Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

UN SENYOR PARTIDÀS!

 Una crònica d'Àngel Garreta

Un Europa de cine no dóna opció al rival

Així l'hem viscut en directe a Twitter (clica la icona)   Twitter

Europa

L'Europa ha signat el millor futbol de la temporada almenys pel que fa al primer temps. Tot i que els gols del triomf davant el Terrassa han arribat a la segona part, el primer tram ha estat una petita obra d'art per la categoria amb un únic equip sobre la gespa fent gaudir l'afició. La superioritat gracienca, indiscutible fins i tot pel cantó rival, podria haver sumat encara més gols. Se suma a les bones notícies el retorn a la gespa de Romero.

.

Europa 2 - Terrassa 0

Marcador

 

 

Primera part

Sensacional inici de la segona volta a Gràcia. En els primers instants de partit, tots dos equips han sortit connectats i amb ganes d'agradar, cosa que feia pensar que es veuria un bon partit. De fet, ha estat el Terrassa qui ha tingut la primera ocasió. Molist ha assistit per Roca qui, penetrant dins l'àrea amb la pressió del marcatge a sobre, ha acabat xutant al pal curt. La pilota ha picat al lateral de la xarxa.
 
A partir d'aquí, el conjunt egarenc ha desaparegut del Nou Sardenya. No tant per demèrit propi com per mèrit d'un Europa que ha donat un autèntic recital. Al minut 18, Valderas, amb un xut sec des de la frontal, ha rematat massa creuat. Passada la mitja hora, sota total domini local de la pilota, Óscar Muñoz ha rematat de cap un córner al primer pal, fent passar la pilota fregant la creueta.
 
L'Europa ha jugat a plaer, sense donar feina a un Rafa Leva que, amb el partit d'avui, ja acumula 438 minuts amb el marc a zero. Especialment el darrer quart d'hora ha estat sublim, amb l'Europa tocant, agradant-se, combinant, buscant espais... futbol de cinema pel que és habitual veure a Tercera. Al minut 41, Cano, amb un tímid remat de cap, ha tornat a posar a prova el porter Miguel Ángel. Més clara ha estat la de Camacho, sobre el temps reglamentari, xutant una pilota des de la frontal que el propi Miguel Ángel ha salvat del gol allargant una mà providencial pel seu equip.

Segona part

Igual de ferm al darrere i amb vocació ofensiva ha sortit l'Europa al segon temps. Ben aviat ha arribat el més que merescut gol que buscava l'equip. Diego, molt murri, ha robat la cartera a l'últim defensa de la banda dreta egarenca, que s'ha embolicat al moment de sortir amb pilota controlada, i plantant-se tot sol a l'àrea ha superat la sortida del porter amb un xut pel pal curt. Un gol que ha posat la cirereta d'un partit especialment bo del jove extrem escapulat.

Al minut 56, Guzman ha perdonat el segon. Arribant tot sol davant porteria, el seu xut, amb un intent de picar la pilota per sobre el cos del porter, ha estat refusat amb la punta de la bota per Miguel Ángel. La segona oportunitat del Terrassa ha arribat gairebé involuntàriament. Una falta directa servida des de línia de mitjos, molt alta i bombejada, ha picat a la part superior externa del travesser de Rafa Leva. A falta de poc més de vint minuts pel final, la sentència. En una primera jugada, Camacho ha rematat de cap i el porter del Terrassa ha intervingut encertadament. La pilota ha tornat a caure a Camacho qui ha provat un xut mig directe i mig centrada que ha arribat al segon pal on Óscar Muñoz, quiet i amb el pit (l'únic moviment que per rapidesa de reflexes podia fer) ha acabat enviant la pilota a la xarxa.

Ha estat un gol de fe, marcat amb l'escut, que ha rubricat un partit excel·lent. Al minut 77, la segona i última opció del Terrassa i la més clara de les dues. Pugui s'ha plantat sol davant Leva i aquest ha refusat amb encert el perill, mantenint la porteria a zero. Amb el xiulet final, ovació per un Europa que ha tornat a situar més de 1.200 persones a l'estadi i que ha regalat un autèntic partidàs que hauria merescut un marcador encara més ampli.


Fitxa Partit
Lliga · J20 · Estadi Nou Sardenya · (20/01/13
) · 1.225 espectadors

EUROPA: Rafa Leva, Édgar, Víctor Duran, Cano, León, Javi Lara, Camacho, Valderas, Óscar Muñoz (Rovira, 79'), Guzman (Alberto, 82') i Diego (Romero, 72').

TERRASSA: Miguel Ángel, Mario, Barriendos (Alberto Garcia, 45'), Roca, Céspedes (Joan Roig, 57'), Molist, Fran Grima, Pugui, Álex Fernández, Ramon Suàrez (Vinuesa, 65') i Montoro.

ÀRBITRE: Francisco Javier Pazo Mora (Baix Llobregat).

TARGETES: Grogues a Óscar Muñoz (Europa) i a Mario, Ramon Suàrez i Alberto Garcia (Terrassa).

GOLS: 1-0 (Diego, 52'); 2-0 (Óscar Muñoz, 68').


Imatges del partit

Europa
Onze de l'Europa

Europa
Onze del Terrassa

Europa
Guzman i l'exeuropeista Ramon Suàrez lluiten des del terra per una pilota

Europa
Édgar, pujant la banda en una jugada d'atac

Europa
Diego, amb una gran jugada de murri, ha obert la llauna per l'Europa
 
Europa
Camacho, protagonitzant una plàstica lluita per una pilota dividida 
 

acidH TEB FederacioAcell