Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

EL PRIMER EQUIP NECESSITA PRÉMER EL BOTÓ DE 'RESET'

L'aturada de lliga, la millor notícia possible

EuropaL'Europa ha perdut al temps afegit el derbi contra la Montañesa a Nou Barris. Un gol d'Achille després de dos rebots dins l'àrea ha donat el triomf al conjunt de Miki Carrillo després d'un duel sense ocasions clares pels dos equips i que semblava abocat a l'empat sense gol. El constant joc directe i la falta de mig del camp, la tònica general de l'encontre.

.

Marcador

En termes informàtics, quan un ordinador va lent, els programes triguen en reaccionar i les aplicacions no rutllen, convé fer un 'reset' per tornar a engegar la màquina a tot ritme i recuperar la potència normal. Traslladat al futbol, un cas similiar li passa a l'Europa, encallat en un bucle esportiu on la victòria va cara de trobar i on l'aturada per Nadal pot ser, ara per ara, un bon 'reset' a temps d'aquest equip a nivell psicològic.

Primera part: Partit previsible

Les característiques de joc de la Monta i les dimensions del seu terreny de joc feien pensar en un partit d'anada i tornada, amb poca pilota rasa i molt joc directe, buscant el contraatac i les pilotes llargues als davanters. El guió no ha patit ni la més mínima modificació i tots dos equips han practicat sobre la malmesa gespa artificial de Nou Barris el 'futbol-tennis', un estil on la Montañesa, a casa, està còmode si el marcador no pateix variacions.
 
Els dos equips, necessitats de punts a la taula per diferents objectius, s'han mostrat massa respecte al camp. El primer remat entre pals no ha arribat fins a la mitja hora, amb un xut de Cebri des de la frontal, fàcil i a les mans del porter Ramírez. Al minut 36, el davanter Fran s'ha lesionat i Miki Carrillo s'ha vist obligat a fer el primer canvi, donant entrada a Eloi. La rèplica local, abans del descans, un remat de primeres de Villegas a la sortida d'un córner que ha anat a parar directament als guants de Rafa Leva.

Segona part: Un partit amb un destí final canviat

Cap tònica ni cap detall de l'estil de joc dels dos conjunts ha variat a la represa. Les úniques arribades dels equips eren serveis de falta indirecta, pilotes a l'olla i serveis de banda llarg. Internades a l'àrea, ben poques i ben cobertes per les defenses. El joc no ha tingut pausa en cap moment i és cert que el ritme ha estat elevat i el desgast considerable, però amb absència total de futbol pràctic i de tranquil·litat al mig del camp, on la pilota no hi ha reposat ni un instant.
 
Només una acció aïllada podia decantar el partit i la Montañesa n'ha tingut dues per aconseguir-ho. La primera, a dos minuts del temps reglamentari, quan Miguel Rubio s'ha quedat sol a l'àrea petita i el seu xut, rebent una bona passada de la mort, l'ha creuat massa desviat sobre l'estirada de Rafa Leva. Quan semblava que els locals havien perdonat la derrota a l'Europa, en temps afegit, un parell de rebots dins l'àrea escapulada han acabat amb una assistència indirecta de Molina al segon pal. Allà, Achille, lliure de marca, ha rematat creuat al fons la xarxa. L'encontre no ha tingut més història.
 

Fitxa Partit

Lliga · J18 · Mpal. Nou Barris (18/12/11) · 350 espectadors

MONTAÑESA: Marc Ramírez, Moya, Xavi Valls, Raúl Barriendos, Gerard Creus, Ruben, Ceballos (Molina, 73'), Padilla, Fran (Eloi, 36'), Villegas (Achille, 67') i Miguel Rubio.

EUROPA: Rafa Leva, Aitor Torres, Alberto, Cano, Josué, Ivan Álvarez, Rovira (Gatell, 89'), Parres (Delmàs, 72'), Cebri, Javi Lara i Nils (Èric Blasco, 58').

ÀRBITRE: Raúl Calle Martínez

TARGETES: Grogues a Raúl Barriendos, Gerard Creus i Padilla (Montañesa) i a Parres i Nils (Europa).

GOLS: 1-0 (Achille, 91')

INCIDÈNCIES: Debut amb la samarreta escapulada del recentment fitxat Josué.


Imatges del partit

Europa
Onze de l'Europa

Europa
Onze de la Montañesa

Europa
Nils, en una acció de l'inici del partit

Europa
Lluita per alt entre Ivan i l'exeuropeista Padilla
Europa
Delmàs s'imposa al seu rival

 
Europa
Alberto i Achille, el golejador local avui, a per totes en una pilota dividida
 
Europa
Eufòria local i decepció visitant al final del partit
 

acidH TEB FederacioAcell