Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

UN REGAL PERFECTE: TRES PUNTS, HISTÒRIA I DOS DEBUTANTS

 Una crònica d'Àngel Garreta

Matinal rodona en un camp 'màgic'

Així l'hem viscut en directe a Twitter (clica la icona)   Twitter

 Europa

L'Europa ha sumat a Vilafranca la seva setena victòria seguida en l'historial de visites al conjunt del Penedès, convertint-se així en la pitjor bèstia negra dels locals en la seva història. Un penal al minut 38 ha condicionat un encontre que ha viscut un segon temps gracienc plàcid. Les dues dianes escapulades abans del descans han matat definitivament el partit. Els tres punts i el debut al Primer Equip de Romero i el juvenil Miki sumen el regal perfecte en el dia de l'onzè aniversari de ceeuropa.cat.

.

Vilafranca 0 - Europa 2

Marcador

 

 

Primera part

L'inici de l'encontre ha seguit el guió previst sobre el paper. L'Europa intentant baixar la pilota a terra i generar controlant des del darrere i el Vilafranca intens en la pressió i buscant ràpides sortides. Al minut 6, l'assistent ha anul·lat un gol a Roberto Camacho de forma totalment correcta per clar fora de joc del jugador europeista.
 
Durant els següents 20 minuts, cap dels dos equips ha generat ocasions clares de gol. El joc, a estones, ha estat marcat pels forts marcatges i els espais, tant al toc per part de l'Europa com en llarg per part del Vilafranca, han costat de trobar. Així fins que l'equip de la Vila de Gràcia ha posat una marxa més. Al minut 26 Romero, que debutava amb l'Europa des del seu fitxatge fa unes setmanes, ha assistit a Rovira qui, magistralment, ha controlat amb el pit d'esquenes a l'àrea i s'ha orientat la pilota per seguir corrent cap a l'àrea, pressionat per dos defenses. El seu xut final ha sortit massa creuat.
 
Poc després l'equip de Pedro Dólera ha gaudit de dues noves ocasions seguides. La primera, un xut des de la frontal de Guzman i acte seguit, una centrada d'Édgar que no ha trobar rematador ni al mig de la porteria ni al segon pal, passejant-se la pilota per gairebé davant la línia de gol sense que cap bota escapulada hagi pogut enviar-la a la xarxa.

El tram final de la primera part ha aglutinat els moments clau del partit. El primer, una ocasió de Valerio cara a cara amb Leva. El porter, providencial desviant el remat. El segon, la jugada que més ha marcat l'encontre. Amb el porter Miguel Ramos superat, el xut a porta buida de Romero ha anat a parar a les mans de Javi González. Malgrat tenir-les engaxades al cos, l'acció del defensa del Vilafranca -darrer home i sobre la línia de gol- ha suposat la pena màxima i l'àrbitre ha aplicat literalment el reglament per mostrar-li la vermella directa. Javi Lara no ha fallat des dels onze metres.
 
Amb els locals jugant amb deu efectius i l'Europa per davant al marcador, l'equip gracienc ha donat un cop de gràcia sobre la botzina del primer temps. Al minut 45 Javi Lara ha rebut una perfecta passada a l'espai i, sobre la sortida del porter, ha picat la pilota bombejada a mitja alçada. Camacho, entrant a la rematada amb un defensa que volia impedir el gol, ha posat la bota primer i ha acabat d'enviar el cuir al fons de la xarxa.

Segona part

Meitat intel·ligent la que ha disputat l'Europa a la represa. Amb un rival en inferioritat numèrica i dos gols de marge al marcador, l'equip gracienc ha dosificat forces amb la pilota als peus, tocant entre totes les seves línies i buscant les cames fresques de Delmàs i Diego, que han entrat al minut 51. El Vilafranca ho ha intentat amb el cor, fent passar la pilota pel seu home més desequilibrant, Puchi, però la solidesa defensiva de l'Europa i el condicionant numèric dels jugadors locals han fet impossible qualsevol èpica. 

Al minut 85 ha arribat el gran moment pel jove jugador Miki. El davanter del Juvenil A ha entrat al terreny de joc en el lloc de Valderas. La llarga llista de lesionats de l'equip de Pedro Dólera ha provocat que avui dos joves de la base hagin entrat en convocatòria, el citat Miki i Ignasi. L'encontre ha finalitzat sense cap altra ocasió clara destacada i amb els punts de l'Europa al sac


Fitxa Partit
Lliga · J11 · Mpal. Vilafranca · (11/11/12
) · 150 espectadors

VILAFRANCA: Miguel Ramos, Javi González, Domínguez, Dani Antolínez (Guti, 67'), Puchi, Marcos, Valero (Ruben, 89'), Bacaicoa, Naca (Ismael, 45') i Oriol Molins.

EUROPA: Rafa Leva, Édgar, Alberto, Mañosa, Aitor Torres, Javi Lara, Valderas (Miki, 85'), Guzman, Camacho, Romero (Diego, 51') i Rovira (Delmàs, 51').

ÀRBITRE: José Andrés Páez Brines (Tortosa)

TARGETES: Grogues a Alberto, Aitor Torres, Javi Lara i Romero (Europa). Vermella directa a Javi González -minut 37- (Vilafranca).

GOLS: 0-1 (Javi Lara -p-, 38'); 0-2 (Camacho, 45').


Imatges del partit

Europa
Onze de l'Europa

Europa
Onze del Vilafranca

Europa
Romero ha tingut un excel·lent debut amb el Primer Equip

Europa
Rovira lluita amb el capità Bacaicoa

Europa
Moment clau del partit, l'expulsió de Javi González. Romero celebra el penal
 
Europa
Puchi marxa de Mañosa. El davanter del Vilafranca ha lluitat per cada pilota

acidH TEB FederacioAcell