Una crònica de Carles Garcia

Remuntada amb patiment

Així l'hem viscut en directe a Twitter (clica la icona)   Twitter

Europa

Segona remuntada consecutiva de l'Europa, que ha sabut sobreposar-se a les adversitats generades per un Balaguer molt ben estructura. Les entrades de Delmàs, a l'inici del segon temps, i d'Epitié, al darrer quart d'hora, han estat claus per la victòria.

.

Europa 3 - Balaguer 2

L'Europa ha començat el partit com un tret i al minut 2 ja veia com Óscar Muñoz rematava la pilota a la sortida d’un córner per obrir la llauna i encarrilar una nova victòria al Nou Sardenya. Però ni amb un gol a la primera arribada el cuer no s’ha vingut avall i ha convertit aquest gol en un miratge. Tot i anar per darrere al marcador, el Balaguer no s'ha fet enrere i, en una errada defensiva dels locals, Adrià ha estat molt murri i ha aconseguit superar a Rafa Leva per empatar el partit quan tot just corria el minut 9 d’encontre.

Amb l'empat, els homes de Juanjo Tenorio s'han vist capaços de fer mal al Nou Sardenya i, només 3 minuts després, Iban Parra ha fet una molt bona jugada que ha culminat enviant la pilota directament a Adrià, qui per segona vegada, aconseguia batre el porter local i donar la volta al marcador. Amb l'1-2 els graciencs ho han intentat però el Balaguer estava molt ben tancat al darrere. Als trenta minuts, el partit podria haver-se posat molt difícil per l'Europa quan Sergi ha aconseguit rematar dins l’àrea. El seu xut, però, ha marxat massa alt. Abans del descans, Guzmán, en primera instància, i Valderas, tot seguit, podrien haver aconseguit l'empat abans del descans en una jugada enrevessada dins l'àrea de Nogués, que s'ha quedat en res.

A la represa Pedro Dólera ha renovat l'equip fent entrar a Delmàs al terreny de joc, per tal d’aportar més aire a un equip que no trobava solucions a la zona de creació. El canvi ha estat un encert. El capità ha donat la cara per l'equip i ha recuperat pilotes que després ha servit en safata als davanters, mentre el porter balaguerí veia com l'Europa assetjava la seva porteria. Al minut 54, Óscar Muñoz ha aconseguit marxar de tota la defensa rival i servir la bola en safata a Guzmán, que només l’ha hagut d’empentar per fer l’empat. Amb aquest resultat l’Europa ha tornat a respirar i a punt ha estat de donar la volta al marcador al minut 60. Óscar Muñoz no ha estat encertat en una passada de Camacho i el seu remat ha xocat contra el travesser.

L’Europa dominava el partit i no deixava de crear jugades gràcies a l'habilitat dels migcampistes, però feia falta un altre rematador dins l’àrea. Era l'hora d'Epitié. Al minut 77 el davanter ha ingressat al terreny de joc i només set minuts després, el ha rebut la pilota i no ha dubtat a l’hora de rematar. 3-2 i esclat d'alegria a l'estadi, que veu com el seu equip segueix sumant de tres en tres tot i la dificultat dels rivals. Al final, victòria de mèrit gràcies a una molt bona segona meitat en què els jugadors de refresc han marcat un punt d'inflexió.

Lliga · J16 · Nou Sardenya · (16/12/12
) · 600 espectadors

EUROPA: Rafa Leva; Aitor Torres, Víctor Duran, Alberto, León; Mañosa (Delmàs, 46′), Guzmán, Valderas (Epitié, 77′); Diego (Rovira, 77′), Oscar Muñoz i Camacho.

BALAGUER: Nogués; Ruben Egea, Giribet, Jony, Jerson, Xavi Gràcia, Adrià (Joan Martínez, 89′), Benet, Iban Parra, Sergi i Isaac.

ÀRBITRE: Luis Pablo Querol (Tortosa)

TARGETES: Grogues a Valderas, Óscar Muñoz i Alberto (Europa) i a Ruben Egea, Isaac, Benet i Iban Parra

GOLS: 1-0 (Óscar Muñoz, 2'); 1-1 (Adrià, 9');1-2 (Adrià, 12'); 2-2 (Guzmán, 54'); 3-2 (Epitié, 84')