Una crònica d'Àngel Garreta

L'únic xut a porta, tres punts pels locals

Així l'hem viscut en directe a Twitter (clica la icona)   Twitter

Europa

En un molt fluix partit de tots dos rivals, el conjunt local ha tret el màxim botí de l'únic remat que ha anat entre els tres pals. L'Europa, per a més infortuni, suma dues expulsions i perd dos efectius per la propera jornada. L'equip deixa la ratxa de partits sense perdre en un total d'onze i Rafa Leva els minuts sense encaixar gol en una xifra final de 508.

.

Rapitenca 1 - Europa 0

Cap dels dos equips ha trobat un ritme a seguir en aquest primer temps, ni dominant la pilota ni a la contra. Les constants pèrdues o recuperacions, sumades a la poca profunditat en les transicions, han provocat que no s'hagi comptabilitzat cap remat entre pals. De fet, només un en tot l'encontre, el del gol. El primer 'ui' de l'encontre, al minut 23, en un xut de Yélamos per sobre el travesser.

Alguns serveis de cantonada i faltes laterals s'han convertit en l'única forma d'aproximació clara dels equips. La pilota ha sobrevolat en ocasions les àrees, però cap acció ha resultat clara ni cap remat ha tingut una intenció 'maliciosa' de gol. Amb el xiulet de l'àrbitre, del col·legi de Vigo (fruit de l'intercanvi de la FCF amb la federació de Galícia) s'ha arribat al final d'una part gairebé intrascendent.

Al minut 54, l'Europa ha tingut la seva més clara ocasió. Un xut a sobrebot de Guzman, des de fora l'àrea, s'ha convertit en un remat bombejat que ha sortit fregant la creueta de la porteria defensada per Raúl. El partit, molt inconstant en domini, presentava passats 60 minuts només un remat per banda fregant el pal i poca cosa més... fins al minut 70. Una passada en profunditat a l'esquena dels centrals ha estat controlada per Javi Ramos qui, encarant porteria, ha superat de xut creuat Rafa Leva, convertint el definitiu 1-0.

L'equip escapulat podria haver empatat al minut 78 en un clar remat en planxa de Rovira, a boca de canó i amb el porter superat, però el seu impacte a la pilota amb el cap ha sortit per sobre el travesser. No hi ha hagut més remats entre pals per part de cap equip, però sí un cúmul d'infortunis per l'Europa, que ha pagat cara la primera derrota en onze jornades. En una acció involuntària, Édgar ha rebut una injusta targeta groga que, en sumar-se a la que ha vist al primer temps, ha suposat la seva expulsió. Amb deu homes, l'Europa ha servit una última falta lateral ja en temps afegit. Rafa Leva ha pujat a rematar i, després que el porter Raúl hagi blocat la pilota i s'hagi disposat a servir-la amb el peu, el porter de l'Europa ha saltat per incomodar el servei del seu homònim.

L'àrbitre ha mostrat la segona groga a Leva per intentar impedir un servei del porter rival i l'Europa, en els darrers trenta segons de partit, ha jugat amb nou homes sobre el rectangle de joc i amb León d'improvitzat porter sota pals. No obstant, l'equip gracienc no ha rebut ni un sol remat que hagi fet intervenir León. El final del partit ha estat immediat i ha certificat el primer mal partit del conjunt gracienc en mesos. Una anècdota en el camí que l'equip intentarà enterrar la setmana vinent a casa.

Lliga · J21 · Mpal. La Devesa · (27/01/13
) · 400 espectadors

RAPITENCA: Raúl, Yélamos, Julio, Bertomeu, Teixidó (Ferran, 64'), Callarisa (David López, 73'), Alexis, Munta, Barru (Zambrano, 53'), Miguel i Javi Ramos.

EUROPA: Rafa Leva, Édgar, Víctor Duran, Cano, León, Javi Lara, Camacho, Valderas, Óscar Muñoz (Epitié, 65'), Guzman (Delmàs, 80') i Diego (Rovira, 68').

ÀRBITRE: Miguel Ángel Pérez Cabaleiro (Vigo).

TARGETES: Grogues a Teixidó i Munta (Rapitenca) i a Rafa Leva -dues i expulsió minut 93-, Édgar -dues i expulsió minut 83- i Diego (Europa).

GOLS: 1-0 (Javi Ramos, 70').