Una crònica d'Àngel Garreta

Victòria i sentiments de tots colors

Així l'hem viscut en directe a Twitter (clica la icona)   Twitter

Europa

Pluja de fortes emocions aquest matí a l'estadi. Després de la presentació de totes les categories inferiors del club, el duel entre l'Europa i el Santboià, d'alt nivell de futbol de Tercera, ha deixat rere seu bon joc, polèmica, una greu lesió de Cebri i un emotiu gol de Guzman, qui ha fet l'empat de l'encontre al minut de posar els peus sobre la gespa.

.

Europa 2 - Santboià 1

Era una jornada amb moltes dedicatòries pendents. A la sòcia número 3, la senyora Cinta, i a l'exentrenador Pacheco, que ens han deixat a mitja setmana. I també una inesperada de darrera hora, una familiar de Carlos Guzman. El migcampista gracienc, que ha sortit a la segona part i ha fet l'empat, no ha pogut evitar l'emoció en dedicar el gol mirant al cel i trencant a plorar.

Comencem pel principi. Europa i Santboià s'han predisposat a la gespa per sortir a tocar i convèncer, i a fi de bé que ho han fet tots dos conjunts. Era un encontre destinat a veure un bon nivell de Tercera i no ha decebut. No hi ha hagut dominador clar en els primers minuts però sí molta intensitat. Abans de la mitja hora, els graciencs han reclamat penal en una caiguda de Romero -qui després de debutar a Vilafranca s'ha estrenat a casa-.

Al minut 25 el Santboià ha donat el primer cop. El sempre present Jordi Martínez s'ha aprofitat d'un refús per superar Rafa Leva i fer el 0-1. Tota una assegurança de vida com a davanter pels seus equips el popular 'cueta'. A partir d'aquest moment la recta final del primer temps s'ha escalfat i l'àrbitre, a estones, ha perdut el control del matx. Falta rere falta, contundència rere contundència, per un instant l'encontre ha semblat un partit d'escola, no pas pel nivell, sinó perquè en absència del so d'un xiulet, semblava jugat sense àrbitre.

L'equip visitant ha tingut una nova ocasió a botes de Del Moral, però Rafa Leva, providencial amb la punta del peu, ha evitat el segon. L'Europa ha dominat els darrers minuts del primer temps, però sense la sort ni l'encert de trobar la rematada ideal per traslladar-la en l'empat a l'electrònic d'un Nou Sardenya que ha registrat la millor afluència de públic de l'any.

Als deu minuts de la represa ha arribat l'acció desgraciada del partit. En un salt davant el porter, Cebri, tot sol, s'ha fet mal al genoll i, recordant les pitjors escenes de temps passats, ha necessitat la llitera per abandonar el terreny de joc, afectat del genoll dret. Un genoll que en les primeres exploracions mèdiques no té una pinta gens bona, podent tenir afectats els lligaments en una ràpida primera opinió dels especialistes.

Els laments del públic han fet aflorar les primeres emocions per la sensible baixa del jugador, tot un referent de l'atac gracienc. En el seu lloc ha entrat immediatament Carlos Guzman, qui tenia reservada a la recàmera la bala per empatar el partit. De fort xut ras i ajustat, només un minut més tard d'entrar al camp, el migcampista format a la casa ha establert les taules al marcador. Emocionat i mirant al cel amb el dit aixecat, Guzman ha començat a plorar amb la pinya que han fet els seus companys damunt d'ell. Motius en tenia, i orgull i valor per jugar aquest partit en una circumstància familiar dolorosa, també. 'Chapeau' amb majúscules, Carlos!

Amb l'Europa més animat, els graciencs han buscat el segon gol davant un Santboià actiu i perillós que no ha perdut la cara al partit. El premi local ha arribat al minut 82 quan Camacho ha protagonitzat una gran jugada per banda esquerra i sobre la sortida del porter Jaume Albert, ha acabat picant la pilota de forma bombejada i amb poc angle, just cap al bell mig de la porteria, fent esclatar de joia la parròquia escapulada. En la darrera acció del partit, dins el darrer minut d'afegit, Jordi Martínez ha estat objecte d'un clar penal que l'àrbitre no ha assenyalat. Tots els punts, finalment, s'han quedat a casa.