematada d'una falta i a la següent jugada ha sigut Valderas qui no ha tocat la pilota trobant-se sol a l'àrea.  Un minut més tard, tercera opció visitant, amb un remat de cap d'Ivan Álvarez a la sortida d'un córner que ha anat a les mans del porter. Ha estat el primer remat del partit entre pals. La rèplica local, pocs instants després, amb un doble remat de Pedrito. El primer, desviat sota pals per la cama d'Àlex Isern i el segon, rebotant al travesser i marxant fora del terreny de joc.

La més clara per l'Europa abans del gol ha arribat al minut 61, quan Cano, dins l'àrea gran i pressionat pel seu marcador, s'ha girat a la mitja volta i s'ha trobat amb un atent Portolés que, a mitja sortida, ha pogut tapar el forat de la seva porteria i refusar el perill amb la seva cama dreta. Bona ocasió també pels visitants sis minuts més tard, quan Cañadas ha resultat providencial sortint als peus de Pedrito, qui s'ha plantat sol a l'àrea. El porter gracienc ha refusat el remat del jugador del Llagostera en el cara a cara. L'Europa ha acabat trobant premi al minut 87, quan Cebri ha assistit dins l'àrea per Rovira i aquest ha rematat sobre la sortida de Portolés. El rebot al cos del porter local ha caigut a peus de Cebri, qui no ha perdonat, fent el 0-1.

L'Europa, com en partits anteriors a domicili (Manlleu i Reus) no ha pogut conservar el resultat als instants finals. En una jugada on Pedro Dólera esperava fer el darrer canvi del partit, ja en temps afegit, l'assistent no ha pogut avisar l'àrbitre donat que, per la climatologia, l'aparell intercomunicador no funcionava. Els jugadors graciencs, que esperaven el canvi, han vist com aquest no s'ha produït i la posterior acció en joc del Llagostera ha agafat l'equip poc tensionat. Fruit d'això, Plaja, que feia pocs instants que havia entrat al camp, ha aprofitat la seva ocasió per superar Cañadas d'un xut mig bombejat. Finalment, plujós empat entre els dos equips.

Tercera Divisió · Jor. 29 · Mpal. Llagostera (12/03/11) · 150 espectadors

LLAGOSTERA: Portolés, Aimar, Vallho, Óscar Álvarez (Plaja, 89'), Javi González, Masferrer, Pedrito, Eloi, Guitard, Uri (Javi Revert, 79') i David Costa (Roca, 67').

EUROPA: Cañadas, Àlex Isern, Alberto, Cano, Diego, Ivan Álvarez, Segalés (Rovira, 73'), Valderas, Cebri (Remo, 92'), Delmàs i Gatell (Parres, 89').

ÀRBITRE: Luís Pablo Querol (Tortosa).

TARGETES: Grogues a Aimar i Masferrer (Llagostera) i a Cañadas, Alberto i Cebri (Europa).

GOL: 0-1 (Cebri, 87'); 1-1 (Plaja, 91').

INCIDÈNCIES: Magnífic estat de la gespa malgrat l'aiguat que ha caigut durant tot el dia. Ni el més mínim toll d'aigua. Una perfecció absoluta difícil de veure sigui en gespa natural o artificial.