MILLOR INICI IMPOSSIBLE

Una crònica d'Àngel Garreta

Tres punts en l'estrena de la lliga

Així l'hem viscut en directe a Twitter (clica la icona)   Twitter

La primera cita dels escapulats amb la lliga ha finalitzat amb el resultat somiat: una victòria a domicili. El conjunt gracienc ha estrenat temporada amb tres punts al sac després de disputar un treballat partit a l'Olímpic de Terrassa. Els gols, obra de Cebri i Roberto Camacho, aquest últim al tram final del partit.

.

Terrassa 0 - Europa 2

Amb la pretemporada finalitzada, la lliga deixava entre interrogants com seria l'inici dels 20 equips de la categoria. El de l'Europa no ha pogut tenir millor balanç en acabar la primera jornada. Abans de començar, primera novetat de la temporada. L'àrbitre ha comunicat al delegat, Fidel Bernabéu, que enguany els equips, a Tercera Divisió, sortirien a la gespa junts, formant i saludant, com als partits de Primera Divisió o Champions League. Una mesura d'una categoria emmarcada dins la RFEF però que, per exemple, no s'aplica a Segona B.

Els primers minuts de partit han transcorregut sense dominador clar ni tampoc cap arribada amb perill sobre les àrees. La primera ocasió, per l'Europa, dominador a partir del primer quart d'hora. Quan corria el minut 22 Rovira ha cedit per a Cebri, a la banda, i aquest ha centrat al segon pal on Camacho, de cap, ha rematat a les mans del porter. Al minut 27 ha arribat la primera diana de l'Europa en lliga i, sens dubte, ben espectacular. Des de 25 metres, Cebri ha engaltat un fort xut de falta directa que s'ha colat pel pal llarg de la porteria defensada per Miguel Ángel.

L'Europa, dominant l'encontre sense perill darrere, ha tingut la següent ocasió al minut 38, quan una centrada de Delmàs al segon pal ha estat rematada per Guzman, de cap, obligant Miguel Ángel a refusar amb els punys. Pels egarencs, només una centrada-xut molt tancada de Montoro com acció destacada, al minut 43, ha obligat Leva a posar la mà per desviar la pilota a un lateral de l'àrea.

Fruit d'anar per darrere al marcador, el Terrassa ha sortit fort els cinc primers minuts de la represa, però ha estat l'Europa qui ha seguit provant sort poc després. Al minut 57 l'equip dirigit per Miki Carrillo ha tingut la més clara del seu comptador d'ocasions. Una indecisió en defensa dins l'àrea petita de l'Europa, amb dos jugadors sense posar-se d'acord sobre qui refusaria l'esfèrica, l'ha aprofitat Ruben per entrar en velocitat i rematar, per sot dels interessos graciencs, per sobre el travesser.

A partir d'aquí l'Europa ha sabut superar uns minuts on li ha tocat patir arribades constants a l'àrea i veure com la pilota passava sempre per l'àrea d'un Rafa Leva atent en les accions de refús del perill. Al minut 86, una internada de Diego dins l'àrea del Terrassa ha acabat amb un clar penal de Barriendos, que ha vist targeta groga. La pena màxima l'ha xutat Camacho. El porter Miguel Ángel ha endevinat la intenció i ha refusat amb els punys, però enviant la pilota cap al punt de penal altra vegada. El propi Camacho s'ha fet amb el control de la segona jugada, enviant el posterior remat al fons de la xarxa i signant el 0-2 definitiu en un minut que no ha deixat reacció possible als locals.