Una crònica d'Àngel Garreta

L'afegit deixa l'Europa sense el triomf

Així l'hem viscut en directe a Twitter (clica la icona)   Twitter

Europa

En un camp complicadíssim on en els darrers dos anys han aconseguit el botí dels tres punts comptats equips, l'Europa ha estat a punt de fer saltar la banca. La victòria gracienca s'ha escapat d'entre els dits, literalment, en el darrer segon de partit amb un xut de falta directa de l'exescapulat Manel Sala. L'equip gracienc conserva el tercer lloc a la taula.

.

Manlleu 1 - Europa 1

S'ha notat que era un duel d'alçada on cap dels dos equips volia regalar el botí fàcilment. Durant el primer quart d'hora de partit el respecte entre Manlleu i Europa ha estat total. Domini impossible d'adjudicar a cap dels dos i falta de control de la pilota no pas per cap estil lleig de joc sinó per unes línies, en ambdós equips, perfectament plantades sobre el terreny de joc.

El primer xut a porta amb intenció no ha arribat fins al minut 26, quan Rovira ha provat des de més de trenta metres i ha obligat Barragan a aturar en dos temps. Poc després, acció clau: mans dins l'àrea de Masoliver, targeta groga i penal favorable a l'Europa. Javi Lara, des dels onze metres, ha enganyat el porter i ha fet el 0-1.

Poc després, però, ha arribat una nova jugada desgraciada per l'Europa. Romero s'ha lesionat en un xoc per la disputa de la pilota i en el seu lloc ha entrat Delmàs. L'extrem, fitxat fa unes quantes setmanes i que havia debutat fa tres jornades entrant en l'equip des de llavors, podria tenir afectats els lligaments, però en una primera exploració no sembla pas un trencament. Les primeres observacions apunten a un mes de baixa, però caldrà anar sobre segur en els propers dies per descartar una lesió més greu.

Després d'un bon primer temps de l'Europa impedint la rauxa clàssica del Manlleu a casa, res ha pogut evitar en el segon temps que l'equip local, avui dirigit a la banqueta novament pel seu segon, David Codina, fos el dominador de l'esfèrica. Amb el pas dels minuts el Manlleu ha tancat l'Europa al seu camp. Els de Gràcia han intentat, sense èxit (només un tímid xut i algunes faltes i córners) generar una ocasió que pogues convertir-se en el segon gol, però s'han mostrat ferms en defensa fins l'arribada del temps afegit.

Cert és també que el Manlleu, tot i ser qui més ha tingut el domini territorial, pràcticament no ha forçat Rafa Leva a fer cap intervenció decisiva ni ha perdonat cap ocasió clara. Els mèrits dels locals es poden sumar més per intenció, pilota aturada, aproximacions i pilotes sobrevolant l'àrea petita que no pas per remats directament intencionats i amb 'malícia' cap a la zona delimitada entre els pals graciencs.

No obstant, aquestes aproximacions han tingut premi pel Manlleu en el darrer sospir. Una falta a la frontal executada per Baruc en temps afegit ha marxat massa alta però una nova pilota aturada a la frontal, a l'altre cantó, a pocs segons de complir-se els tres minuts d'afegit, no s'ha desaprofitat per part osonenca. El davanter Manel Sala, exjugador de l'Europa, ha engaltat un precís xut de falta directa -una falta d'orígen dubtós, tot sigui dit- impossible d'aturar per Rafa Leva. No hi ha hagut, dit literalment, temps per res més. Xiulet final i tots cap a casa amb taules al marcador.