Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

QUIN REGAL DE REIS !!!

 Una crònica d'Àngel Garreta

L'Europa derrota el líder a l'estadi

Així l'hem viscut en directe a Twitter (clica la icona)   Twitter

 Europa

Com el final de les millors pel·lícules, el somni de la vigília de Reis ha acabat amb un excel·lent regal. Un imparable Europa ha sumat el seu quart triomf seguit i ha derrotat el gairebé intractable líder a l'estadi, situant-se a quatre punts i estrenant el 2013 de la millor manera possible. Javi Lara ha decidit l'encontre al segon temps amb un xut de falta directa.

.

Europa 1 - Olot 0

Marcador

 

 

Primera part

Contra el líder, l'ofici i el sacrifici és la clau de la recepta. Ara i sempre. Aquests tipus de partit, segon contra primer, primer contra segon, no acostumen a ser sinònim de 'samba'. Al contrari, són partits d'esforç, consistència i treball. L'Europa ha aplicat al màxim aquests conceptes i, davant un potentíssim i gairebé intocable líder, per una tarda ha fet que no ho semblés tant. Mèrit de l'Europa, perquè l'Olot no ha fet cap mal partit.
 
Un inici elèctric de ritme però irregular en la possessió dels equips, ha deixat per passat el quart d'hora la primera ocasió. Cano ha rematat de cap un servei de cantonada, obligant a l'estirada del porter Óscar per salvar el gol. A banda de la diana que ha resolt el partit al segon temps, la millor ocasió de l'encontre l'ha tingut Óscar Muñoz a la mitja hora. Rebent en profunditat i encarant Óscar tot sol en el mà a mà, el davanter gracienc ha enviat el seu xut massa alt, per sobre el travesser.
 
L'Olot ha intentat arribar a porteria amb bones combinacions, especialment entre els seus dos homes amb més perill, Uri Santos i Carlos Martínez. Una sòlida defensa gracienca, ben ordenada i precisa en la pressió, ha propiciat que el porter Rafa Leva hagi tingut un primer temps sorprenent i positivament tranquil davant el líder. A poc d'acabar-se el primer temps, Guzman, amb una mitja volta gairebé d'esquena a la porteria, ha gaudit de la darrera opció, enviant la pilota al lateral de la xarxa.

Segona part

No ha pogut començar millor la represa per l'equip de Pedro Dólera. Una falta directa ha estat magistralment executada per Javi Lara. El xutador per excel·lència de les accions a pilota aturada ha elevat la pilota per sobre la barrera i l'ha colat llepant el pal, com es pot veure en una de les imatges inferiors. Ha intentat reaccionar posteriorment l'Olot i ha gaudit, de forma gairebé seguida, de dues bones opcions. La primera, un remat d'Uri Santos, tal com li venia la pilota en una assistència de Carlos Martínez, que el menut davanter ha enviat fora ajustada al pal. La segona, un remat en planxa de Peña que Leva ha refusat amb els punys en una bona estirada.

Si el signe del partit podia semblar que passaria a convertir-se en un atac i gol de l'Olot a partir d'aquest moment i una defensa patida d'un Europa molt tancat, res més lluny de la realitat. Cert és que el conjunt gracienc ha administrat amb intel·ligència el 'tempo' del partit i gairebé no ha tornat a posar en perill la porteria d'Óscar. També és cert que l'Olot ha intentat posar els peus la màxima estona possible en territori gracienc. No obstant, l'equip escapulat no ha tornat a patir més en defensa i ha controlat el joc i el contraatac amb una gran mostra de maduresa, una maduresa que l'ha portat a sumar 38 punts a una jornada de tancar la primera volta... i queda tot el 2013!.


Fitxa Partit
Lliga · J18 · Estadi Nou Sardenya · (05/01/13
) · 1.630 espectadors

EUROPA: Rafa Leva, Édgar, Víctor Duran, Cano, León, Valderas, Guzman, Javi Lara, Camacho (Rovira, 81'), Óscar Muñoz (Epitié, 67') i Delmàs (Diego, 74').

OLOT: Óscar, Peña, Abel, Carlos Martínez, Uri, Roger, Vallès, Hostench, Freixa, Raül (Roca, 59') i Francolí.

ÀRBITRE: Vicente Alexandre Muñoz Baquero (Terrassa).

TARGETES: Grogues a Rafa Leva, Víctor Duran, León i Javi Lara (Europa) i a Abel, Uri i Roca (Olot).

GOL: 1-0 (Javi Lara, 52').


Imatges del partit

Europa
Onze de l'Europa

Europa
Onze de l'Olot

Europa
Delmàs, que s'ha buidat a la gespa, lluitant la pilota amb Roger

Europa
Així d'ajustada ha entrat la falta directa que ha donat els punts a l'Europa

Europa
... i així ho ha celebrat l'equip amb Javi Lara, autor de la diana
 
Europa
Magnífic aspecte de la tribuna principal de l'estadi
 
Europa
Uri Santos amb la pilota als peus, pressionat per Víctor Duran
 
Fotos: ceeuropa.cat i David Grau ( remimages.com )

acidH TEB FederacioAcell