Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

PRIMERA DERROTA

 Una crònica d'Àngel Garreta

Tres jornades i tres signes de travessa

Així l'hem viscut en directe a Twitter (clica la icona)   Twitter

 Europa

En tres setmanes de lliga l'Europa ja coneix tots els resultats possibles i en l'ordre d'una travessa: victòria, empat i derrota. La primera ensopegada, però, no ha estat pas merescuda. Els graciencs, dominadors de la primera meitat, no han sabut, però, transformar-ho en gols. Això ha evitat que el quadre gracienc guanyés, però la derrota tampoc ha esdevingut un marcador just

.

Vilassar Mar 1 - Europa 0

Marcador

 

 

Primera part

L'Europa ha sortit fort des de l'inici. No ha gaudit d'hora d'ocasions clares, però si que ha dominat la pilota a partir del minut cinc i ha intentat llargues internades especialment per les bandes, amb Diego i Cebri, molt versàtil a dalt. Al minut 30 de partit, però, ha arribat una de les accions destacades del partit. Al servei d'una falta, Peque ha rematat, Rafa Leva ha refusat amb un puny i el posterior remat d'Álex al fons de la xarxa s'ha convertit en un gol anul·lat per un fora de joc d'aquells que només es pot resoldre consultant un vídeo.
 
Tot i que el Vilassar ha signat l'acció més perillosa, ha estat l'Europa qui ha dominat el joc i ha fet sobrevolar la pilota més vegades sobre l'àrea contrària. En els darrers cinc minuts, de forma més especial. Al minut 41, un córner servit al segon pal ha estat rematat de primeres per León, fregant el pal. Al minut 47, una falta que semblava innocent, des de mig camp, s'ha convertit en un servei bombejat cap a la sorprenent arribada de Cano. El central, dins l'àrea gran i després de controlar la pilota, ha fet picar la mateixa a la fusta del pal curt de la porteria defensada per Imanol.
 
A la sortida d'aquest córner, l'exescapulat Molina, en tasques defensives, ha estat a punt de donar un ensurt a la seva pròpia parròquia. L'intent de refús amb el cap ha sortit desviat cap enrere, cap al seu propi marc. La pilota ha picat al travesser i ha tornat a sortir a córner. Posteriorment, el xiulet final del col·legiat ha tancat un primer 'round' de partit on, als punts -com a la boxa- ha merescut més l'Europa.

Segona part

Al minut 51 una acció ha protagonitzat un capítol decisiu del partit. Molina, en acció ofensiva lluitant per una pilota dividida amb Rafa Leva, ha deixat anar un cop descaradament exagerat i sense intenció de disputa de la pilota cap al porter gracienc. L'acció, mereixedora de vermella, s'ha quedat només en targeta groga. En aquest segon període, el ritme de joc ha baixat i el futbol dels dos equips ha patit constants aturades, a mida que el Vilassar, vorejant el límit del reglament, ha marcat territori amb futbolística contundència, tal com el seu entrenador ha remarcat amb caràcter a la roda de premsa.

L'Europa ha caigut víctima d'això i, per contagi, ha anat baixant el nivell de les seves aproximacions. Al minut 70, una jugada entre dos 'ex' ha suposat el gol de la victòria local. Aitor González, per banda esquerra de l'atac, ha centrat a l'àrea petita on Molina, al primer pal, ha tocat amb suficient precisió la pilota per desviar-la de la seva trajectòria diagonal original, agafar a contrapeu Rafa Leva i enviar l'esfèrica al fons de la xarxa. Deu mintus més tard, l'equip de Manel Moya ha tingut opció de sentenciar. Aitor ha penjat una falta al segon pal, Quim Solano l'ha tornat de cap al primer i allà Molina, tot sol, ha enviat la pilota amb el cap per sobre el travesser.

A vuit minuts per finalitzar el partit l'Europa ha gaudit de la seva darrera clara ocasió del partit. Un servei d'Edgar en profunditat ha deixat sol en carrera a Gatell. El jugador escapulat ha arribat fins la frontal de l'àrea i allà, entre la mitja pressió d'un central i la mitja sortida del porter, ha provat un xut bombejat que s'ha marxat per sobre el travesser. Dos minuts més tard, Peque ha vist la vermella directa per un clar cop de colze sobre Cebri. Els darrers minuts amb superioritat no han servit, però, per signar un empat que, potser -segons es miri- hauria estat més just.


Fitxa Partit

VILASSAR MAR 1 - EUROPA 0

Lliga · J3 · Mpal. Xevi Ramón · (09/09/12
) · 500 espectadors

VILASSAR MAR: Imanol, Escribano, David, Peque, Aitor, Uri Serra, Álex, Josua (Marc Gràcia, 74'), Finidi (Cervantes, 62'), Molina i Hamza (Quim Solano, 50').

EUROPA: Rafa Leva, Édgar, Víctor Duran, Cano, León, Mañosa, Camacho (Delmàs, 65'), Guzman, Cebri, Javi Lara i Diego (Gatell, 79').

ÀRBITRE: Lluís Pablo Querol (Tortosa)

TARGETES: Grogues a Escribano, Molina i Cervantes (Vilassar Mar) i a Édgar, Víctor Duran i Mañosa (Europa). Vermella directa a Peque -minut 84- (Vilassar Mar).

GOLS: 1-0 (Molina, 70').


Imatges del partit

Europa
Onze de l'Europa

Europa
Onze del Vilassar de Mar

Europa
Els escapulats han gaudit d'ocasions durant el primer temps

Europa
Camacho regatejant durant un contraatac

Europa
Mesura de forces entre Víctor Duran i Quim Solano
 
Europa
Cebri lluita la pilota amb l'exescapulat Cervantes

acidH TEB FederacioAcell